Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 234 (5441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Staţia CFR Rădăuţi a fost igienizată de administrația locală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cine a trecut, în ultimele zile, prin staţia CFR din municipiul Rădăuţi sau prin zona învecinată a avut surpriza să observe o echipă de muncitori „înarmaţi” cu ferăstraie mecanice, topoare şi lopeţi, dar şi o remorcă cu tractor care circula pe calea ferată. Chiar dacă circulaţia feroviară a fost întreruptă în urmă cu aproape doi ani, nu este vorba de nici o invenţie sau inovaţie, ci de o măsură luată de administraţia locală. Mai exact, edilii rădăuţeni au decis să înlăture mizeria şi păduricea de arbuşti şi de buruieni care invadase acea porţiune de teren, deşi zona în cauză aparţine C.N.C.F.R., companie care a rămas insensibilă la solicitările primăriei rădăuţene vizavi de curăţarea şi igienizarea perimetrului în cauză. Viceprimarul municipiului Rădăuţi, Dumitru Ciubotariu, a precizat: „Decizia a de porni această acţiune de curăţare şi estetizare a gării CFR din municipiu şi a zonei paralele cu calea ferată a venit după mai multe solicitări pe care le-am făcut la Regionala CFR Iaşi, care este proprietarul şi administratorul gării şi căii ferate. Pentru că aceste solicitări nu au avut niciun ecou şi pentru că atât cetăţenii care locuiesc în apropiere, cât şi mai mulţi rădăuţeni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de mizeria, de bălăriile şi arbuştii care invadaseră zona, am decis să ne ocupăm noi, administraţia locală, de igienizarea zonei. Aceste lucrări au debutat săptămâna trecută şi vor fi finalizate până la sfârşitul săptămânii în curs”.

 

Olărean: Am luat decizia să ne ocupăm noi, cu cheltuieli minime, de curăţarea şi îngrijirea zonei

Încă de la mijlocul săptămânii trecute, două echipe de la serviciul specializat din primărie au acţionat în gară şi în zona paralelă cu calea ferată. Primăria rădăuţeană şi-a propus să curăţe gara, dar şi spaţiile de lângă şine până la pasajul de pe strada Ştefan cel Mare, respectiv până la intrarea în municipiu dinspre comuna Dorneşti.

„Rădăuţenii sunt oameni harnici care nu suportă mizeria şi paragina. În ultima perioadă, în staţia CFR şi în apropiere era o mizerie de nedescris, mai mult, calea ferată arăta ca o <plantaţie>de buruieni, arbuşti şi tot felul de mizerii. Pentru că apelurile noastre la Regionala CFR Iaşi au fost ignorate, am luat decizia să ne ocupăm noi, cu cheltuieli minime, de curăţarea şi de îngrijirea zonei, condiţii în care două echipe şi un utilaj au tăiat şi au ridicatmizeria. Mă bucur că iniţiativa noastră a fost bine primită, pentru că am primit semnale pozitive”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Staţia CFR Rădăuţi a fost igienizată de administrația locală.
 Vizualizări articol: 2344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Staţia CFR Rădăuţi a fost igienizată de administrația locală5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei