Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 291 (5498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Bereanu: „Flutur minte de îngheaţă pădurile”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu consideră că liderul democrat-liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, „minte de îngheaţă pădurile” atunci când afirmă că populaţia nu va mai putea achiziţiona lemn pe picior începând cu anul 2015. Afirmaţia lui Bereanu a fost făcută după ce Gheorghe Flutur a acuzat USL că prin noul Cod Silvic, românii nu vor putea, din anul 2015, să achiziționeze lemn pe picior din pădure, ci doar din depozite speciale. În replică, senatorul PSD precizează că această declaraţie a lui Flutur este „o minciună şi o dezinformare”.

„Cred că domnul senator Flutur, care este şi specialist în silvicultură, nici măcar nu a citit noul Cod Silvic”, a afirmat Bereanu. El a explicat că proiectul Codului Silvic a fost introdus în Parlament pe 15 octombrie 2013, iar înainte de această dată au avut loc numeroase dezbateri publice pe tema noilor prevederi, inclusiv el organizând astfel de dezbateri în judeţul Suceava. Pe de altă parte, senatorul PSD a adăugat că iniţial, la Comisia pentru agricultură a Senatului, Guvernul a propus două articole care să facă parte din noul Cod Silvic, unul în care se preciza că „începând cu data de 1 ianuarie 2014 este interzisă vânzarea unui procent mai mare de 50 din masa lemnoasă pusă în valoare pentru a fi recoltată ca lemn pe picior din pădure” şi unul în care se spunea că „începând cu data de 1 ianuarie 2015 este interzisă vânzarea masei lemnoase puse în valoare pentru a fi recoltată ca lemn pe picior din pădure”, dar şi o altă prevedere care preciza  că „începând cu data de 1 ianuarie 2015 masa lemnoasă care se recoltează din fondul forestier proprietate publică se valorifică prin vânzare numai prin platforma primară sau depozite sau, după caz, din centrele de sortare”.

 

Bereanu: „Gheorghe Flutur dezinformează complet cetăţenii din Suceava”

Neculai Bereanu a declarat că toate aceste propuneri de articole au fost respinse de comisie, iar în forma finală a articolului trimisă spre aprobarea Senatului se spune că „începând cu data de 1 ianuarie 2015 este interzisă vânzarea unui procent mai mare de 50 din masa lemnoasă pusă în vânzare pentru a fi recoltată ca lemn pe picior din pădurile proprietate publică”. „Deci cetăţenii români pot în limita a cei 50% din lemnul care mai rămâne pentru a se exploata pe picior, direct din pădure, să participe la o astfel de exploatare, în condiţiile în care merg la licitaţie sau în condiţii de negociere directă cu Romsilva sau proprietarii pădurilor private. Şi din punctul meu de vedere domnul senator Flutur dezinformează complet cetăţenii din Suceava prin afirmaţia pe care a făcut-o. Mai grav este că domnul senator Flutur îşi face de râs în primul rând meseria de silvicultor”, a ţinut să precizeze Bereanu.

El a adăugat că s-ar fi aşteptat ca Flutur să facă mai multe amendamente şi să-şi aducă o contribuție mai substanțială la nou Cod Silvic, având în vedere că este de specialitate, a condus Direcţia Silvică Suceava şi, mai mult, a fost şi ministru al Agriculturii.

Neculai Bereanu a subliniat că liderul PDL Suceava a avut un singur amendament la proiectul Codului Silvic, prin care solicita tocmai ceea ce el acuza, respectiv interzicerea exploatării lemnului pe picior direct din pădure.

„Dumnealui a propus un articol în care se preciza că începând cu data de 1 ianuarie 2015 masa lemnoasă care se recoltează din fondul forestier proprietate publică se valorifică prin vânzare numai din platforma primară sau depozite Romsilva şi, după caz, de la centrele de sortare şi prelucrare. Deci dumnealui propune ca începând cu 2015, toată masa lemnoasă să fie vândută din platforme primare, şi nu din pădure”, a încheiat Bereanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bereanu: „Flutur minte de îngheaţă pădurile”.
 Vizualizări articol: 2445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bereanu: „Flutur minte de îngheaţă pădurile”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poate da .... trimis de
(13 dec 2013, 11:36:30
Poate minte Flutur dar cred ca pe Dumneavoastra nimeni nu va intrece la mintit Domnule Bereanu si ai vostri baroni USL-isti
2.   The Intouchables. trimis de
(13 dec 2013, 12:23:16
Asa ar putea fi caracterizati PDL-isti acuzati de USL ca spagari si ciubucari, inclusiv Flutur.
Partea cea mai nosoala e ca i-am crezut si i-am votat cand ne-au mintit ca vor face si vor drege. Sunt convins ca pentru asta nu o sa-i ierte nimeni, indiferent ce afirmatii fac, fiindca au fost crezuti odata si am luat TEAPA.
"SA TRAITI BINE!" si "SUNT GHEORGHE FLUTUR SI VA SPUN, TRAIAN BASESCU-I CEL MAI BUN", SUNT SLOGANUIR CE NU POT FI UITATE.
3.   * trimis de
(13 dec 2013, 12:23:28
codrul (supraponderal-ponderat) e-atrăgător pentru haiduci
iar Flutur ştie f f bine ce irezistibil e magnetul
urmele lui sunt prin toate potecile, pe ori un' te duci
atât de bine a aplicat, în trecut, alfabetul

pân' şi un şofer de ocol sărea cu banu'n campanie , daaa
( cam cât ?! vă veţi întreba. Cam 1000 de euroi, vă răspund )
o fi codru frate cu românu', da' pentru Flutur e "patria"
să sară, voiesc, fluturiştii, dacă exagerez ( sau mint)happy

4.   HOTILOR trimis de
(13 dec 2013, 13:40:20
Din 2015 nu o sa mai ai ce taia din padurile judetului, ... sunt toti niste hoti si mincinosi, rusine domnilor senatori si deputati de Suceava.
5.   Comentariu trimis de
(13 dec 2013, 17:50:57
nu stiu cum nu-i rusine lu fluturica al nostru, chiar nu vede ca a murit politic
6.   Flutur cel Mare trimis de
(13 dec 2013, 20:06:04
Ii place lemnul, dar pare-se nu si padurea. A fost acuzat ca ar fi defrisat 20.000 ha de padure, dar si-a luat revansa plantand puieti de brad cu Mihai Tatulici. Se numara printre politicienii cu cele mai multe dosare penale si cu tot atatea NUP-uri. Traiectoria sa politica este marcata de actiuni de imagine bizare, cum ar fi Miss vacuta Europa, crosul de la Ierusalim sau cum sa scriem cu oite pe dealurile lui Stefan cel Mare.Gheorghe Flutur a fost ministrul cu cele mai multe motiuni de cenzura, cinci la numar, dar, asa cum spunea chiar el, si-a asumat un rol de sinucigas la Ministerul Agriculturii, de dragul tarii. 2006 a fost anul gripei aviare cu care Gheorghe Flutur spune si in ziua de azi ca s-a luptat. Mai ales ca „gripa aviara nu are diguri, cum au apele", ca fostul ministru sa se puna in calea ei. La scurt timp dupa ce Flutur nu a mai fost ministru, dupa ce sute de mii de pasari au fost sacrificate, au inceput sa curga si acuzatiile. Urmasul lui Flutur la Ministerul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a declarat ca ministerul nu are niciun document care sa ateste prezenta virusului gripei aviare in Romania. A fost sau n-a fost gripa aviara in Romania? Iata o intrebare la care probabil doar regizorul Corneliu Porumboiu mai poate sa gaseasca raspunsul.

7.   Cine va mai crede domnule? Cine va mai crede? trimis de
(13 dec 2013, 21:42:12
Dupa ce ca nu sunteti in stare se terminati o amarata de centura in jurul Sucevei, si sa invetiti in cateva nimicuri, unele mai bune decat altele, multe din ele au inceput cu Flutur si acum continuate de voi?
Cand o sa faceti voi ceva cu adevarat?

A nu stiti? Bina ca sunt aici sa va spun: repararea trotuarelor, in special George Enescu unde e mai carpit decat o carpa, iluminarea unor zone care sunt intuneric bezna, largirea strazilor de circulatie a masinilor ca in fiecare dimineata ai noroc daca ajungi la servici cu transport public. Dar din toate astea, nimic nu se compara cu construirea unor parcari subterane, asta ar ajuta foarte foarte mult orasul din toate punctele de vedere in privire cu aglomeratia masinilor, investitii in ajutor financiar unor firme cu adevat importante in oras precum in Iasi, ca avem o Universitate cu rezultate foarte bune si absolventii nu au unde sa munceasca!

Eh, domnule astea sunt unele proiecte intradevar grele, asta va da dumneavoastra suport greu in municipiu. De-abia dupa cateva din astea, aveti ce spune despre alti.
8.   Comentariu trimis de
(13 dec 2013, 22:18:01
Toti sint la fel papagali prima de alegeri , vin cu promisiuni dulci iar dupa ce si-au vazut cururile in scaune moi cu multi bani in uzunar si un salariu frumusel uita ce au spus inainte de a alesi .Aproape toti politicii din lumea aceasta in ziua de astazi nu se gindesc decit la ei si uita de promisiunile care le-au facut celor care i-au ales.Uitati ce se intimpla acum in Italia ies aproape toti in strada manifestind pasnic imi place ca sint uniti .Ei ii aleg si tot ei ii dau jos dar la noi oamenii nu stiu nici sa-si ceara drepturile si de aceea ne meritam pe deplin aceasta soarta.La noi hotia minciuna si coruptia sint in floare.
9.   Comentariu trimis de
(13 dec 2013, 22:21:32
Scuzati ca am gresit vreo 2 cuvinte am scris in graba.
10.   BINE ZICI GEORGE trimis de
(13 dec 2013, 22:44:52
Pana in 2015 nu mai ramane nimic din frumoasa padure,o taie toata hotii cu stirea celor de sus.Oare ce ar fi de facut,de stopat acest jaf ce se petrece acum in padurile noastre.
11.   Vorbiti numai prostii! trimis de
(14 dec 2013, 17:24:29
Sa va fie rușine cei care vorbiti urat despe domnul Flutur. Ce a facut el pentru judetul Suceava, nu au timp hoții de la USL sa dea cu var! Au ajuns in Parlament toți ciobenii din Suceava, care intr-un mandat de 4 ani nu sunt in stare sa țină un discurs, și mai vorbiți și de spagă, un escroc de deputat de la PSD i-a luat unui prieten de-al meu 10.000 de euro sa-l bage in sistemul silvic si nici macar nu mai are bunul simț de a raspunde la telefon. Nu vă pune-ți intrebarea : ,,Cate sute de mii de euro a luat domnul Ciobanu pentru a schimba șefii de ocoale". Daca nu va spune el poate vă spune domnul Marza sau domnul Stan.
12.   MAGAR CE ESTI trimis de
(14 dec 2013, 22:48:07
BERENE , cat tupeu poti sa ai sa vii tu sa critici orice spune Flutur?Ce pregatire ai tu mai baiete sa combati punctul de vedere al unui inginer silvic , fost Dir.Dir.Silvice si fost Min.al agriculturii???si ce ai facut tu pt.acest judet?Cand vei avea in urma palmaresul lui Flutur , atunci poate mai ai dreptul sa-ti exprimi un punct de vedere , dar nu pe tonul asta!NU uita ca esti stigmatizat de noi toti cei cu un pic de materie cenusie in cap pentru lenevia cu care conduceti aceasta tara , pentru faptul ca ne-ati mintit , ne-ati facut de ras in toata lumea , sunteti niste incompetenti , plagiatori , lipsiti de scru ☭ si puscariabili.Si tu personal , nu ai nicio valoare in comparatie cu Flutur !Te-ai afisat doar in campania electorala si nu ti-am mai vazut mutra decat la tampenii(de ex.taierea panglicii de la spitalul Humor de care a ras toata Romania).Eu zic sa te bagi in continuare la hibernare asa cum ai facut-o si pana acum ca peste 3 ani iti dam un sut in dos de nu te vezi , si nu mai critica tu omul care ne-a facut mari servicii acestui judet si noua sucevenilor-FLUTUR
13.   Uimit... trimis de
(17 dec 2013, 22:17:19
pupi'n'c#r'istilor... va e ciuda ca incepe tara asta sa mearga bine? ... sa nu mai fie defrisate padurile? v-ati invatat sa furati si acu ati ramas dezorientati..? lasa-ti senatorii sa isi faca treaba... SUNT SATUL DE VOI, CEI CARE CRITICATI DAR NU FACETI NIMIC!!!! PDL'istilor va e dor de petrecerile campenesti si de Flutur care sa scrie cu oi pe dealurile Bucovinei ?
Domnule BEREANU, continuati-va treaba pentru ca dvs procedati corect!! apropo inlaturati pdl-isti spagari din zona dvs!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei