Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toamnă friguroasă

Sfârşitul lui septembrie, cu temperaturi de noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toamna a debutat cu temperaturi extrem de mici, iar valorile minime s-au înregistrat în ultima treime a lunii septembrie. Din păcate, meteorologii nu anunţă schimbări importante, astfel încât finalul acestei săptămâni ne va aduce valori termice apropiate de cele consemnate în ultimele zile.

Senzaţia de frig a fost sporită şi de vânt, numai în cursul zilei de ieri acesta suflând cu viteze care au oscilat între 50-70 km/h. De altfel, o parte a judeţului Suceava a fost în cursul zilei de ieri, timp de patru ore, sub avertizare de cod galben de vânt, fenomen care este posibil să se repete zilele următoare.

Minima ultimelor nopţi a fost, în general, sub 10 grade Celsius. Doar noaptea de sâmbătă spre duminică a fost ceva mai darnică din punct de vedere termic, mercurul indicând 10,5 grade Celsius.

În rest, toate celelalte nopţi, începând de joia trecută, ne-au adus temperaturi mai scăzute cu 2-3 grade Celsius, minima fiind consemnată duminică spre luni, cu o valoare de 7,3 grade Celsius.

Şi pentru noaptea care a trecut meteorologii suceveni au preconizat temperaturi sub media acestei perioade, la fel cum este prognoza şi pentru zilele de final ale acestei săptămâni.

Totuşi, temperaturile cele mai scăzute vin din zona de munte a judeţului Suceava, unde temperaturile nocturne au scăzut şi sub zero grade Celsius. S-a întâmplat chiar două nopţi din septembrie, când termometrele de la Poiana Stampei au înregistrat minus 0,1 grade Celsius, respectiv minus 1,3 grade Celsius.

Acesta este şi motivul pentru care la munte, la altitudine de peste 1.800 de metri, a nins în mai multe rânduri. În Călimani, de exemplu, temperatura a scăzut până la minus 3 grade Celsius, iar zăpada s-a aşezat într-un strat nu foarte gros, care pe timp de zi s-a şi topit.

Potrivit specialiştilor, luna septembrie a acestui an este una dintre cele mai friguroase din ultima perioadă, iar dacă previziunile meteorologilor ruşi se adeveresc, trebuie să ne pregătim pentru cea mai grea iarnă din ultimul secol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfârşitul lui septembrie, cu temperaturi de noiembrie.
 Vizualizări articol: 1991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sfârşitul lui septembrie, cu temperaturi de noiembrie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei