Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părinţi scandalizaţi

Un copil de 3 ani nu este primit la grădiniţă fiindcă nu are vaccinurile la zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Părintele unui copil de 3 ani care nu a fost primit la grădiniţă pentru că nu avea vacinurile la zi le-a declarat război autorităţilor sanitare, fiind de părere că minorului i se refuză nejustificat accesul la educaţie. De cealaltă parte, specialiştii în sănătate publică insistă că prioritar este dreptul copilului la viaţă şi la sănătate şi afirmă că neîncrederea părinţilor în beneficiile imunizării nu are argumente solide.

Ionel Vovciuc, de 36 ani, din Suceava, tată a doi băieţi, unul de 3 ani şi 4 luni şi celălalt de 7 luni, este revoltat de faptul că primul său fiu, de vârstă preşcolară, nu este primit la Grădiniţa „Aşchiuţă”, unde a fost înscris, pe motiv că nu a fost vaccinat împotriva unor boli infecţioase. Părintele reclamă că decizia autorităţilor sanitare de a respinge accesul copiilor neimunizaţi în sistemul de învățământ încalcă Constituţia, Codul Civil şi drepturile pacienţilor şi ameninţă Direcţia de Sănătate Publică Suceava cu o acţiune în instanţă.

 

Tatăl: „Copilul meu îşi formează o imunitate naturală dacă eu îi asigur un mediu sănătos şi o alimentaţie corectă”

Ionel Vovciuc invocă dreptul său ca părinte de a nu-şi inocula copiii cu vaccinurile aşa-zis obligatorii, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere, susţinând că are suficiente motive să creadă că fiul său se poate dezvolta armonios şi fără vaccinuri.

„Copilul meu îşi formează o imunitate naturală dacă eu îi asigur un mediu sănătos şi o alimentaţie corectă. Consider că din punct de vedere al imunităţii este mai puternic decât copiii vaccinaţi, el nu a răcit, spre deosebire de ceilalţi. Faptul că la noi se înregistrează decese la copiii vaccinaţi şi nimeni nu-şi asumă răspunderea în asemenea cazuri mă face să cred că vaccinurile nu sunt sigure şi că fiul meu poate creşte sănătos şi fără ele. Mi-am asumat toate riscurile când am decis să nu-mi imunizez copilul”, spune tatăl.

De cealaltă parte, Direcţia de Sănătate Publică Suceava are ca justificare Ordinul 1955/1995, care prevede că „în unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, publice sau private, se vor primi numai copiii şi tinerii care prezintă documente medicale ce atestă starea lor de sănătate şi efectuarea imunizărilor profilactice obligatorii”.

Directorul executiv al DSP, doctorul Ludovic Abiţei, declară căpărinţii care aleg să respingă imunizarea nu îşi pun în pericol doar propriii copii, ci şi pe cei ai altor părinţi şi subliniază că eventualele efecte adverse ale vaccinurilor sunt minore faţă de riscurile pe care le implică nevaccinarea.

 

188 de copii înscrişi la Grădiniţa „Aşchiuţă”, unde două dintre cadrele didactice sunt gravide

„Nu putem permite intrarea unui copil nevaccinat în colectivitate, fiindcă există normative în vigoare care interzicacest lucru. Nu este vorba de voinţa personală a cuiva, ci de ceea ce spune legislaţia în domeniu. Dacă am fi de acord cu altceva, ar putea apărea focare sau epidemii de boalăşi ne-am trezi că părinţii copiilor vaccinaţi sunt scandalizaţi. În România există o schemă obligatorie de vaccinare, iar cine nu se supune îşi asumă nişte riscuri”, a punctat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

La Grădiniţa „Aşchiuţă”, unde Ionel Vovciuc a vrut să-i ofere primului său născut o educaţie, sunt înscrişi 188 de copii. Unitatea de învăţământ preşcolar are 28 de angajaţi, două dintre cadrele didactice care lucrează aici fiind însărcinate. Dorina Vieru, directoarea grădiniţei, afirmă că nu-şi poate asuma responsabilitatea pentru posibilele riscuri pe care le implică includerea unui copil nevaccinat în colectivitate, motiv pentru care a cerut Direcţiei de Sănătate Publică lămuriri suplimentare.

“Este primul caz de acest gen cu care ne confruntăm. Copilul a fost înscris de părinţi în primăvară, când s-au depus, în acest sens, o cerere şi certificatul de naştere, urmând ca în toamnă, înainte de intrarea în colectivitate, să se prezinte şi documentele medicale. Pe data de 23 septembrie a venit mama, dar care n-a putut arăta cadrului sanitar adeverinţa de vaccinare, întrucât copilul nu fusese imunizat”, a explicat Dorina Vieru.

 

Ionel Vovciuc vrea ca subiectul imunizărilor obligatorii la copii să fie lansat într-o dezbatere publică

În ultimii ani, medicii suceveni se confruntă tot mai des cu refuzul părinţilor de a-şi imuniza copiii împotriva unor boli infecţioase, procentul de vaccinare în judeţ scăzând de la 95 la 85 şi chiar 80 în unele zone, conform datelor centralizate de DSP. Medicul de familie Irina Badrajan este convinsă că teama de imunizare a apărut din cauza publicităţii negative făcute vaccinurilor, îndeosebi pe internet. Mulţi părinţi şi-au pierdut încrederea în sistemul de sănătate publică şi se tem că imunizările sunt periculoase, după ce surse neoficiale au „bombardat” cu informaţii privind toxicitatea vaccinurilor, din cauza conţinutului de metale grele. Irina Badrajan infirmă zvonurile conform cărora vaccinurile pot provoca autism, paralizii sau alte afecţiuni grave, adăugând că beneficiile prevenţiei nu pot fi contestate.

În 2012 şi 2013, în judeţul Suceava s-a înregistrat o epidemie de rujeolă şi rubeolă, fiecare cu peste o mie de cazuri, iar specialiştii instituţiei atrag atenţia că aceste boli contagioase, cu risc ridicat de complicaţii, pot fi evitate prin vaccinare. Datele statistice precizează că, în ultimul an, în judeţ s-au înregistrat trei decese cauzate de rujeolă, victimele fiind o fetiţă de 11 ani şi doi sugari care nu fuseseră imunizaţi.

Ionel Vovciuc şi-a exprimat ieri intenţia de a se alătura unei campanii naţionale de strângere de semnături de la părinţii care împărtăşesc aceleaşi convingeri şi care au ajuns într-o situaţie similară, sperând că subiectul imunizărilor obligatorii la copii va fi lansat într-o dezbatere publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil de 3 ani nu este primit la grădiniţă fiindcă nu are vaccinurile la zi.
 Vizualizări articol: 6623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 13 voturi
Un copil de 3 ani nu este primit la grădiniţă fiindcă nu are vaccinurile la zi4.6513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ZuZu trimis de
(26 sep 2013, 12:42:56
După cum arată tânărul cavaler...ii lipseşte ceva tablă de pe casă. Dute mă inconştientule şi fă ce trebuie pentru copil...procesoman nebun ce eşti...nu o fă pe dr.House, lasă copilul să aibă o copilarie frumoasă şi lipsită de griji..
2.   Pentru cristian gabriel trimis de
(26 sep 2013, 12:53:56
saracul tu esti spalat pe creier..organizatia mondiala a sanatatii...pff cate ar fi de spus...cei care creeaza antidotul ,antivirusul,vaccinul.....sunt aceeasi care creeza si virusii
3.   Pt toti trimis de
(26 sep 2013, 13:39:30
cine nu este parinte de 10 ani sau acum mai bine sa taca
daca nu aveti intrebati la rude vecini prieteni,copiii cu toate vaccinurile posibile in primul an mai ales de ce merg cate 1-2 saptamani la gradinita si tot racesc de imuni ce sunt,costuri enorme sa tratezi un copil acum te lupti sa-l faci bine si iar de la capat
daca se intampla ceva rau in colectiv toata lumea se absolva de orce vina ca doar deh a fost vaccinat
degeaba ai toate vaccinurile facute la copil si este tinut doar la et 4
4.   Imunizare trimis de
(26 sep 2013, 15:35:14
Intr-un colectiv in care se presupune ca toti sunt vaccinati-deci imuni-un copil nevaccinat ce pericol poate sa fie,ca eu nu inteleg.Asta nevaccinat ii poate imbolnavi pe cei vaccinati?A nu se intelege ca judec pe cineva,eu mi-am vaccinat copii,dar nu inteleg unde este pericolul.
5.   Comentariu trimis de
(26 sep 2013, 17:25:50
stiti, este o carte scrisa de catre Dr. Christa Todea-Gross cu prefata de prof.univ.dr. Pavel Chirila.
''Vaccinurile: Preventie sau boala? O noua patologie pediatrica''

aceasta carte aparuta in 2012 va lamuri pe oricine in privinta vaccinurilor.

cartea are descrise in amanunt, la sfarsit intr-o Anexa, procedurile tehnice(legale/avocatesti) ce trebuie urmate pt. a ajunge la solutia corecta dictata de o instanta judecatoreasa.

si apoi sa vedem cam cum or sa-mparta despagubirile tovarasa Badragan sau Vieru.
6.   Comentariu trimis de
(26 sep 2013, 17:31:58
CATI DIN CEI CARE ATI VACCINAT COPIII ATI CERUT SA VI SE DEA SA CITITI PROSPECTUL VACCINURILOR ?
citind in prospectul oricarui vaccin la capitolul REACTII ADVERSE sau RISCURI va puteti da singuri un raspuns.
in alta ordine de idei:
Parintii pot declara pe propria lor raspundere ca nu sunt de acord cu administrarea vaccinurilor. REFUZUL expres al parintelui, exprimat in scris, este un drept conferit in baza urmatoarelor legi:
Art. 22,23,26,34 din Constitutia Romaniei
Art. 61, 64 si 67 din Legea nr.279/2009 - Codul Civil
Art.13 din Legea nr.46/2003 privind drepturile pacientului
Art.374(3),376(1) si 649(1) din Legea nr.95/2006 privind reforma sanatatii.
In spiritul respectarii legislatiei in domeniu, personalului medical ii este opozabila indeplinirea -in caz contrar cu riscul sanctiunilor- a prevederilor LEGII 649/2001 pentru aprobarea Ordonantei de guv. nr 53/2000(art.1, aln.1, privind obligatia asigurarii vaccinarii corecte a copiilor), inclusiv cu informarea parintilor asupra caracterului NON-OBLIGATORIU al acestor vaccinuri, conform Anexei aceluiasi act normativ(privind schema de vaccinare RECOMANDATA pt. copii).
7.   Vaccin trimis de
(26 sep 2013, 17:36:06
Cred ca e deja un vaccin pe piata impotriva prostiei..
Mereti repede.. ca vad ca devine contagioasa..
Am vazut la tv ca faceau reclama... ca e bun... si e si la moda..
E vb de industria farmaceutica. Bani se fac cu prosti.
8.   Hepatita B trimis de
(26 sep 2013, 17:52:23
este o boala virala cu transmitere sanguina si secsuala(transfuzii, contact secsual)
vaccinul anti hepatita B a fost creat in SUA in anii 80 pt.prostituate,dependenti de droguri injectabile(acestea fiind categoriile de RISC), dar nu s-a bucurat de un succes de piata, asa ca a inceput sa fie administrat copiilor sub un an, care evident nu sunt populatia cu risc de imbolnavire, dar sunt o buna piata de desfacere datorita parintilor usor impresionabili.
vaccinul contine:
-TIOMERSAL(sare de mercur neuro-toxica implicata in etiologia AUTISMULUI)
-Hidroxid de aluminiu(risc de autism si alzheimer)
CITITI PROSPECTUL VACCINULUI.

In ceea ce priveste metalele cum sunt Mercurul(din TIOMERSAL) ele sunt date in procente, ceea ce este ERONAT in sensul ca toxicitatea lor se calculeaza NU IN PROCENTE CI IN PARTI PER MILIARD.(MILION)
DACA intr-un teritoriu s-ar gasi concentratia de mercur din interiorul unui vaccin, conform normelor legale in vigoare, toata populatia din acel teritoriu ar trebui urgent evacuata.
0.01% Tiomersal(mercur) = 50.000 de parti p mil.?
parca limita maxima in natura, intr-un teritoriu locuibil este de MAXIM 200 parti p mil., nu?
aveti o explicatie tov. badrajan?
9.   Crede si nu cerceta? trimis de
(26 sep 2013, 18:02:57
oameni buni....dar nu va ganditi ca unele boli au fost create in laborator??? apoi au fost create vacccinurile pentru a preveni aceste boli? la nivel mondial e o adevarata afacere....nimeni nu are interesul sa fim cati mai multi pe glob....
e acelasi lucru ca virusul pe calculator...."cineva" creeaza un anumit virus pe calculator...apoi tot acel "cineva" creeaza si antivirusul...si il vinde
10.   BCG impotriva TBC? trimis de
(26 sep 2013, 18:05:02
BCG este o incercare de prevenire a TBC si contine Bacil Calmette-Guerin viu atenuat.Toate vaccinurile cu agenti patologici vii atenuati pot(si chiar) declanseaza boala impotriva caruia te vaccinezi.

in romania, anual, mor 7000 de oameni din cauza TBC si a complicatiilor sale, in conditiile in care peste 90% din populatie este vaccinata cu BCG. si atunci unde este EFICIENTA?
omul are 2 tipuri de imunitate: umorala si celulara, iar vaccinurile stimuleaza doar imunitatea umorala ceea ce este insuficient si ineficient.

TBC este o boala a saraciei,a malnutritiei. conditiile bune de trai, hranirea sanatoasa, viata echilibrata in general duc la eradicarea acestei maladii. si apoi avem in zilele noastre atatea alternative nu doar naturiste dar si ANTIBIOTICE. la ce ne mai foloseste acest vaccin?
11.   Vaccin DTP trimis de
(26 sep 2013, 18:24:22
DTP= Difterie,Tetanos, Pertusis
difteriile din anii 1920 s-au lasat cu morti si raniti. corect. dar in 1920 NU EXISTAU ANTIBIOTICE, penicilina de ex. aparand in piata abia in 1942. difteria dispare dupa tratament cu Eritromicina sau Amoxicilina.
in romania nu s-a mai inregistrat vreun caz de Difterie de 22 de ani. si atunci DE CE ne mai trebuie acest vaccin?

Tetanosul este dat de Clostridium Tetani, un bacil teluric(adica din pamant sau materii fecale de animale) ce infecteaza o rana deschisa. nu cumva se face acest vaccin se face de 4 (PATRU) ori pana la un an?
sunt sugarii de pana la un an incadrati in aceasta grupa de risc? au rani deschise care intra in contact cu pamant murdar sau cu cacuta de animale?
de ce daca merg la urgenta cu un copil care a calcat intr-un cui ruginit i se face DIN NOU ANTITETANOS, daca numai pana la un an a facut de 4 ori? inseamna ca alea le-a facut degeaba? UNDE-I IMUNITATEA, TOV. BADRAJAN?
Pertusis = tuse magareasca. adica doar o tuse care se vindeca simplu cu mijloacele de astazi, nefiind nevoie de vreun vaccin pt. asta.

in Japonia vaccinul DTP a fost scos din schema de pana la un an si introdus dupa varsta de 3 ani,nefiind obligatoriu. iar rezultatul a fost ca s-au diminuat drastic mortile subite la copiii nascuti sanatosi cu varsta pana la un an.
12.   Poliomelita VPO,VPI trimis de
(26 sep 2013, 18:40:43
poliomelita asimptomatica(fara simptome)90-95%
poliomelita abortiva= boala minora fara simptome neurologice 4-8 %
poliomelita paralitica propriu zisa 0.1-2%
In romania poliomelita este complet eradicata din 1996, ultimile cazuri, 8 la numar s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, CA URMARE A VACCINULUI ORAL(VPO).

desi este eradicata de 16 ani, in romania se vaccineaza antipolio de 4 ori pana la un an si apoi la 9 ani. de ce ?

din 2009 s-a trecut la vaccinarea cu VPI (INJECTABIL) . CITI PROSPECTUL, EFECTE ADVERSE.
dvs. doamna Vieru nu cititi prospectele vaccinurilor? sau in fisa postului de director nu scrie asa ceva...
13.   ROR=rujeola,oreion,rubeola trimis de
(26 sep 2013, 19:11:51
de ce este unul din cele mai periculoase vaccinuri? stie cineva? poate tov.badrajan?
tocmai pt. ca, desi declarativ ROR are ca scop prevenirea unor afectiuni banale ale copilariei, efectele adverse ale ROR sunt boli incurabile grave, pe viata.
acest vaccin poate cauza autism, diabet, sindrom Guillain-Barre si alte boli autoimune si neurologice incurabile.

cititi, va rog tov. vieru si tov.badrajan prospectul vaccinului ROR, varianta PRIORIX si apoi mergeti si priviti in ochi orice parinte.

daca un copil face aceste boil(ALE COPILARIEI) va avea imunitatea pe viata pt. ele. Daca se vaccineaza cu ROR, imunitatea conferita este limitata,maxim 9 ani, conform PROSPECT. iar daca ultimul vaccin ROR se face la 7 ani rezulta imunitate de 7+9= 16 ani, nu? conform ordinelor stupide ale Minist.Nesanatatii !

intelegeti oare complicatiile grave care apar daca ROR se fac dupa varsta de 16 ani? se pare ca nu, pt. ca daca ati intelege, ati lasa bolile copilariei sa se faca in copilarie! nevaccinandu-i.

vaccinul ROR este descris amanuntit in cartea ''Vaccinurile: preventie sau boala?'' pag.296-312. Poate se apuca si doamnele acestea deosebite Vieru si Badrajan sa citeasca si sa evite a mai spune tampenii.
14.   Dictatura OMS trimis de
(26 sep 2013, 22:12:05
citat din Dr. VASILE ASTARASTOAIE:
Dr.Vasile Astarastoaie ( Presedintele Colegiului Medicilor din România): “O.M.S. introduce dictatura medicala! O.M.S., pâna acum, orice evaluare s-ar face, a dat dovada de ineficienta totala. Nici unul dintre programele O.M.S. nu au dat rezultate asa cum au fost prezentate.” În plus, toata aceasta escaladare a gradului de alerta s-a facut fara consimtamântul ministrilor sanatatii din tarile membre O.M.S. O.M.S.-ul este acum un „colhoz” international: în ultimii 25 de ani, s-a transformat într-o institutie care îsi întretine birocratia proprie - ca si Uniunea Europeana, ce merge pe acelasi drum. Îsi ia masuri de supravietuire. Toate decesele din lume datorate gripei porcine au fost la persoane care aveau deja imunodeficienta prin boli anterioare. O.M.S.-ul încearca sa introduca o dictatura medicala, ca si sanatatea publica ( DSP), care a început sa încalce drepturile naturale ale omului, pentru ca, vedeti: a introdus carantina, a interzis libera circulatie, a introdus vaccinarea obligatorie, s-a încalcat autonomia pacientului care nu poate refuza tratamentele obligatorii. Toate, pe acest principiu al sigurantei colectivitatii. Nu exista un echilibru între drepturile pacientului si acest principiu al sigurantei. Si atunci O.M.S.-ul introduce, cred ca e corect termenul, dictatura medicala. Ne învata, de exemplu, cum sa mâncam, fara sa tina cont ca a existat o selectie naturala bazata pe comportamentul alimentar...".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei