Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 234 (5441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tentaţii periculoase

Hoţ prins după ce şi-a lăsat amprenta pe ambalajul unei ciocolate pe care a mâncat-o în timpul spargerii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un hoţ recidivist care a spart o casă din oraşul Liteni a fost prins de poliţişti şi arestat, după ce la locul faptei a fost identificată amprenta acestuia pe un ambalaj de ciocolată, pe care, au aflat ulterior anchetatorii la audieri, suspectul a mâncat-o în timpul spargerii.

Respectivul, Vasile Viorel Capră (31 de ani), din Liteni, a fost trimis ieri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, după ce a fost arestat preventiv în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

Fapta pentru care Capră riscă puşcăria a fost comisă în noaptea de 18/19 august a.c.. Inculpatul a consumat în acea seară băuturi alcoolice împreună cu un localnic şi, ştiind că vecinul acestuia din urmă, Vasile S., este plecat în străinătate, iar casa este nelocuită, s-a gândit să o spargă.

Zis şi făcut. După ce a plecat din casa tovarăşului de pahar, a sărit gardul vecinului acestuia, iar cu o şurubelniţă a forţat unul dintre geamuri şi a intrat în locuinţă.

Potrivit păgubitului, care s-a întors din străinătate după ce a fost informat de poliţie că i s-a spart casa, din locuinţă au dispărut mai multe bunuri: un lănţişor din aur de 36 de grame, o verighetă din argint, un DVD player, o staţie de amplificare, trei boxe audio, două sticle de whisky, cinci pachete de cafea, cinci parfumuri şi un aparat de măsurat tensiunea. Vasile S. a estimat valoarea prejudiciului la 8.000 de lei, numai lănţişorul de aur valorând, a susţinut păgubitul, în jur de 6.500 de lei.

În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au găsit pe o canapea din sufragerie ambalajul unei cutii de ciocolată, pe care a fost identificată o amprentă, ulterior stabilindu-se că aceasta îi aparţine lui Vasile Viorel Capră. Acesta din urmă era un client mai vechi al poliţiştilor, mai ales că în acest an a fost condamnat la doi, respectiv trei ani de închisoare cu suspendare, tot pentru furturi.

Deşi iniţial a negat comiterea faptei, când anchetatorii i-au spus de amprenta găsită de cutia de ciocolată, Capră a recunoscut şi a mărturisit că a mâncat respectiva ciocolată chiar în timp ce alegea ce bunuri să fure din casa păgubitului.

 Cât despre bunurile furate, acestea au fost vândute pe raza municipiului Suceava, unor diferite persoane, fiind recuperate în mare parte de anchetatori.

 

Anchetatorii i-au dat păgubitului două veşti, una bună şi una rea. Lănţişorul furat cântărea peste 36 de grame, însă nu era din aur

Partea hilară a acestui caz nu se opreşte la ciocolata care l-a trimis pe Capră în spatele gratiilor.

În timpul cercetărilor, poliţiştii au recuperat şi acel lănţişor din aur, de 36 de grame, pe care păgubitul l-a trecut pe lista bunurilor furate din casa sa.

Anchetatorii i-au dat proprietarului două veşti, una bună şi una rea. Prima a fost că lănţişorul cântăreşte 38,21 de grame, iar a doua că nu este din aur, ci dintr-un metal comun elaxat.

Vasile S. a dat din umeri, susţinând  că habar nu avea că lănţişorul nu este din aur, el primindu-l cadou de la o persoană, în Italia.

Anchetatorii nu au reuşit să identifice probe cu privire la sustragerea verighetei din argint, a unei sticle de wischy şi a aparatului de măsurat tensiunea.

Cu toate astea, păgubitul a arătat la reaudierea sa că îşi menţine pretenţiile faţă de inculpat în sumă de 8.000 de lei, din care 5.000 de lei reprezintă daune morale.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţ prins după ce şi-a lăsat amprenta pe ambalajul unei ciocolate pe care a mâncat-o în timpul spargerii.
 Vizualizări articol: 1640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Hoţ prins după ce şi-a lăsat amprenta pe ambalajul unei ciocolate pe care a mâncat-o în timpul spargerii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei