Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 234 (5441)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nici o schimbare

Fratele escrocului Ovidiu Rusu rămâne cu condamnarea cu închisoare de patru ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Silvestru Rusu, nimeni altul decât fratele escrocului Ovidiu Rusu, rămâne cu pedeapsa de patru ani de închisoare pronunţată de Tribunalul Suceava. Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au respins apelul declarat de Silvestru Rusu, pe care l-au găsit vinovat de comiterea mai multor infracţiuni: „complicitate la trafic de influenţă”, „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.

Dacă prima instanţă îl obligase doar pe Ovidiu Rusu să plătească daune către persoanele pe care le-a păcălit, în apel s-a decis ca această măsură să fie extinsă şi în ceea ce-l priveşte pe fratele său, Silvestru Rusu. Acesta a fost obligat la plata a 9.000 de euro (sau echivalentul în lei la data plăţii) şi 3.200 lei, către Angela Eugenia Stanciuc, cu domiciliul în comuna Moara; 14.000 de euro (sau echivalentul în lei la data plăţii) către Magdalena Vaslavschi, cu domiciliul în satul Sf. Ilie; 3.000 de euro (sau echivalentul în lei la data plăţii) către Ananie Carp, cu domiciliul în satul Moara Carp; 7.000 de euro (sau echivalentul în lei la data plăţii) către Viorica Blându, cu domiciliul în satul Moara Carp; 5.850 de lei către Rachila Albu, cu domiciliul în satul Moara Nică.

Silvestru Rusu a fost condamnat pentru că şi-a ajutat fratele aflat în Penitenciarul Botoşani să ţepuiască mai multe persoane, după ce le-a promis că intervine în diferite dosare aflate pe rolul instanţelor sucevene.

În calitate de „preşedinte” al Curţii de Apel Suceava ori „procuror general” al Sucevei, escrocul Ovidiu Rusu a promis mai multor naivi că, în schimbul unor comisioane grase, pot să-şi scoată apropiaţii de după gratii sau să câştige procese în instanţă.

În total, Ovidiu Rusu a pretins cu titlu de plată a influenţei promise de la persoanele denunţătoare suma totală de 107.600 euro şi 13.200 lei, din care a primit efectiv suma de 100.852 euro şi 3.200 lei. Printre cei traşi în piept s-a numărat şi concubina lui Ioan Popovici – Coaţă, fost patron al pensiunii sucevene Casa de Piatră, aflat în penitenciar sub acuzaţia că a comandat incendierea pensiunii Dolce Vita. Numai din partea lui Coaţă prejudiciul se ridică la circa 55.000 de euro, bani pe care preşedintele Curţii de Apel Suceava de atunci, Cezar Hâncu, alias Ovidiu Rusu, i-a primit pentru a rezolva favorabil cererea de eliberare din puşcărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fratele escrocului Ovidiu Rusu rămâne cu condamnarea cu închisoare de patru ani.
 Vizualizări articol: 2086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fratele escrocului Ovidiu Rusu rămâne cu condamnarea cu închisoare de patru ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei