Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 257 (5464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoștință

Sponsorizare de 45.000 de lei pentru Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”, din partea unui fost elev

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc s-au făcut recent lucrări de renovare a acoperişului clădirii şi înlocuire totală a sistemului de colectare a apelor pluviale, cu ajutorul substanţial, în valoare de 45.000 de lei, acordat de un fost elev al liceului câmpulungean, omul de afaceri Radu Coca.

Legat spiritual de această localitate, el fiind născut în apropiere, în comuna Sadova, inginerul Radu Coca a sponsorizat fostul său liceu şi în anul 2007, când s-au realizat lucrările de renovare la sala de spectacole, sală care a fost, până în 1970, singurul spaţiu adecvat din oraş unde se desfășurau spectacole, concerte, conferinţe, evenimente culturale.  

Directoarea Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”, profesoara Dorina Carp, şi întregul colectiv de profesori şi elevi îi sunt recunoscători inginerului Radu Coca, „Îi mulţumim în mod deosebit, pentru modul exemplar de a acţiona, pentru promptitudinea şi generozitatea de care a dat dovadă, atât faţă de şcoala în care s-a format şi a cărei faimă a dus-o mai departe, dar mai cu seamă faţă de actualul colectiv didactic şi noua generaţie de elevi”, a spus directoarea Dorina Carp.

 

Aproape de comunitate

Profesoara Maria Ghiţă, purtătoarea de cuvânt a Colegiului „Dragoş Voda”, ne-a spus că “la cei peste 70 de ani pe care îi are, Radu Coca îşi desfășoară activitatea în Bucureşti, fiind  în prezent un prosper om de afaceri. După 1990, văzând că lucrurile încep să se schimbe, înzestrat cu simţ de antreprenor, mult curaj şi capacitatea de adaptare la provocările noului, a înțeles că poate reuşi numai dacă face ceva pe cont propriu. Fără să aștepte mult, a intrat în lumea afacerilor. După ce a activat în domeniul industriei uşoare, instalaţiilor, firmelor de construcţii, pasul următor a fost crearea diviziei de dezvoltare imobiliară”. Radu Coca a intrat în Top 300 cei mai bogaţi români, dar nu şi-a uitat obârșiile, satul natal, nici şcoala unde şi-a făcut studiile liceale. „Personal şi prin firmele sale, bucovineanul Radu Coca a dorit să vină în sprijinul comunității. Om cu dare de mână, suflet frumos, mare, generos, a ajutat persoane cu probleme sociale, lista sponsorizărilor fiind foarte lungă: case de copii, biserici, instituții de învățământ, organizații, sinistrați, copii supradotați din zone rurale, persoane cu  handicap, oameni nevoiași”, a completat profesoara Maria Ghiţă.

 

În semn de recunoștință

Pentru toate calitățile umane de care face dovadă Radu Coca şi drept recunoştinţă faţă de efectul benefic şi pilduitor al întregii sale activităţi, oficialitățile comunei Sadova i-au conferit, în anul 1996, „Diploma de cetăţean de onoare”. În anul 2000,  ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţlor, i-a acordat “Distincţia de Vrednicie”, recunoscându-i astfel meritele şi faptele sale. Profesoara Dorina Carp, directoarea colegiului, a precizat că „este important ca astfel de modele să-şi caute tinerii de azi şi din viitor, să-şi canalizeze ambiţia, să se îndrepte spre profesii care să-i facă utili  societăţii, să reprezinte cu cinste meleagul natal”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sponsorizare de 45.000 de lei pentru Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”, din partea unui fost elev.
 Vizualizări articol: 2738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
Sponsorizare de 45.000 de lei pentru Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”, din partea unui fost elev4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei