Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 248 (5455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Nechifor: Primăriile cu probleme financiare vor primi bani la rectificarea bugetară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că primăriile sucevene cu probleme financiare deosebite vor fi ajutate la următoarea rectificare bugetară. Cătălin Nechifor a declarat că fie la sfârşitul lunii octombrie a.c., fie în noiembrie, se aşteaptă o rectificare bugetară pozitivă.

Nechifor a spus, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu primarii din judeţ, că în această perioadă s-a închis statistic trimestrul trei al anului, iar în scurt timp vor fi cunoscuţi indicatorii macroeconomici care dau imaginea bugetului naţional. Şeful administraţiei judeţene a atras atenţia că deşi ritmul de creştere este foarte mare comparativ cu celelalte ţări europene, de peste 2%, totuşi acesta nu este unul spectaculos.

„E important acest lucru, dar asta nu înseamnă că avem capacitatea să aducem noi resurse la bugetul de stat ca venituri şi să le şi repartizăm ca şi costuri pentru administraţie sau alte zone care compun un stat social şi economic ca România”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a adăugat că actuala perioadă nu este una foarte simplă, în condiţiile în care este nevoie să se găsească o sumă de 2,5 miliarde de euro pentru creşterea pensiilor şi salariilor începând cu data de 1 ianuarie 2014. „Va trebui un efort suplimentar. Plecând de la premisa că economia românească e bazată pe consum, cât timp nu sunt bani în buzunar nu avem consum, deci nu avem economie”, a spus Nechifor. Preşedintele CJ Suceava a atras atenţia că România mai trebuie să aloce anual circa 3 miliarde de euro pentru a asigura restituirea împrumutului de la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Cătălin Nechifor le-a transmis primarilor suceveni că nu trebuie să se aştepte la lucruri miraculoase de la următoarea rectificare bugetară, subliniind că vor fi ajutate autorităţile publice aflate în extremă dificultate, care nu au suficiente resurse financiare pentru plata salariilor sau a însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Primăriile cu probleme financiare vor primi bani la rectificarea bugetară.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor: Primăriile cu probleme financiare vor primi bani la rectificarea bugetară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rectificare..... trimis de
(24 oct 2013, 11:21:37
Primariile conduse de primari USL si cu probleme financiare (toate) vor primi bani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei