Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 257 (5464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Sute de metri cubi de material lemnos, confiscate în urma unor controale la societăţi de profil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Material lemnos în valoare de peste 50.000 de lei a fost confiscat de poliţişti în cadrul unei acţiuni pe linie silvică, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Acțiunea a avut loc în perioada 29-31 octombrie a.c., pe lângă echipe mixte de la Investigarea Fraudelor şi Ordine Publică participând şi specialişti silvici ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava.

Au fost verificați mai mulţi agenţi economici din judeţul Suceava care desfășoară activitate legată de  prelucrarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, iar în urma acţiunii s-au înregistrat două dosare penale pentru evaziune fiscală, s-au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.500 de lei, şi s-au confiscat aproximativ 438 de metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 55.000 de lei.

 

Ce nereguli s-au găsit

În cadrul unei acţiuni efectuate la o întreprindere individuală din comuna Moldoviţa,  s-a constatat că agentul economic a înregistrat în contabilitatea lunii noiembrie 2011 achiziţia cantităţii de 96 metri cubi lemn rotund răşinoase pe baza unor avize de însoţire ce nu pot fi considerate documente legale de proveniență, întrucât nu aparțin emitentului, existând suspiciuni cum că această operaţiune comercială este fictivă.

„În cauză se va dispune efectuarea unei inspecții fiscale, iar în situaţia în care se constată producerea unui prejudiciu bugetului de stat, se va înregistra dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală faţă de persoana vinovată”, a transmis inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Acesta a declarat că nereguli au fost descoperite şi la o societate comercială din Mestecăniş, unde s-a constatat că agentul economic a înregistrat intrarea în gestiunea depozitului de buşteni a unei cantităţi de cca. 430 metri cubi lemn rotund răşinoase, pentru care nu deţine provenienţă legală.

„În cauză se va dispune confiscarea materialului lemnos şi sancţionarea contravenţională a agentului economic, verificarea nefiind încă finalizată”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de metri cubi de material lemnos, confiscate în urma unor controale la societăţi de profil.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de metri cubi de material lemnos, confiscate în urma unor controale la societăţi de profil5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei