Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 224 (5431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Al treilea caz

Zeci de oameni, mobilizaţi pentru găsirea unui bărbat rătăcit noaptea în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În jur de treizeci de oameni, poliţişti, jandarmi, salvamontişti şi voluntari, au fost mobilizaţi, marţi noapte, în pădurea de pe raza satului Vârfu Dealului, comuna Pârteştii de Jos, la limita cu Păltinoasa, pentru a da de urma unui bărbat în vârstă de 45 de ani, rătăcit în timp ce se afla la cules bureţi. Bărbatul dispărut a fost găsit după aproape trei ore de căutări. Este al treilea caz în mai puţin de o săptămână în care a trebuit mobilizată o armată de oameni pentru găsirea unor persoane dispărute în pădure, în timp ce se aflau la cules bureţi.

 

Au mers în pădure după ce au mâncat şi au băut alcool

Ultima dispariţie a fost semnalată marţi seară, în jurul orei 20.00. Gabriel C., în vârstă de 45 de ani, din municipiul Suceava, proprietar al unei case de vacanţă în satul Vârfu Dealului, plecase la cules bureţi în pădure, alături de încă trei bărbaţi.

Conform anchetei poliţiei, aceştia au ajuns la Vârfu Dealului în jurul orei 14.00. Cei patru au lucrat în jur de trei ore la o construcţie, după care au mâncat, consumând şi o cantitate de alcool. În jurul orei 17.00 au plecat în pădure la cules bureţi.

 

S-a rătăcit de grup, apoi şi-a pierdut telefonul şi nu a mai fost de găsit până la miezul nopţii

La întoarcerea din pădure, rămas în urma grupului, bărbatul nu a mai fost de găsit. Panica s-a instalat după ce acesta nu a răspuns la telefonul mobil, iar în scurt timp telefonul a fost găsit pe o potecă. Fiind vorba de o persoană dispărută pe timp de noapte imediat s-a dat alarma. Riscul a fost considerat mare în condiţii de teren accidentat, temperatură scăzută, dar şi pentru că bărbatul consumase alcool. S-au format echipe de căutare din poliţişti şi jandarmi. De asemenea, în sprijin au venit şi echipaje de la Salvamont Suceava, dar şi localnici. În zonă a fost adus inclusiv un câine de urmă al poliţie.

„A rămas în urmă cel mult 2-3 minute, nu mai mult, după care nu am mai reuşit să-l găsim”, mărturisea unul din bărbaţii care se afla în grup.

Bărbatul a fost căutat şi strigat pe nume inclusiv prin staţie de la maşinile poliţiei. 

Puţin după miezul nopţii dispărutul avea să fie găsit. El s-a întâlnit cu una din echipele de căutare, pe o potecă. Avea leziuni la o mână după ce căzuse, însă nu era într-o stare proastă de sănătate.

Marele noroc al bărbatului a fost că pădurea în care s-a rătăcit nu îi era străină şi nu s-a pierdut cu firea.

 

Dispăruţi în ultimele zile: Un alt bărbat băut şi un copil de 6 ani care a rătăcit în pădure mai bine de 20 de ore

Reamintim, nu mai departe de duminica trecută, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Fălticeni, s-a rătăcit în pădurea de pe raza comunei Preuteşti. Respectivul plecase la cules bureţi cu fiica sa, iar la un moment dat s-au despărţit. Bărbatul nu s-a mai întors la ora şi în punctul stabilite.        

Mai mulţi poliţişti, jandarmi şi pompieri au plecat prin pădure în căutarea bărbatului, operaţiunile de căutare fiind începute tot seara. În jurul orei 20.00, echipele de căutare aveau să fie anunţate că bărbatul a ajuns singur acasă şi era în stare de ebrietate.

Un caz care a pus probleme mult mai mari, şi care se putea transforma într-o tragedie, s-a petrecut miercurea trecută, la Fundu Moldovei. Un copil în vârstă de 6 ani a dispărut în pădure, în timp ce se afla la cules bureţi, cu tatăl, unchiul său şi un frate mai mare. Micuţul avea să fie găsit viu şi nevătămat după 21 de ore şi o noapte petrecută în pădure. În jur de 150 de oameni au fost mobilizaţi pentru căutarea sa. Micuţul le-a povestit ulterior părinţilor că şi-a petrecut o parte din noapte într-un copac, iar în restul timpului a stat alături de un miel, rătăcit şi el în pădure. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de oameni, mobilizaţi pentru găsirea unui bărbat rătăcit noaptea în pădure.
 Vizualizări articol: 4557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Zeci de oameni, mobilizaţi pentru găsirea unui bărbat rătăcit noaptea în pădure1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alcoolul asta trimis de
(26 sep 2013, 11:23:07
din cate imi zic colegii de munca (care l-au carat de multe ori in spate)individual asta le cam bea....cam exagereaza...un sfat..ia-o mai usurel cu rachiu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei