Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

RoRec

Asociația Română pentru Reciclare dă startul proiectului „Patrula de reciclare”, în şcolile din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Română pentru Reciclare RoRec dă startul înscrierilor în noua ediție a programului național de educație de mediu „Patrula de reciclare”, program ce se desfăşoară, pentru al doilea an, în județul Suceava. Grădinițele, școlile și liceele din județ au prilejul să își continue seria performanţelor de până acum, Suceava fiind județul unde Patrula de reciclare a contribuit la colectarea celei mai mari cantități de DEEE (Deşeuri de Echipamente Electrice şi Electronice), la ediția precedentă - 26.900 kg.

Programul educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educației Naționale și se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

 

Înscrieri până la 11 octombrie

Până pe 11 octombrie dascălii din judeţ sunt invitați să își înscrie unitățile de învățământ în program și să se alăture uneia dintre cele mai active mișcări ecologiste de tineret din România.

Potrivit Alexandrei Arnăutu, manager de proiect, „Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și mii de elevi pentru care responsabilitatea față de mediu reprezintă un element important de conduită. Ei explică membrilor comunităților în care trăiesc de ce este importantă colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice”.

Asociaţia RoRec susține echipele participante prin materiale educative care îi ajută pe copii și tineri să înțeleagă cât de important este să colecteze și să recicleze deșeurile electrice în scopul protejării mediului. Astfel, ei învață cum trebuie să procedeze pentru a respecta legislația, cum să contribuie concret la recuperarea materialelor reutilizabile și cum pot salva resursele naturale. La rândul lor, profesorii și tinerii vor deveni ambasadorii acestui mesaj ecologic și îi vor stimula pe membrii comunităților lor să conștientizeze obligația de a colecta selectiv DEEE și să înțeleagă care sunt factorii de risc la care se expun oamenii printr-un comportament lipsit de responsabilitate în domeniu.

 

30.000 de elevi implicaţi

În cele două ediții desfășurate până în prezent, de la lansarea programului Patrula de Reciclare în anul 2011, au participat peste 30.000 de elevi și peste 900 de cadre didactice reprezentând tot atâtea unități de învățământ (grădinițe, școli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 300.000 de kg de DEEE în România.

Alexandra Arnăutu a mai precizat: ”Cu o medie de 10 kg DEEE colectate per agent înscris, Patrula de Reciclare se ridică la nivelul țărilor europene fruntașe în domeniul colectării acestor deșeuri. Ce exemplu demn de urmat, dacă ne gândim că, la nivelul întregii populații, rata de colectare medie în România este de sub 1 kg DEEE pe locuitor, anual. Acești copii și tineri au arătat că putem realiza mai mult. Pentru profesorii coordonatori și pentru elevi, Patrula de Reciclare este o experiență formatoare plină de momente memorabile, ateliere creative, lucru în echipă, provocări și descoperiri. Specificul programului le oferă posibilitatea să vadă concret schimbarea pozitivă pe care o produc în jurul lor, contribuția pe care o au la educarea și binele comunităților lor. Este o satisfacție mai mare decât premiile care recompensează performanțele de top la finalul ediției”.

În ediția 2012-2013, Patrulele de Reciclare au inițiat peste 500 de acţiuni de informare, proiecte creative şi artistice, în București și 29 de județe ale țării. Agenții au informat peste 350.000 de oameni, i-au convins să adopte un comportament responsabil și să predea DEEE în vederea reciclării. Și în acest an școlar, copiii, tinerii și profesorii au oportunitatea să influențeze semnificativ obiceiul de colectare și reciclare a DEEE-urilor în comunitățile lor şi să ofere noi poveşti de succes. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociația Română pentru Reciclare dă startul proiectului „Patrula de reciclare”, în şcolile din Suceava.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Asociația Română pentru Reciclare dă startul proiectului „Patrula de reciclare”, în şcolile din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei