Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

În campus

Fără cozi şi forfotă, în prima zi de cazare a studenţilor în campusul Universităţii sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scenariul primei zile de cazare a studenţilor Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava în campusul instituţiei a arătat cu totul diferit faţă de scenariul zilelor de cazare din anii trecuţi.

Fără forfotă, fără stat la cozi pe aleile campusului, fără îmbulzeală şi nervi descărcaţi pe reprezentanţii universităţii. Cam asta a fost imaginea dimineţii zilei de ieri, când studenţii din anii III şi IV au venit să-şi revendice locurile de cămin.

Mai multă zarvă a fost pe holurile căminelor, însă dat fiind faptul că în campusul USV cazarea costă de câteva ori mai puţin decât în chirie, tinerii au aşteptat răbdători la rând, declarând că nu vor să renunţe la viaţa din cămin.

 

Tinerii au aşteptat să completeze şi să semneze contractul de închiriere

Studenţii cu vechime au fost primii programaţi să-şi ia în primire camerele, planificare de care nu s-a ţinut cont dat fiind faptul că au venit să-şi ocupe locurile de la studenţii din anul I până la masteranzi.

Mulţi dintre ei ne-au declarat că au sosit în campus încă de la primele ore ale dimineţii şi, cu toate că procedurile de cazare au rămas aceleaşi ca în anii trecuţi, aglomeraţia din campus, cu care erau obişnuiţi an de an, a dispărut.

Studenţi numeroşi s-au adunat la parterul Căminului 4, unde tinerii aşteptau să completeze şi să semneze contractul de închiriere.

Pe Mirela Tcaciuc, masterandă la Universitatea “Ştefan cel Mare”, am surprins-o la parterul Căminului 4, după trei ore de aşteptare.

“Aştept de la ora 7. Suntem mulţi şi durează până completăm contractele, până achităm. Doamnele de la ghişee se mişcă bine, doar că suntem noi mulţi. Cred că va mai dura două ore cel puţin, dar se merită”, spune tânăra.

Câţiva nemulţumiţi de procedurile de cazare pe alocuri „amorţite” au existat, încă cei mai mulţi se consideră norocoşi pentru că au reuşit să prindă un loc de cămin, şi astfel nu mai trebuie să caute alternative de cazare.

“Am venit de circa o oră şi cred că voi mai aştepta două ore, două ore şi jumătate. Suntem mulţi care aşteptăm”, a declarat Mădălina Popa, studentă în anul I.

Pentru a-şi lua în primire locurile în cămine, studenţii au prezentat o copie după cartea de identitate. Ei încheie cu administratorul un contract de închiriere în care se stabilesc obligaţiile şi drepturile părţilor semnatare. Repartizarea studenţilor în camere se face de către comisia de cazare a facultăţii şi comisia socială studenţească de cămin.

Alex Fusa este student în an terminat la Facultatea de Silvicultură. Este din Botoşani, iar pentru a se caza, tânărul mărturiseşte că a plecat la ora 6 de acasă.

“Aştept de la 8 jumătate. Procedurile nu sunt complicate, dar tot avem de aşteptat”, spune tânărul.

Cât despre taxele pe care va trebui să le plătească lunar pentru locul său din cămin, studentul spune că acestea sunt “destul de mari”, însă condiţiile sunt bune.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava are în administrare patru cămine studenţeşti cu o capacitate de 1.050 de locuri. An de an, acestea se dovedesc a fi insuficiente comparativ cu cererea venită din partea studenţilor.

Pentru anul universitar 2013-2014, studenţii vor plăti între 90 şi 360 de lei lunar, în funcţie de cămin şi de facilităţile pe care acesta le oferă, tarifele incluzând plata utilităţilor, a cablului TV şi a internetului.

 

Cazările se fac până mâine

Cazările vor continua până mâine inclusiv, când este programată ultima serie de cazări pentru masteranzi, familişti şi întârziaţii motivaţi. Astăzi vor fi cazaţi studenţii din anii I şi II. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără cozi şi forfotă, în prima zi de cazare a studenţilor în campusul Universităţii sucevene.
 Vizualizări articol: 1738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fără cozi şi forfotă, în prima zi de cazare a studenţilor în campusul Universităţii sucevene5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei