Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 291 (5498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La „Studii Pedologice”

Au intrat în şomaj şi dau în judecată statul, după ce nu au mai văzut un leu din salarii de nouă luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci dintre cei nouă angajaţi ai Oficiului Judeţean pentru Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava au intrat în şomaj de la începutul lunii decembrie, după ce au contabilizat nouă luni consecutive în care nu şi-au luat salariile. Oamenii au ajuns la concluzia că nu mai au ce aştepta, iar singura lor şansă este de a-şi obţine drepturile salariale prin hotărâre judecătorească. Alţi patru angajaţi, în frunte cu directorul, au ales să rămână salariaţi ai oficiului, deşi nu au vreo garanţie că îşi vor primi lefurile.

 

Mai bine şomeri decât salariaţi fără nici un leu

Dorel Guliciuc, fostul contabil-şef al instituţiei, a declarat:

„De pe 3 decembrie suntem oficial şomeri. Eu şi colegii am luat această decizie după ce ne-am convins, de altfel ni s-a şi spus clar, că nu vom primi nici un leu din salariile restante. Suntem în curs de a deschide o acţiune de conflict de muncă în instanţă. Salariile noastre sunt un drept legal, am executat, predat şi recepţionat contracte de studii pedologice, dar Ministerul Agriculturii nu ne-a virat banii”.

El a precizat că din informaţiile pe care le are, primii bani pentru pedologie la Suceava vor fi viraţi abia în aprilie 2014.

În aceste condiţii, oamenii au decis că este mai bine pentru ei să între în şomaj.

Salariaţii Oficiului Judeţean pentru Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava nu şi-au mai luat lefurile din luna martie a acestui an.

Paradoxal, instituţia are efectuate numeroase contracte de studii pedologice, avizate, aprobate şi finalizate, care i-ar asigura autofinanţarea. Ministerul Agriculturii nu a virat însă în acest an la oficiul din Suceava decât suma de 50.000 de lei.  Din cauza lipsei fondurilor, instituţia a rămas fără curent electric, gaz metan, iar contractul de închiriere a sediului a expirat din august 2013. 

 

Răspunsul şablon: “Nu sunt bani”

Vasile Galeş, directorul instituţiei, care a ales să nu intre în şomaj, alături de încă trei colegi, nu are nici el vreo certitudine.

„Suntem patru oameni care am rămas să ne ocupăm de laboratoare şi aparatură, avem o gestiune importantă. S-au făcut demersuri prin prefectul Sucevei la Ministerul Agriculturii, însă am primit doar un răspuns evaziv, că nu sunt bani”, a declarat Vasile Galeş.

Iniţial, descentralizarea din 2014 urma să dizolve oficiile de studii pedologice în cadrul direcţiilor de agricultură, însă această variantă a fost abandonată. În momentul de faţă nu se ştie nimic cert cu privire la viitorul Oficiului Judeţean pentru Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au intrat în şomaj şi dau în judecată statul, după ce nu au mai văzut un leu din salarii de nouă luni.
 Vizualizări articol: 1988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Au intrat în şomaj şi dau în judecată statul, după ce nu au mai văzut un leu din salarii de nouă luni4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei