Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 257 (5464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Democrat-liberalii suceveni nu sunt de acord cu costurile reamplasării statuii lui Petru I Muşat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statuia lui Petru I Muşat ar putea fi reamplasată în zona centrală a municipiului Suceava printr-un act de sponsorizare, fără a se cheltui bani de la bugetul local, este de părere preşedintele Organizației Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan. Balan a arătat că municipalitatea vrea să cheltuiască un miliard de lei vechi pentru amplasarea statuii în parcul de lângă Consiliul Judeţean, apreciind că suma este exagerat de mare, în condiţiile în care primăria municipiului reşedinţă de judeţ are o situaţie financiară precară. Ioan Balan a explicat că acesta a fost şi motivul pentru care consilierii democrat-liberali s-au opus în şedinţa de joi a deliberativului local proiectului de reamplasare a statuii lui Petru I Muşat în condițiile formulate de inițiator.

„Proiectul de hotărâre nu s-a materializat, fiind retras de pe ordinea de zi. Sper că la viitoarea ședință a Consiliului Local Suceava va fi prezentat un proiect care să conțină cifre corecte, având în vedere situația financiară grea a primăriei. Unii poate vor spune că suma de un miliard de lei vechi nu este foarte mare pentru ceea ce a însemnat Petru Mușat, voievodul din vremea căruia datează primul document de atestare a Cetății de Scaun a Moldovei, precum și a orașului Suceava. Da, dar banii nu-i poate încasa Petru Mușat, ci o firmă care era pregătită să facă această lucrare. Cred că dacă s-ar fi dorit, s-ar fi găsit o firmă de construcții puternică care să-și lege numele de cel al lui Petru Mușat printr-un act de sponsorizare”, a spus Balan.

Preşedintele PDL Suceava admite că statuia a fost mutată din zona Casei de Cultură din motive obiective (nr. lucrările la parcările subterane) însă în opinia sa au existat până la urmă şi motive subiective. „Faptul că va sta sub geamul Palatului Administrativ poate fi de bine”, a încheiat Ioan Balan.  Statuia se află în prezent în curtea Laboratorului Zonal de Restaurare al Muzeului Bucovinei, situat vizavi de cimitirul Pacea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat-liberalii suceveni nu sunt de acord cu costurile reamplasării statuii lui Petru I Muşat.
 Vizualizări articol: 1379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Democrat-liberalii suceveni nu sunt de acord cu costurile reamplasării statuii lui Petru I Muşat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ! trimis de
( 4 nov 2013, 12:15:40
1 MILIARD???? PENTRU CE??? unde esti tu Tepes???
2.   !! trimis de
( 4 nov 2013, 12:34:50
ba cum 1 miliard...... adica 24000 de euro .....pentru ce sa aduca o macara sa ridice statuia si un camion sa o transporte pana in centrul orasului.......... 24000 de euro .....
NENOROCITII NAIBII!!!!
2.1  RE: !! trimis de
( 4 nov 2013, 19:40:36
Pai cum sa scoti banii din campanii decat in halul asta .... Nu ai vazut ca astia de la USL in campanii au impadurit orasul cu afise , banere , plicuri cu 1 mil bucata...etc . Romanii nu vedeti ca astia de la USL ne iau de prosti ? Va cumpara cu o sticla de ulei ?
3.   ;) trimis de
( 4 nov 2013, 16:55:36
Dar cu ce este de acord PDL-ul?
3.1  RE: ;) trimis de
( 4 nov 2013, 19:33:56
Tu esti cu capul RONNAHARTER !? Cum sa muti o statuie cu un miliardsurprise:O ?! Dooooamnee fereste .... multumim "hodorogilor comunisti" care au votat cu USL !!
4.   Vorbe fara consistenta trimis de
( 4 nov 2013, 23:31:58
Domnule Balan , cand faceti asemenea afirmatii veniti cu un document doveditor...ca fara...si eu pot sa spun ca de fapt suma e de 10 mii lei ... fara dovezi sunt vorbe goale
4.1  RE: Vorbe fara consistenta trimis de
( 5 nov 2013, 08:45:01
"documentele doveditoare" va fi factura care se va elibera dupa ce banul tau va cheltuit si statuia va fi mutata si nu vei mai putea face nimic decat sa te miri si sa te crucesti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei