Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Şcolile cu centrale pe gaz metan vor fi readuse la sistemul centralizat de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De anul viitor, toate unităţile de învăţământ din municipiul Suceava ar putea fi încălzite doar din sistemul centralizat de termoficare.

Conducerea Primăriei Suceava intenţionează să ia această măsură pentru a reduce costurile utilităţilor în şcolile în care căldura şi apa caldă sunt asigurate acum cu centrale pe gaz metan.

„Cam 30% din unităţile de învăţământ sucevene sunt încălzite pe bază de centrale proprii pe gaz metan. De când sunt primar nu am aprobat la nici o şcoală acest lucru, iar când eram consilier local, prin anii 2000, am votat împotrivă. Atunci se luau credite de la bancă să pună şcolile centrale pe gaz metan, când primăria avea propriul operator de termoficare. Nu este corect. De aceea, intenţia noastră este ca, după punerea în funcţiune a noii centrale, unde costurile de încălzire vor fi mai mici pe biomasă, să revenim cu şcolile la sistemul centralizat”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a precizat că a purtat deja discuţii cu directorii de şcoli pe această temă şi s-a arătat nemulţumit de faptul că acolo unde au fost montate centrale pe gaz metan, costurile de încălzire au crescut foarte mult, de la an la an.

„Nu punem căruţa în faţa cailor, aşteptăm să treacă această iarnă, să vedem că toate lucrurile sunt în ordine, apoi vom lua măsuri”, a precizat Lungu, care are de gând să facă trecerea de la un sistem de încălzire la altul, din primăvara anului 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile cu centrale pe gaz metan vor fi readuse la sistemul centralizat de termoficare.
 Vizualizări articol: 2119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şcolile cu centrale pe gaz metan vor fi readuse la sistemul centralizat de termoficare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 sep 2013, 13:26:34
Cred ca unul din motivele acestei hotarari este ca un numar foarte mare de locuitori sau debransat de la sistemul centralizat iar primarul nu mai poate sa-si indeplineasca obligatia contractuala cu cei de la noua centrala privind cantitatea de energi termica obligat sa o preia, altfel va fi obligat sa plateasca anumite penalizari sau costuri suplimentare !!!
2.   Lungule? demisia trimis de
(26 sep 2013, 16:32:59
Bani investiti pt aceste centrale s-au amortizat , sau trebuie acoperit un alt tun dat de tine lungule , acum citva timp erau necesare si deodata nu mai sunt rentabile ca si CET . DIN CE INVESTITII SAU FACUT . SUCEVENI TREZITIVA
3.   O fi adevarat? trimis de
(26 sep 2013, 20:18:47
Unii - chiar din anturajul puterii la varf - spun ca actionarul principal al noii centrale cu biomasa ar fi chiar domnul primar, restul actionarilor fiind familia si tot neamul dumnealui. Asa o fi? Pun si eu o intrebare - nu dau cu parul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei