Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 257 (5464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

De mare tonaj

„Tanc petrolier”, confiscat în Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adevărat tanc petrolier a fost descoperit recent în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, după ce vameşii care lucrează aici au început să aibă suspiciuni cu privire la drumurile frecvente pe care autovehiculul respectiv le efectua pe ruta Ucraina – România şi retur.

La un control amănunțit efectuat de lucrătorii Biroului Vamal Siret s-a descoperit că mașina era modificată pentru a transporta carburant. Rezervorul original a fost scos, iar în locul acestuia au fost introduse alte două rezervoare realizate artizanal. La ultima cursă de acest fel, vameşii au golit nu mai puţin de 500 de litri de motorină, prin două furtune montate în zona motorului.

Maşina era înmatriculată în Bulgaria, dar cel care o conducea era un bărbat din satul Ipoteşti. Pentru a demonstra că autovehiculul marca Chevrolet era utilizat pentru a transporta carburant de contrabandă, vameşii de la Siret au cerut date suplimentare de la Registrul Auto Român Bucureşti, care a confirmat că rezervorul unei astfel de maşini are o capacitate de 120 de litri şi nu de 500 de litri, aşa cum s-a descoperit.

Şoferul mașinii, Cătălin Popescu, a primit o amendă de 5.000 de lei, iar Chevrolet-ul a fost confiscat.

Surse din cadrul Biroului Vamal Siret susţin că şi alte maşini de acelaşi tip sunt în vizor. Ar fi vorba de cinci autovehicule care tranzitează foarte des punctul vamal şi care prezintă suspiciuni similare Chevrolet-ului recent confiscat.

La cantități mari de carburant, un astfel de transport devine foarte rentabil. Un litru de motorină în Ucraina costă circa 4 lei, în timp ce în România este de aproximativ 6 lei. În aceste condiţii, la jumătate de tonă de motorină câştigul net este aproximativ 1.000 de lei. Iar dacă acest profit este multiplicat aproape zilnic, rezultă un câştig lunar bunicel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tanc petrolier”, confiscat în Vama Siret.
 Vizualizări articol: 6522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
„Tanc petrolier”, confiscat în Vama Siret5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) ptiu trimis de
( 4 nov 2013, 13:37:28
NU VAD DE UNDE SI PANA UNDE CALCULUL DE 1000 LEI CASTIG PE TRANSPORT...:) daca e 4 lei la ucrainieni si 6 lei in peco la noi.... omul putea castiga cel mult 500 ...fara sa tinem cont de consumul personal transport etc... cine iti da 6 lei pe litru daca o ia cu aceiasi bani din peco....
2.   Adela trimis de
( 4 nov 2013, 16:06:00
Castigul e al celor ce comenteaza la ziare. Chiar, cat se da pe invectiva?
3.   Nu-i de mirare trimis de
( 4 nov 2013, 17:03:37
,,Tancul Petrolier,, o parasit parcarea vamii Siret, asta e doar o masca ca doar trebuie sa mai cada cate una doar nah, curios ca nu vad nici un Sprinter in acea parcare ca si ele mai au rezervoare puse dar trec doar cand e ,,tata,, de tura. Vreau sa vad si poze cu masini cu zahar 300-500 kg, noi care avem un sac de 50 de kg pentru consumul casnic ni-l iau domnii vamesi, daca vreti va putem trimite noi fotografii cu masini pucsite cu zahar.
4.   Cand? trimis de
( 4 nov 2013, 18:57:30
Traditia continua in Punctul Siret, dar autoritatile dorm.....pentru ca -si iau malaiul......Bucurestiul - D.N.A-ul ce face?, la Albita i-a spart iarasi, Fedea nu da nimic pe topogan? Asteptam REZULTATE LA PUNCTUL SIRET - D.N.A.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei