Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriarhia Română şi TVR vor colabora pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale

Miercuri, 25 Septembrie 2013 (18:33:13)

Patriarhia Română şi TVR vor semna un protocol de cooperare, prin care cele două instituţii îşi propun promovarea valorilor româneşti, spirituale şi culturale, mai ales în mediul rural şi în diaspora română, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Biroul de presă al Patriarhiei.

Conform sursei citate, joi, la ora 11.00, la Palatul Patriarhiei, părintele Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al Televiziunii Române, vor semna un Protocol de cooperare între cele două instituţii pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale.

"Cele două instituţii îşi propun promovarea constantă a valorilor româneşti autentice, spirituale şi culturale, mai ales în mediul rural şi în diaspora română, care, în ultimii ani, a cunoscut o creştere considerabilă", se spune în comunicat.

Conform protocolului, Patriarhia Română şi Televiziunea Română vor colabora pentru realizarea şi promovarea unor proiecte şi programe cu caracter religios-spiritual, social şi cultural-educaţional, inclusiv a unor campanii umanitare pentru promovarea solidarităţii şi ajutorarea oamenilor săraci.

Patriarhia Română, prin televiziunea Trinitas TV, şi Televiziunea Română vor realiza schimb de imagini din arhivele proprii, cu filmări ale bisericilor şi mănăstirilor monumente istorice şi ale locurilor de pelerinaj din ţară şi din străinătate, interviuri cu ierarhi, mari duhovnici şi preoţi, evenimente din viaţa comunităţilor româneşti din ţară şi străinătate etc.

Televiziunea Română va transmite concerte de muzică religioasă, de muzică clasică şi de colinde, organizate de Patriarhia Română, precum şi slujbe religioase de la Catedrala patriarhală sau de la alte biserici ortodoxe din ţară.

Totodată, Trinitas TV va putea prelua transmisiuni sau emisiuni ale postului naţional de televiziune, care promovează cultura şi identitatea naţională.

În acest sens, potrivit comunicatului, preşedintele-director general al TVR, Claudiu Săftoiu, consideră "colaborarea cu Patriarhia Română drept foarte importantă pentru Televiziunea Română". "Rolul televiziunii publice este acela de a oferi programe care să pună în evidenţă valorile spirituale şi culturale ale poporului român, care să reliefeze necesitatea conservării şi modernizării modului de prezentare a patrimoniului spiritual, cultural şi natural românesc", mai spune Claudiu Săftoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhia Română şi TVR vor colabora pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale.
 Vizualizări articol: 876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhia Română şi TVR vor colabora pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei