Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 283 (5490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Periculos şi inacceptabil

Vânătoare de câini maidanezi în centrul oraşului staţiune de interes naţional Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi câini maidanezi au fost ucişi prin împuşcare în oraşul staţiune de interes naţional Vatra Dornei. Fapta este una extrem de gravă şi se putea lăsa şi cu alte victime colaterale, inclusiv în rândul oamenilor care ar fi avut ghinionul să se afle în zonele unde s-a tras cu arma după câini.

Cu toate acestea, atât conducerea Primăriei Vatra Dornei, cât şi poliţiştii încearcă să minimalizeze gravitatea faptei şi spun că „sunt doar două cazuri izolate”.

Viteza cu care merge ancheta spune totul despre implicarea autorităţilor în tentativa de a face lumină în acest dosar, semn că ceva este putred acolo.

Potrivit martorilor, câinii au fost împuşcaţi vineri seară, dintr-o maşină care se deplasa prin zona centrală a staţiunii Vatra Dornei. Martorii nu au reuşit să observe numărul de înmatriculare al maşinii, dar afirmă că o maşină a Poliţiei Locale se afla la acea oră în zona stadionului din localitate şi, în ciuda zgomotului provocat de arma cu care se trăgea, nu au catadicsit să meargă către locul unde s-a petrecut măcelul animalelor. 

„Câinii morți au fost ridicați imediat și au rămas doar bălțile și dârele de sânge lăsate de animalele împușcate și de cele care s-au mai târâit câțiva metri, în agonie. În locurile unde au apărut cetățenii alarmați de împușcături, criminalii au fugit și au lăsat în urmă animalele sângerând de moarte. Au fost omorâți câinii din curtea magazinul alimentar Total, Hotel Carol, Hotel Franz Josef, Hotel Bucovina CFR, pe strada Transilvaniei, strada Mihai Eminescu, zona pieței agroalimentare și cartier Unirii”, a povestit oripilat unul dintre dorneni.

Oamenii spun că au depus mai multe plângeri la Poliţia din Vatra Dornei, dar impresia generală este că se doreşte muşamalizarea întregului caz.

 

La cinci zile de la incidente, Poliţia încă nu ştie cauza morţii câinilor

Chiar dacă au trecut deja cinci zile de la acest incident sângeros, ancheta demarată de Poliţia din Vatra Dornei se derulează extrem de greoi. Până în prezent nu s-a stabilit nici măcar cauza morţii câinilor. Deşi toţi oamenii care au ridicat animalele spun că este vorba de moarte prin împuşcare, oamenii legii nu au luat legătura cu un medic veterinar pentru a efectua necropsia cadavrelor în vederea stabilirii cauzei morţii şi a armei cu care s-a tras.

„Este vorba de doi câini care prezintă semne de sângerare în zona gâtului. La faţa locului nu s-au găsit proiectile sau tuburi de cartuşe, dar ancheta continuă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor în care s-a petrecut moartea patrupedelor”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Reprezentanţii Primăriei Vatra Dornei au exclus categoric orice implicare în evenimentele de vineri seară. „Ne dorim să prindem şi să adunăm câinii vagabonzi de pe străzile oraşului, dar niciodată nu vom trece la împuşcarea lor. Vom colabora cu Poliţia pentru a afla care este adevărul”, a arătat Ilie Boncheş, primarul din Vatra Dornei.

În Vatra Dornei există două padocuri în care sunt o sută de câini, iar potrivit autorităţilor locale pe străzile din oraş s-ar mai afla încă alte 200 de animale, care nu pot fi strânse pentru că nu mai există locuri disponibile.

 

Câinii maidanezi din Suceava, otrăviţi periodic. Anchetele nu au dus la descoperirea autorilor

Acţiuni de exterminare a câinilor vagabonzi au mai fost semnalate şi în alte oraşe ale judeţului, în special în municipiul Suceava. Aici, periodic, apar câini care mor prin otrăvire. Incidente de acest gen au fost semnalate în mai multe zone ale oraşului, inclusiv în Centru.

Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor cred că este vorba de acţiuni coordonate foarte bine, motiv pentru care au depus plângeri la Poliţie în vederea identificării autorilor masacrelor.

Nici una dintre aceste plângeri nu şi-a găsit rezolvarea, în dreptul persoanelor care au otrăvit câinii fiind scris invariabil: „autor necunoscut”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânătoare de câini maidanezi în centrul oraşului staţiune de interes naţional Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 6354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Vânătoare de câini maidanezi în centrul oraşului staţiune de interes naţional Vatra Dornei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde-i lege nu-i tocmeala trimis de
( 4 dec 2013, 11:05:46
S-a votat legea in parlament.Deci cainii vagabonzi nu mai au ce cauta pe strazi.Sunt prinsi si daca in doua saptamani nu-i adopta nimeni vor fi eutanasiati.Ce ne tot invartim in jurul cozii?E foarte simplu.Pe strazi nu trebuie sa existe decat caini insotiti de stapan.In occident nu ai sa vezi picior de caine maidanez.Nu e cazul Sucevei desigur unde jde mii de haite bantuie tot orasul.De ce Primaria nu aplica legea?Habar n-am
2.   Fără javre trimis de
( 4 dec 2013, 11:40:44
Nu vreau să moară sau să fie chinuiţi... vreau doar să dispară de pe străzi. Nu mă interesează prin ce modalitate. Şi amendaţi cei care sunt prinşi să abandonează câini sau care îi aciuiază prin curţile blocurilor.
2.1  RE: Fără javre trimis de
( 4 dec 2013, 13:40:51
Super de acord. Ideea insa e ca cei de la asa zisele asociatii de protectie a animalelor sunt chiar ei cei care le dau drumul dupa ce primaria ii prinde pe strazi. E o chestiune recunoiscuta chiar de aceste asociatii. In primul rand poate astia trebuie desfiintati sau mai degraba NEFINANTATI.
Cat despre ala care a impuscat javrele la Vatra Dornei, sigur era unul cu un copilas ceva sau o alta ruda, victima unui maidanez. Nu era normal sa traga cu pusca sau pistolul i oras, evident ca pentru asta trebuie sa raspunda si nu exista nicio scuza.
3.   Pauza Totala trimis de
( 4 dec 2013, 12:53:46
Politia din V.Dornei doarme.Aici poti sa furi, sa vinzi tigari in piata,sa tragi cu arma.Nimeni nu te va deranja,doar domnul Costiuc previne accidentele rutiere cand parchezi in zona pietei,cam in zona intersectiei asimetrice.Vine rapid si te amendeaza,deci previneee.... ca asa este usor.
4.   Dar ce cautau cainii aia in parc nu se intreaba ni trimis de
( 4 dec 2013, 16:32:25
Nu sustin ce au facut aia cu masina, sau cine i-o fi impuscat ! Nu e o metoda civilizata de a sxapa de ei, dar nici un oras mizer, plin de javre, de sa-ti fie frica pentru copii tai ce trebuie sa plece sau sa vina de la scoala. In Brasov te mananca ursii pe strada si nu ai voie sa le faci nimic, in Bucuresti mor sfasiati de caini turisti, copii, si noi ne cainam pentru bietele animale ! Au ajuns mai protejate decat noi !!! Cui ii e mila sa ii ia acasa, si daca ii abandoneaza atunci ar trebui sa i se aplice lui pedeapsa cuvenita animalului !
5.   Penibili!!!! trimis de
( 4 dec 2013, 17:29:12
Cat de penibili sunteti mai iubitorilor de javre??
Au gasit vreo 4 sau 5 caini morti si au inceput a zbiera ca s-au impuscat cainii din vreo 8 locuri.
Vedeti cate locatii au enumerat si au pus si pluralul.
Mars potailor!!
6.   Trist!!! trimis de
( 4 dec 2013, 19:03:59
wow! trist si fara cuvinte...acest fel de acte reflecta valorile unei societati! Ce vina poarta aceste animale sa merite asa un destin?? Autoritatile locale si organizatiile guvernamentale trebuie sa actioneze in concert sa creeze politici care sa previna inmultirea patrupedelor. Otravire sau ucidere prin gloante nu sunt solutii care reflecta o societate moderna a secolului 21.
7.   Spitalele nu au lemne trimis de
( 4 dec 2013, 21:45:42
La biserica locala s-a facut strangere pentru a ajuta spitalul cu alimente si lemne pentru centrala, iar comunitatea sa faca adaposturi pentru caini vagabonzi !! Bravo, ma ! La azilul de batrani din localitate vine din an in Paste cineva cu mancare sau cu ceva trebuincios pentru oameni cu adevarat nevoiasi care au muncit 50 de ani si acum au viata de caine, ba mult mai rau !!!
8.   Revolutionarii cauzelor pierdute trimis de
( 5 dec 2013, 10:02:06
...nu am putut sa nu ma amuz cand am citit unele comentarii,in specialcele ale "strainilor"...pai tata daca asa avea 3000 de euro salar normal ca as fi "zen" si mi-ar pasa si de viata cainilor,dar cu 150 de euro salar nu-mi permit nici macar luxul de a-mi pasa de cei din jur(asta e filosofia de viata a romanilor).imi plac la nebunie forumurile astea in care,din fata unui monitor,poti epata fara consecinte!Romanii nu au dupa ce bea apa,la fel ca si cainii,dar o ardem cu drepturi.....pai tara asta chiar a ajuns ciuca batailor:ungurii vor drepturi,canii vor drepturi,chiar si nesimtitii astia de romani vor drepturi in tara lorhappyConcluzionand:nivelul de trai al cainilor vagabonzi din Romania e acelasi cu al romanului de rand,cand una din aceste constante o sa se schimbe totul va fi OK!
9.   Aplicati legea trimis de
( 5 dec 2013, 11:11:00
toti cei care lasa cani vagabonzi sa fie sanctionati aspru,care vor cani sa si tina acsa sa fie stapani pe ei iar cei vagabonzi eliminati sa putem circula prin localitati linistiti, in strainatate nu se intimpla asa ceva ca la noi sintem total iresponsabili .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei