Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veste bună pentru şoferi

Limite de viteză mărite în două localităţi aflate pe drumuri naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O comisie formată din ofiţeri ai Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava şi lucrători de la Secţia de Drumuri Naţionale a decis ridicarea limitelor de viteză pe raza a două localităţi din judeţ tranzitate de drumuri naţionale. Măsura vizează porţiuni de aproximativ un kilometru, pe DN 17, în Ilişeşti şi pe DN 2 H, la Milişăuţi.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, a declarat că în urma analizelor din trafic s-a constatat că limita de 50 de kilometri pe oră nu se justifică în condiţiile în care în respectivele zone, trecute relativ recent în intravilan, sunt puţine locuinţe şi nu există trafic pietonal.

Concret, pe DN 17, la Ilişeşti, măsura vizează porţiunea de la intrarea în localitate dinspre Gura Humorului, limita de 50 de kilometri la oră urmând a fi mutată cu un kilometru şi o sută de metri, spre interiorul comunei. Pe DN 2 H, la Milişăuţi, limita de viteză va fi crescută la 70 de km/h la intrarea dinspre Suceava, în zona în care se trece peste calea ferată.

„Am considerat că nu există un risc de accidente dacă mărim limita de viteză pe aceste două porţiuni din interiorul localităţilor. Am stabilit ca limita de viteză să crească până la 70 de kilometri la oră doar pentru autoturisme, nu şi pentru vehiculele de peste 3,5 tone. Această diferenţiere va fi semnalizată cu indicatoare care au fost deja comandate de Secţia de Drumuri Naţionale Suceava”, a declarat subcomisarul Petrică Jucan.

Măsura deja aprobată va fi pusă efectiv în practică în prima jumătate a lunii octombrie.

Pentru primăvara anului viitor se intenţionează noi ridicări ale limitelor de viteză în localităţi. Ar urma să se circule legal cu 70-80 de km/h pe DN 2, la Roşiori, şi pe DN 17, la Molid. Mai există şi alte propuneri de ridicare a limitelor de viteză, care vor fi analizate în perioada următoare.

În cazul mai multor localităţi aflate pe drumul DN 2 - E 85 limitele de viteză au fost ridicate acum câţiva ani, pe anumite porţiuni, până la 80 de kilometri la oră. Există totuşi încă multe zone în care, spre nemulţumirea şoferilor, limita de viteză permisă este foarte scăzută.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limite de viteză mărite în două localităţi aflate pe drumuri naţionale.
 Vizualizări articol: 4827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Limite de viteză mărite în două localităţi aflate pe drumuri naţionale4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Limite de viteză mărite-o realzare a politiei! trimis de
(26 sep 2013, 14:02:38
Daca analizezi drumul Suceava - Gura Humor, intre aceste localitati, exista cel mai mic risc de producere al unui accident, asa ca, nu acolo ar trebui sa-si faca politia ,,datoria”, ci doar sa fie limitatoare

Absolut necesar ar fi sa se fixeze din loc in loc, cit mai des, panouri la vedere cu VITEZA LEGALA. Asta pe anumite portiuni de drum dificile, sau intre localitati!

Si atunci sigur nu vor mai fi atitea discutii si nici suparari din partea soferilor...
iar politia, sa mai faca si activitatea de preventie si de educare a mirlanetilor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei