Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 283 (5490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Adevărate lecţii de patriotism, la Şcoala „Al.I. Cuza” din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni au marcat luni, 2 decembrie, împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, într-o atmosferă de sărbătoare, prin cântece, jocuri şi alte activităţi dedicate Zilei Naţionale a României.

Îndrumaţi de profesoarele Mirabela Apopei, Adelina Haidău, Alexandra Tocănel şi Liliana Livinţi, elevii claselor a VI-a şi a VII-a B au interpretat mai multe cântece dedicate României şi românilor în cadrul programului „Uniţi prin cântec de 1 Decembrie”. Cântece patriotice şi poezii au interpretat şi elevii claselor I A, a III-a B şi a IV-a A, sub îndrumarea  profesoarelor Daria Prisacariu, Viorica Buleu şi Maria Vasilache. Elevii claselor a III-a şi a IV-a, coordonaţi de profesorii Mioara Tofan, Carmen Benke şi Victor Tofan, au realizat portofolii şi proiecte de grup cu titlurile „Ţară de poveste - Marea Unire”, „Formarea Statului Naţional Unitar Român - repere istorice”, „Învăţăm de la străbuni”, iar copiii clasei a II-a B au realizat drapelul patriei printr-un colaj cu hârtie creponată.

Pentru a demonstra că iubirea de patrie se poate învăţa de la orice vârstă, cei mai mici şcolari de la clasele pregătitoare au creat steguleţe tricolore.

„Au trăit emoţiile unei lecţii despre patriotism şi eroism, creând premisele unor discuţii despre iubirea de neam şi ţară. Deşi ar putea fi consideraţi depăşiţi de seriozitatea discuţiilor, elevii au înţeles că pentru a-şi arăta respectul faţă de ţara în care trăiesc nu este nevoie de o singură zi pe an, dar măcar în această zi să fie mai apropiaţi de ceilalţi semeni, care, ca şi ei, rezonează la urarea <La mulţi ani, români!>. Sufletul fiecărui român, indiferent de vârstă, vibrează cu mai multă intensitate de 1 Decembrie. Atunci ne sărbătorim ţara, ne gândim la destinul său glorios prin vremuri, îi urăm <La mulţi ani, Românie!> şi recităm cu patos  versurile lui Eminescu <La trecut-ţi mare, mare viitor!>,”, ne-a declarat prof. Daniela Ilincăi, directoarea Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

O altă manifestare s-a desfăşurat tot luni, în cadrul ariei curriculare „Om şi societate, arte, educaţie fizică”. Activitatea intitulată „Cultura şi credinţa azi” a avut ca invitat pe învăţătoarea pensionară Ileana Sofia, autoare de carte religioasă. Aceasta a prezentat elevilor şcolii cărţile scrise în ultima perioadă, împărtăşind copiilor din tainele credinţei şi îndemnându-i la o apropiere mai mare faţă de lectura de carte religioasă.

„Nu e mare lucru să îţi exprimi sentimentele, dar să te laşi copleşit de ele într-o asemenea zi este o reuşită. Sufletele elevilor şi ale profesorilor au vibrat la unison la auzul versurilor <Noi suntem români>. Reuşita a constat că la Şcoala Gimnazială <Al.I. Cuza> s-au derulat activităţi extraşcolare menite să marcheze acest eveniment, implicând aproape toţi elevii şi cadrele didactice”, a precizat prof. Daniela Ilincăi.

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au dat startul la numeroase proiecte din perioada sărbătorilor de iarnă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adevărate lecţii de patriotism, la Şcoala „Al.I. Cuza” din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Adevărate lecţii de patriotism, la Şcoala „Al.I. Cuza” din Fălticeni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei