Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ilegal

„Târg” auto cu maşini de vânzare, pe Calea Obcinilor din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Strada Calea Obcinilor din municipiul Suceava s-a transformat de o bună perioadă de timp într-un excelent loc de expunere pentru cei care vor să-şi vândă maşinile. În condiţiile în care poliţiştii rutieri şi poliţiştii locali, cu precădere cei din urmă, care au preluat în ultima perioadă atribuţiile în ceea ce priveşte sancţionarea parcărilor neregulamentare în municipiul reşedinţă de judeţ, nu au luat nici o măsură, Calea Obcinilor, în zona instersecţiei dinspre Spitalul Judeţean, a fost realmente ocupată, pe ambele laterale, de maşinile cu anunţuri de vânzare.

 

30 de maşini la vânzare, în „piaţa auto” de pe Calea Obcinilor

Acum două zile, luni, la faţa locului reporterii Monitorul de Suceava au numărat nu mai puţini de 30 de autoturisme scoase la vânzare. Maşini ieftine, de 1.500-2.000 de euro, dar şi autoturisme de teren, autoutilitare sau BMW-uri, unele cu numere roşii, altele înmatriculate în Suceava, Botoşani, Galaţi sau Neamţ, toate sunt afişate „la ofertă” sucevenilor care trec prin zonă. Multe dintre maşini au anunţuri care seamănă între ele, pe acelaşi format tipizat, foarte probabil aparţinând unor samsari de maşini la mâna a doua.  

De altfel, faptul că pe Calea Obcinilor sunt maşini de vânzare nu mai este de mult timp un secret şi nu puţini sunt trecătorii care zăbovesc minute bune în zonă pentru a studia oferta.  

Maşinile sunt parcate pe sensul de mers dinspre spital spre Obcini, atât pe dreapta, cât şi pe stânga. Acestea nu încurcă efectiv traficul, cele două benzi de mers fiind foarte late. Din punct de vedere al legislaţiei rutiere, maşinile nu au ce căuta însă acolo, parcarea într-o intersecţie fiind interzisă.

 

Poliţiştii locali se ocupă de această problemă în limita numărului mic de oameni

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, cel care are în subordine directă activitatea Poliţiei Locale, a admis că maşinile scoase la vânzare nu au ce căuta pe străzile Sucevei.

„Este o problemă în special pe Calea Obcinilor, dar şi în alte puncte din oraş. Noi încercăm să-i vânăm pe aceşti comercianţi cu Poliţia Locală, chiar facem acest lucru de multe ori. Depistăm proprietarii, ei îşi iau maşinile dintr-un loc, însă le mută în altă parte după două zile, este într-adevăr o realitate. Este o problemă cunoscută la nivelul primăriei, nu căutăm scuze, nu vreau să fiu avocatul Poliţiei Locale, însă se ştie că nu avem efective suficiente”, a declarat Ion Lungu. El a precizat că din punctul său de vedere ceea ce fac samsarii de maşinii este o sfidare şi în unele cazuri ar trebuie să se ajungă chiar la ridicarea autoturismelor de pe străzi.  

Dacă unii suceveni sunt bucuroşi că au la îndemână o mică piaţă de maşini chiar în oraş, alţii sunt nemulţumiţi de faptul că acestea ocupă strada.

Gheorghe Albu, un şofer ajuns cu maşina în zonă, a declarat: „Este deranjant, fiindcă nu ai unde parca din cauza acestor maşini care stau aici zile sau chiar luni întregi. Sunt foarte multe în zona asta”.

Un alt sucevean, Gheorghe Lazăr, ne-a spus că aceste maşini deranjează şi aglomerează traficul, şi a glumit, spunând că speră ca proprietarii să le vândă cât mai repede pentru a elibera zona.

Trebuie spus că în trecut au mai existat zone din municipiul reşedinţă de judeţ ocupate masiv cu maşini scoase la vânzare. S-a întâmplat chiar în centrul Sucevei, pe aleea pietonală, în zona Bisericii Sf. Dumitru, însă acolo problemele au fost parţial rezolvate de poliţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Târg” auto cu maşini de vânzare, pe Calea Obcinilor din Suceava.
 Vizualizări articol: 5157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Târg” auto cu maşini de vânzare, pe Calea Obcinilor din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
(25 sep 2013, 11:51:13
Si tot in obcini in statia de autobuz este o taraba cu ziare, si nimeni nu zice nimic. Si "ziaristii"stau acolo de ani de zile. Cand nince sau ploua nu te poti refugia in statie din cauza lor. Asta e orasul nostru. Multumim frumos.
2.   B-dul G. Enescu trimis de
(25 sep 2013, 12:08:52
S-a transformat in bazar turcesc.
Trotuarele au fost ocupate de zarzavaturile chioscurilor umbrele care sa le tina umbra si panouri publicitare ale vazatorilor.
3.   Intrebare trimis de
(25 sep 2013, 13:06:47
de parcarea ilegala din fata restaurantului Padrina, de ce nu scrieti? E sub nasul Politiei municipiului.
4.   O mizerie de oras! trimis de
(25 sep 2013, 13:30:50
De ce trebuie sa ne miram??? In Suceava este cea mai mare vraiste din tara asta, nu vom gasi nicaieri un oras mai murdar, mai plin de praf. Spatiile verzi dispar pe zi ce trece, municipalitatea autorizeaza tot felul de extinderi ( care apropo, se extind pe spatiile verzi considerate parcuri, iar legea spune ca aceste spatii verzi nu pot primi o alta destinatie, care este artificiul prin care se dau autorizatii la Suceava ??? ), si trotuarele sunt ocupate de masini, pietonii, nu au pe unde circula, trebuie sa se deplaseze pe carosabil. Eu nu am mai vazut un muncitor care sa dea cu matura prin oras, mai plimba unii cate un tomberon plin cu gunoaiele rezultate din cosurile de gunoi. ATAT! In cartiere nu s-a maturat de la " marea curatenie " din primavara cand s-au adunat tonele de nisip aruncate de firmele de salubritate. Intersectiile sunt blocate de masini parcate total NEREGULAMENTAR, nu exista un spatiu verde frumos intretinut in tot orasul, sunt straturi in care locul florilor a fost luat de ciulini. Asta este Suceava, O MIZERIE DE ORAS !!!
5.   Economizori.ro trimis de
(25 sep 2013, 14:26:44
SOLUTIA IDEALA DE A FACE ECONOMII ! economizori.ro
FACI ECONOMII CU PANA LA 45 % LA :
- CENTRALELE PE GAZ
- CENTRALELE PE LEMNE
- MASINI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei