Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 283 (5490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Donţu anunţă că Senatul a aprobat iniţiativa prin care părinţii vor avea o zi liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat că proiectul de lege prin care părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului vor putea beneficia anual de o zi liberă pentru a verifica starea de sănătate a acestuia a fost votat de Senat. Ovidiu Donţu a precizat că, din punctul său de vedere, adoptarea acestui proiect reprezintă un bun început pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei României.

„Studiile arată că starea de sănătate a populaţiei este precară. Şi, mai mult, nu reuşim tot timpul să ne ocupăm aşa cum trebuie de sănătatea noastră, dar nu avem voie să nu ne preocupăm de sănătatea copiilor noştri. Pentru aceasta, Senatul a votat un lucru de bun-simţ, pentru ca adulţii să primească o zi liberă de la serviciu în care să se îngrijească de sănătatea copiilor lor. Consider că este un bun început adoptarea acestui act normativ care trebuie continuat şi prin alte măsuri pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei în general, şi a copiilor în special”, a ţinut să precizeze Ovidiu Donţu.

El a mai explicat că, potrivit proiectului iniţiat de mai mulţi parlamentari USL, ziua liberă ar urma să fie acordată la cererea unuia dintre părinţi, însă, în situaţia în care, în urma verificărilor, se constată că ambii părinţi au solicitat această zi liberă va fi anulată posibilitatea ulterioară de a mai beneficia, vreodată, de prevederile legii în discuţie.    
De asemenea, senatorul PSD a mai spus că pentru familiile sau persoanele cu doi copii se va acorda tot o zi lucrătoare liberă pe an pentru îngrijirea sănătăţii copiilor, ca şi în cazul unui singur copil, însă în cazul familiilor cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile libere pe an, consecutive sau separate, după cum decide angajatorul.

Potrivit proiectului de lege, ziua liberă va trebui ulterior justificată de părinte sau de reprezentantul legal al copilului cu acte doveditoare din partea medicului de familie din care rezultă controlul medical efectuat.

Iniţiatorii mai propun ca nerespectarea de către angajatori a prevederilor legii să se sancţioneze cu amendă cuprinsă între 500-1.500 lei, sumele provenite din amenzi urmând a fi virate bugetului asigurărilor sociale de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu anunţă că Senatul a aprobat iniţiativa prin care părinţii vor avea o zi liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Donţu anunţă că Senatul a aprobat iniţiativa prin care părinţii vor avea o zi liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei