Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 248 (5455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Lungu: A început numărătoarea inversă pentru realizarea noii centrale termice a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În numai două săptămâni, în Suceava ar urma să fie dată în funcţiune o nouă centrală de termoficare, care va asigura apă caldă şi căldură pentru locatarii a peste 22.000 de apartamente.

„A început numărătoarea inversă pentru realizarea noii centrale termice a Sucevei”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, după ce, două zile la rând, a vizitat şantierul centralei pe biomasă, realizată de un investitor privat, Adrem Invest.

„Luni a fost făcută racordarea la gaz metan a celor trei CAF-uri care vor da căldură în prima etapă a iernii. Din fericire au fost aduse utilaje speciale, de la Târgu-Mureş, fără de care ar fi trebuit decuplat întreg oraşul de la reţeaua de gaz metan”, a spus Ion Lungu.

În cadrul acestor vizite de lucru s-a verificat şi cantitatea de masă lemnoasă adusă pentru a asigura căldura sucevenilor în această iarnă.

„S-a adus foarte multă masă lemnoasă, conform specialiştilor există suficientă biomasă pentru două luni de funcţionare pe timp de iarnă, iar noi cantităţi urmează să fie aduse”, a adăugat primarul Sucevei.

În perioada imediat următoare mai rămâne de făcut o lucrare necesară pentru ca energia termică produsă de noua centrală să poată ajunge în casele sucevenilor – racordarea la reţelele de transport şi distribuţie, care sunt acum în administrarea Termica.

„Toată lumea rămâne optimistă că termenul de 9 noiembrie 2013 va fi respectat. Ca la orice lucrare nouă, pot apărea probleme neprevăzute, dar consider că în luna noiembrie vom funcţiona pe noua centrală”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: A început numărătoarea inversă pentru realizarea noii centrale termice a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: A început numărătoarea inversă pentru realizarea noii centrale termice a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clar..... trimis de
(24 oct 2013, 11:20:23
A inceput numaratoarea inversa pana la venirea zapezii si a gerului......
2.   ZISE PLACINTA trimis de
(24 oct 2013, 14:04:50
Zise Placinta acum vr'o doua zile ca pe la 10-15 decembrie cafurile pe gaz si la toamna viitoare pe bioenergie, DACA ASA O SASE FIE cred ca dl ,,PRIMPRELIPCAR'' ar trebui sa stea comod pe sacaun cu demisia in alb , pt. confirmarea sau infirmare spuselor asociatului Placinta,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei