Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 291 (5498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul după altul

Încă doi suceveni, duşi de nas şi lăsaţi fără bani de escroci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două noi cazuri de înşelăciune s-au petrecut săptămâna aceasta în judeţ, victime fiind un bătrân de 79 de ani, din Suceava, şi o femeie în vârstă de 37 de ani, din comuna Fântâna Mare.

Într-un prim caz, miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.10, Ştefan H., bărbatul de 79 de ani, a sesizat Poliţia municipiului Suceava că, pe 10 decembrie, în timp ce se afla în zona centrală a municipiului Suceava, a fost înşelat de un necunoscut cu suma de 260 de lei.

În urma verificărilor efectuate de poliţie s-a stabilit că bătrânul se afla în apropiere de Piaţa Mare şi a fost acostat de un bărbat care i-a spus că este de la Casa de Pensii şi îl poate ajuta să primească un premiu pentru pensionari, în baza cuponului de pensie.

Necunoscutul i-a explicat bătrânului că are un birou în apropiere şi i-a solicitat suma de 260 de lei, motivând că trebuie să plătească o taxă de timbru şi cuponul de pensie. Individul a intrat în clădire şi a revenit în scurt timp, asigurându-l pe bătrân că problema este „rezolvată”, după care a plecat.   

Înşelăciuni cu acest mod de operare, unul rudimentar, au mai fost înregistrate în Suceava. 

 

Metoda „şmen” continuă să facă victime 

În al doilea caz, miercuri, în jurul orei 13.30, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată de Veronica C., de 37 de ani, din comuna Fântâna Mare, care a reclamat că un necunoscut a înşelat-o cu 700 de lei. În acest caz autorul a pus în aplicare metoda „şmen”.

Conform anchetei poliţiei, femeia a schimbat 300 de euro la o casă de schimb valutar din Fălticeni, primind în schimb 1.327 de lei.  În momentul în care a ieșit din casa de schimb valutar, a fost acostată de un bărbat necunoscut, ce fusese anterior în casa de schimb valutar, și care i-a propus să-i schimbe suma de 1.300 de lei în bancnote de 50 de lei. Individul i-a numărat suma de 1.300 de lei, în bancnote de 50 de lei, femeia a luat banii, după care bărbatul i-a spus că vrea să-i mai numere o dată, pentru a fi sigur că nu a greşit. La a doua numărătoare bărbatul a „tras” din teanc mai multe bancnote, dându-i femeii cu 700 de lei mai puţin.   

 

Escroci ingenioşi şi cu tupeu şi victime neatente

Reamintim că alte două înşelăciuni au fost reclamate la poliţie la finele săptămânii trecute. Într-unul din cazuri o bătrână de 77 de ani, din Suceava, a fost înşelată cu aproape 10.000 de euro prin metoda „fiului care a avut un accident”.

În cele mai multe cazuri, victimele înşelăciunilor de acest gen au fost oameni în vârstă. În toate cazurile recente petrecute în judeţ autorii faptelor nu au fost prinşi. 

„Cu toate că poliţia a atras atenţia în nenumărate rânduri cu privire la modurile de operare folosite de escroci, fapt ce ar fi trebuit să pună în gardă cetăţenii, există încă situaţii în care multe persoane manifestă superficialitate în adoptarea unui comportament preventiv, ajungându-se la prejudicii mari şi greu de recuperat”, a precizat subcomisarul de poliţie Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă doi suceveni, duşi de nas şi lăsaţi fără bani de escroci.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Încă doi suceveni, duşi de nas şi lăsaţi fără bani de escroci5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(13 dec 2013, 19:51:01
escrocii astia sau inspirat dupa modul de actiune a fostilor guvernanti si parlamentari ai pdl.numai astia furau din buzunarul omului fara sa/i prinda nimeni.si asta luna de luna,cate 25 la suta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei