Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 248 (5455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta:Băsescu nu a cerut Guvernului material pentru reuniunea CE, atitudinea este reprobabilă

Joi, 24 Octombrie 2013 (18:46:01)

Preşedintele Traian Băsescu nu a cerut Guvernului niciun material redactat deja pentru reuniunea CE privinda genda digitală, iar atitudinea sa orgolioasă este una reprobabilă la nivel european, a declarat premierul Victor Ponta.

El a arătat că preşedintele l-a informat abia miercuri seara că nu îi acordă mandatul de participare la reuniunea CE deşi solicitarea a fost transmisă la jumătatea lunii septembrie.

"Nu cred că e important cine participă până la urmă, preşedinte sau prim-ministru, ci dacă cel care participă stăpâneşte subiectele aflate pe agendă şi are acces la toate datele necesare pentru a avea o poziţie în favoarea României. Din păcate, noi am pregătit la nivel guvernamental şi în cooperare cu toate companiile din IT o poziţie extrem de bine fundamentată, dar nu mi-a fost cerut de către preşedinte niciun fel de material, nici mie, nici Guvernului, nici industriei private", a spus Ponta.

Premierul a adăugat că va afla probabil de la alte guverne sau de la Consiliul European ce anume s-a discutat la reuniune legat de România.

Premierul Victor Ponta a participat joi, la Bruxelles, la reuniunea liderilor socialişti europeni.

Şeful Guvernului a anunţat anterior că, după vizita din Statele Unite, care a fost organizată între 21-23 octombrie, se va opri şi la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialişti europeni, înainte de a reveni în România.

El a arătat totodată că i-a cerut mandat preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitală europeană, dar că nu a primit un răspuns.

După ce Preşedinţia a anunţat oficial că Băssescu va reprezenta România la reniunea CE, Ponta a afirmat că orgoliul şi frustrarea personală de a reprezenta României la Consiliul European într-un domeniu în care Guvernul este cel care are competenţe creează deservicii ţării şi împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei româneşti de IT.

Joi dimineaţa, înainte de a pleca la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că le reaminteşte "celor care cred că viaţa începe odată cu ei" că este unul dintre şefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, în care una dintre componente este digitalizarea.

El a precizat că acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici.

"Vreau să reamintesc celor care cred că viaţa începe odată cu ei că sunt unul dintre şefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, în care unul din pilonii esenţiali este digitalizarea. Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător", a comentat Traian Băsescu.

Şeful statului şi-a manifestat public nemulţumirea, recent, într-o conferinţă de presă, faţă de prestaţia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta:Băsescu nu a cerut Guvernului material pentru reuniunea CE, atitudinea este reprobabilă.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta:Băsescu nu a cerut Guvernului material pentru reuniunea CE, atitudinea este reprobabilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei