Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

„Suceveanul debarcat din avion era în stare de ebrietate, agresiv şi a adus injurii poliţiştilor de frontieră şi personalului companiei din aeronavă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a prezentat ieri, la solicitarea Monitorului de Suceava, un punct de vedere legat de acuzaţiile aduse de Vasile Bolohan (37 de ani), din municipiul Suceava, bărbatul care îi acuză pe poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul “Henri Coandă” - Otopeni, că, sâmbătă seară, s-au purtat abuziv cu el, băgându-l într-o celulă şi lovindu-l cu sălbăticie fără nici un motiv.

Aşa cum explica suceveanul, totul a plecat de la faptul că una dintre stewardesele din aeronava în care se îmbarcase şi care trebuia să decoleze spre Londra-Luton a observat că miroase a alcool.

„Eram băut, recunosc, dar nu în stare de ebrietate. Eram conştient şi raţional. Am fost scos din avion, înjurat, batjocorit, încătuşat în aeroport, dus într-o celulă şi bătut în două reprize, ca-n lagărele nemţeşti. M-au călcat în picioare la propriu. Ţigan borât, moldovean împuţit... mă înjurau întruna şi mă loveau ”, declara acum două zile Vasile Bolohan.

 

Ce spune Poliţia de Frontieră: Avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,83

Ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, reprezentanții IGPF au răspuns solicitării noastre printr-un e-mail trimis pe adresa redacţiei, al cărui conţinut vi-l redăm integral în aceeaşi formă în care l-am primit:

„În data de 21.09.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei - Henri Coandă, la ora 19:00, poliţiştii de frontieră au fost informaţi de reprezentanţii aeroportului că, în aeronava companiei “Wizz Air”, care urma să decoleze în direcţia Londra, se află un pasager recalcitrant şi în stare de ebrietate pe care comandantul aeronavei a decis să îl debarce ca urmare a faptului că pune în pericol siguranţa zborului.

Deoarece comandantul aeronavei a solicitat intervenţia poliţiei de frontieră, conform procedurilor legale în vigoare, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a constatat că la bordul aeronavei se afla un bărbat în stare de ebrietate, faţă de care comandantul a dispus debarcarea.

Întrucât persoana în cauză a refuzat debarcarea, devenind agresivă şi aducând injurii poliţiştilor de frontieră şi personalului companiei din aeronavă, s-a procedat la imobilizarea acesteia şi scoaterea din avion.

Procedura a fost realizată în prezenţa agenţilor de securitate aeroportuară, reprezentanţilor companiei şi a mai multor martori oculari.

Mai mult, a fost solicitată echipa medicală a aeroportului care a testat persoana în cauză cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,83 mg/l de alcool în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, cetăţeanului român i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, actele premergătoare fiind trimise Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, spre competentă soluţionare.

Totodată, în cursul zilei de 24.09.2013, persoana în cauză a depus la sediul I.G.P.F. o plângere penală în care reclamă comportamentul poliţiştilor de frontieră din cadrul P.T.F. Aeroport Henri Coandă.

Conducerea I.G.P.F. a dispus efectuarea unor verificări cu privire la aspectele sesizate de către cetăţeanul român, plângerea penală urmând a fi trimisă parchetului competent, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun”. 

 

Ce spune suceveanul: „E normal, doar nu vroiaţi să recunoască că m-au bătut aşa, din plăcere”

La auzul acuzaţiilor ce i se aduc de către Poliţia de Frontieră, Vasile Bolohan nu a părut surprins, fiind amuzat chiar de situaţie: „E normal, doar nu vroiaţi să recunoască că m-au bătut aşa, din plăcere. Trebuie cumva să se apere şi atunci merg pe această variantă. Ăla era beat, făcea scandal şi nu s-a putut altfel. Şi chiar să fi fost aşa, nu e tot un abuz? Îl duci pe om într-o celulă, cu mâinile prinse la spate cu cătuşe şi îl iei la omor. Mulţi oameni beau ceva înainte să se urce în avion, să le mai treacă din emoţii. Eu nu am făcut-o din acest motiv, recunosc, şi, repet, până la îmbarcare am trecut de toate filtrele din aeroport şi nimănui nu i s-a părut nimic suspect”.

Vasile Bolohan arată că a cerut prin avocatul care îl reprezintă înregistrările video ale camerelor de supraveghere din aeroport, pentru a demonstra cum poliţiştii care l-au debarcat din avion îi puneau intenţionat piedică, lovindu-l peste picioare.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Suceveanul debarcat din avion era în stare de ebrietate, agresiv şi a adus injurii poliţiştilor de frontieră şi personalului companiei din aeronavă”.
 Vizualizări articol: 4120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 10 voturi
„Suceveanul debarcat din avion era în stare de ebrietate, agresiv şi a adus injurii poliţiştilor de frontieră şi personalului companiei din aeronavă”3.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   2 povesti trimis de
(26 sep 2013, 12:18:33
E clar ca politistii l-au batut, dar mai clar e ca si el a facut ceva aiurea din moment ce s-a ajunge la asa ceva. Dar cum tocmai pe el l-au gasit? Adica nu au mai fost persoane care au baut? Eu cred ca acele persoane au fost mai cooperante cu reprezentantii companiei/aeroportului, din momentul in care stii ca nu ai voie sa urci in stare de ebrietate. Nu e la latitudinea fiecaruia sa stabileasca ce inseamna starea de ebrietate, ca asa, am putea face la fel in trafic, il combini pe domnu' politist ca nu ai baut mult, sau ca nu esti beat. Din moment ce alcolemia este de 0,83 in aerul expirat nu era tocmai nimic.
Ca idee, is satul de oameni care se cred mai presus de altii, care cred ca isi permit orice, in timp ce noi ceilalti respectam pe cat posibil legile/regulile. Numarul lor este in crestere de cand cu lucrul in comunitate, ceva bani in buzunar si esti peste toti si uiti de reguli si de bun simt.
Toata scuza ca am trecut de filtre si nu a fost nimic nu e normala. Eu daca beau si conduc si trec de 3 filtre de politie si al patrulea ma opreste asta nu inseamna ca imi ofera vreo scuza, iar cand cunosc faptul ca incalc o regula o fac intentionat.
2.   Ipotetic,din pacate s-a intamplat si real trimis de
(26 sep 2013, 13:20:51
X se urca beut rau la volan, produce accident cu urmari deosebit de grave, mortal, nu are permis,fuge de la locul accidentului si ce pateste? isi ia suspendare
asta ca a injurat si-a luat omorul, nu tin partea nimanui dar nu e normal
3.   Actually trimis de
(26 sep 2013, 13:37:10
E foarte probabil ca tipul asta n-a fost atat de pasnic dupa cum spune. Problema este ca politistii respectivi nu trebuiau sa-l bata, indiferent de atitudinea lui. Dar imobilizarea pura si simpla ramane doar in teorie. In practica, organu abia asteapta un motiv sa te calce in picioare. La multi se trage de la o copilarie nefericita in care au fost abuzati.
4.   Prietenii stiu de ce!!! trimis de
(26 sep 2013, 18:01:33
Va spun eu ca oricine din noi era in locul politistilor de frontiera il batea pe acest cacanar numa-n gura. Unul ca el, un coate goale cu cativa fonfei in buzunar (furati din Anglia) sa dat zmeu cu cine nu trebuia. Daca crezi ca vei primi despagubiri (la cum te astepti) pt. cateva zgarieturi facute probabil si singur, te vei insela amarnic, cu toata armata ta de avocati.
Nemernicule iti aduci aminte cum luai putinii bani de buzunar de la toti pustanii, de la gen. nr.8 si la alte scoli?

PRIETENII STIU DE CE!
4.1  RE: Prietenii stiu de ce!!! trimis de
(27 sep 2013, 00:08:52
Oricine DIN... noi? L-ar fi bătut oricare dintre noi, sau oricare dintre voi?
E o diferență(între noi și voi). Prietenii știu de ce!
Cu mâinile încătușate la spate, cum, unde s-a zgâriat singur? Pe kur poate...
Nu spun că e nevinovat, dar abaterile de la regulile de securitate din aeroport se pedepsesc conform unor legi. Printre acestea se află cumva și legea ghiogarului?
Sau o fi uniforma cea care dă imboldul de a rupe cu bătaia...
N-am nimic nici cu uniforma, numai că aceasta n-ar trebui încredințată oricărui
posesor de juma de creier, care prin exercițiul funcțiunii înțelege datul la gioale.
Mă întreb pe ce principiu sunt admiși?
O fi ăsta:
Carte multă nu se cere,
Prost să fii, să ai putere!
5.   Unde sunt prietenii ?? trimis de
(26 sep 2013, 19:38:57
Muamaaa, Vasileee, daca erai cu Varasciuc si cu Tugui ii faceai sange pe meletienii aia, sa n-am parte...
6.   MARIANEI--cu poama... trimis de
(27 sep 2013, 09:47:00
Dac ai fost in avion de ce nu spui si ce s a intamplat?
Ce inseamna asta ca era beat?
era... si ..?
l au dat jos din avion...
Era normal sa se comporte aiurea de vreme ce era beat...
Avea de primit o pedeapsa... unde scrie ca trebuie batut?
Veniti unii cu pareri personale , pe langa subiect , atacand subiectul in acelasi mod marlanesc care va arata caracterul ...natie proasta si necivilizata...
tot faceti trimiteri la UE... in UE,,,voi cei ce tot va laudati ca acoloooo....Ei, acolo, faci ceva scimbari bruste de temperatura, te ridica OMUL lEGII...calm, respectuos, te roaga frumos sa l urmezi, au metode precise de a te imobiliza, fara a te rani ,in caz ca esti agresiv, la camera cu tine pan te dezmeticesti, apoi a doua zi incep sa discute cu tine...
Asta inseamna civilizatie...
Cum poti afirma ca profesionist ca un om beat te a jignit cand el poate nici nu stie cum il cheama?
De ce tratati problema in functie de cine e persoana respectiva si ce a facut el in generala?
DE ce? ptr ca astia suntem noi ,romanii...neam prost...
Sub nici o forma nu aveau dreptul sa l bata...
As da in judecata si compania respectiva..
nu s ce sanse ar avea in tara asta ...ar fi multa pierdere de timp si de bani , iar avocatii iti dau sanse ,iar apoi gasesc ei sa se justifice....
Pacat ca nu intelegem nimic din nimic...ca mergem inainte ca ....romanii...

7.   Comentariu trimis de
(27 sep 2013, 09:53:54
uitam...in UE....a doua zi incep discutiile cu recalcitrantul...de unde esti, familia , unde stai, ce mananci, ti aduc translator, asistent social daca e vorba si de o familie in jurul tau, avocat...
Si te predau linistit ,ei , personal la usa domiciliului, in cazul in care este vorba de un incident minor...
Consider ca si compania aeriana avea o obligatie fata de calatorii sai...omul a platit un bilet...
7.1  RE: Comentariu trimis de
(27 sep 2013, 10:41:17
Mătușa Graziella, ce vezi mai sus, în special comentariul pitecantropului Veron, constituie modelul etalon de punere în practică a tacticii staliniste: „Calomniați, calomniați și iar calomniați”.
Obiectivul fundamental al acestei mârșave abordări fiind DE A ABATE ATENȚIA, în mod subliminal, de la TEMA DEZBATERII - bătaia soră cu moartea primită de un CETĂȚEAN EUROPEAN - către aspecte particulare ce țin de persoana protagonistului acestei întâmplări.
Printre obiectivele secundare ale acestei abominabile stratageme se înscrie și necesitatea DECREDIBILIZĂRII acelui personaj ce a îndrăznit să se revolte contra systemului ciobănescă- mioritico- securisto- melițienesc.

Ca să rezum:
- NU contează abuzul impardonabil comis de niște nemernici cu mușchi porofilați și neuroni anemici:
- NU contează drepturile fundamentale ale lui X-ulescu, cetățean român în deplinătatea drepturilor și exercițului acestor drepturi;
- NU contează corespondența identitară dintre aceste drepturi stipulate în legea fundamentală românească, respectiv Convenția Europeană a drepturilor omului.

În Rromânica neo-socialistă, primează tactica nenorocită bazată pe „argumentum ad hominem”. Dorindu-se abaterea atenției de la aspectele faptice ale acestui abuz ordinar, cu o ardoare demnă de cauze nobile, se caută mizerii în viața petentului. Că doar așa a stipulat tătuca Stalin, cu limbă de moarte către epigonii săi: „Căutați în viața omului mizeriile Dacă acestea nu există, atunci inventați-le! Calomniați, calomniați și iar calomniați”

Ia privește mai sus cum, un BOW cu ADN de SLUGĂ desăvârșită, invocă drept argumente polemice, niște episoade neverificabile din vremea când Bolo i-a șutit gagica lui Veron și acesta a rămas pentru toată viața marcat de destinul fiilor lui Onan.

7.2  RE: Comentariu trimis de
(27 sep 2013, 10:48:17
Ba mai mult, IDIOTUL cu tastatură consimte tacit la legalizarea FORȚEI brute ca mijloc de impunere a autorității statale.
Ei bine, din cauza unor asemenea NEMERNICI fără coloană vertebrală, ți se face scârbă de țara aia și refuzi să mai crezi că mai are vreo șansă de redresare.
Pentru SLUGI dintr-astea cred că s-ar impune reluarea unui anume marcaj dintr-o vreme de tristă amintire.
Adică BERBECI dintr-ăștia de aplaudă când le sunt siluite elementarele drepturi cetățenești, ar trebuie să li se coase pe haine imaginea unei oițe behăind, iar respectivul semn să să sugereze mesajul adresat autorităților:
„- Sunt, PROST, sunt SLUGĂ, doresc să fiu bătut, umilit, să fiu mințit, să fiu furat! HIT ME, PLEASE!”

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei