Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 283 (5490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


De la box, în boxă!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă, aşa cum am văzut, ProSport se pregăteşte să devină istorie, iată că zilele acestea Gazeta Sporturilor reuşeşte să ia faţa oricărui ziar din România. Nu trebuie să ne ferim de cuvinte când vorbim despre investigaţia echipei lui Cătălin Tolontan în afacerea “Gala Bute”, derulată de atâta timp în paginile Gazetei. Este absolut minunată încăpăţânarea cu care avansează pe firul afacerii, însăilând mozaicul piesă cu piesă. Iar aici nu e vorba de madam Ridzi, una care s-a expus din prostie, cu mărunţişuri. Deşi evenimentul cu pricina este unul sportiv, urmele duc direct spre inima sistemului acesta ticăloşit. N-am spus creierul, ca să nu se creadă că mă refer la o persoană. Nu. Mă refer la un “model”, la un virus multiplicat pe scară largă la toate nivelurile de decizie. Că sunt bani europeni, că sunt bani de la buget, schemele de fraudare sunt făcute să penetreze orice blindaj. La “Gala Bute” nici măcar nu e vorba de vreo sumă colosală, dar efectul ar fi unul de domino. De aceea, acţiunea de intimidare fizică a jurnalistei Mirela Neag, colega lui Tolo, trebuie luată în serios. Aici s-a ajuns...

Practic, ceea ce face acum Tolontan este o întoarcere la esenţa muncii de ziarist, aşa cum era ea percepută înainte de era digitală (nu neapărat la noi în ţară, unde investigaţia nu însemna nici măcar ceea ce vedeam la Emil Hossu, în filmul cu Bachus). Aşa cum mulţi actuali ziarişti, printre care şi Tolontan, spun că şi-au ales calea după ce l-au citit pe Ioan Chirilă, poate nu e forţat să spunem că felul în care face presă redactorul-şef al Gazetei va influenţa cariere viitoare. Este interesant că de-a lungul timpului şi-a clădit această imagine de independent, oricare ar fi patronatul publicaţiei la care semnează. Poate deveni chiar incomod să ai un astfel de angajat!

Ancheta jurnalistică se publică aproape ca un foileton, în fiecare zi mai aflăm câte ceva, iar asta nu este defel blamabil. Prefer să fac vânzare unui ziar pentru un astfel de motiv. Ba chiar aş spune că e motivul ideal. Prima izbândă palpabilă în urma publicării investigaţiei este reevaluarea dosarului de către DNA. Astfel că, atunci când va veni vremea, Rudel Obreja va fi destul de înghesuit în boxa acuzaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la box, în boxă!.
 Vizualizări articol: 1524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
De la box, în boxă!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei