Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 257 (5464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Tenis de esenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tenisul ne-a răsfăţat până să se ajungă la punctul culminant, atât la băieţi, cât şi la fete. Nu ştiu ce va fi făcut în finală Simona Halep, noul număr 11 mondial, ce ştiu este că tot de pe telefon voi fi cules informaţiile despre meciul cu Stosur, aşa cum am făcut şi sâmbătă, la semifinala cu Ana Ivanovic. Când am văzut 1-3 în decisiv, am fost cuprins de presimţiri rele. Nici prin minte nu mi-ar fi trecut că setul se va închide cu 6-3 pentru Simona, şi în cât timp? Vreo 15 minute! În astfel de clipe, televiziunile de sport, astea multe, îşi merită cu prisosinţă înjurăturile... Sportiva anului 2013, aici n-am nici o îndoială, ar fi meritat mai multă atenţie din partea lor.

La băieţi, am avut parte de o semifinală din alte vremuri, Djokovic vs. Federer. Elveţianul nu l-a împins chiar până la limită pe sârb, ca atunci, la US Open, dar tot a scos tot ce-i mai bun din adversarul său, dacă asta poate fi o consolare. Acum vă întreb pe dumneavoastră: de câte ori avem prilejul de a vedea două scurte, două loburi, o reluare printre picioare –  toate acestea în cursul aceluiaşi punct?! Pentru că da, aşa s-a întâmplat. Păi atâtea execuţii poţi să nu vezi un meci întreg! La Federer, problema încrederii e vizibilă mai ales la serviciu. Procedeul acesta nu se uită, e probabil cel mai mult repetat de tenismani, dar altădată Roger se extrăgea din situaţii grele tocmai cu ajutorul serviciului. Acum, acesta este primul care îl părăseşte. În setul decisiv n-a servit nici un as, iar Nole a reuşit două break-uri exact în game-urile în care elveţianul a făcut câte o dublă greşeală. Vremea trece şi cu toţi ne dăm seama că, totuşi, acestea sunt meciurile în care Federer se mai poate impune în faţa lui Djokovic sau Nadal, nicidecum cele de 3 din 5 seturi de la turneele de Grand Slam. Păcat că tragerea la sorţi pentru Turneul Campionilor de la Londra i-a alăturat iarăşi pe cei doi, ar fi fost interesant de văzut şi un clasic Roger-Rafa. Spaniolul pare ceva mai abordabil în condiţii de hard indoor, după cum ne-a arătat Ferrer în cealaltă semifinală, dar şi ceilalţi adversari de până atunci.

Apropo de Londra, Horia Tecău a pierdut la un meci prezenţa printre campionii de dublu. Păcat, ar fi fost o adevărată încununare pentru acest an, unul neobişnuit de ofertant pentru tenisul românesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tenis de esenţă.
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tenis de esenţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei