Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


O proastă tragică şi Iuliu Maniu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când citim anunţurile mortuare, ne crucim citind cât de buni, oneşti şi iubitori de aproape erau cei tocmai plecaţi pe lumea cealaltă. Din clipa în care mor, toate canaliile devin oameni de mare nobleţe sufletească, toţi hoţii se transformă în corecţi, care au slujit cuvântul blândului Isus. Fiind ţepeni, sunt şi corecţi, normal.

Acest prost obicei îl are şi Wikipedia. O instituţie care deseori dezinformează, trecând sub tăcere ticăloşiile răposaţilor. Am amintit deja despre asta, în tableta trecută.

Vorbeam acum un timp despre modul în care studiourile teritoriale ale televiziunii publice au deveni nişte aspiratoare de bani. Aminteam de actuala şefă a studioului nostru teritorial regional. O ştersăciune şi jumătate, care mai are şi relaţii cu clanurile mafiote, prin intermediul nepotului său, cu care locuieşte în aceeaşi vilă de lux. Acesta l-a apărat printre alţii şi pe celebrul interlop basarabean vasile rodideal, actualmente fugar. Dar staţi cuminţi, rodideal e mult mai deştept şi corect ca avocatul lui. Un ţigănuş mic şi needucat.

Tonul prostiei la studioul teritorial al televiziunii publice a fost dat, încă de acum două decenii, de o individă urâtă, proastă şi incompetentă. Dar evreică, prin urmare susţinută de inşi cu euroscule. Pe pile a ajuns şefă pe acolo. A tratat televiziunea ca pe ograda proprie. A făcut angajări după criterii doar de ea ştiute. Toţi balonaţii, urâţii şi agramaţii au intrat pe statele de plată la tevereiaşi. Trăiască incompetenţa!

Dar proasta incompetentă a murit într-o zi, în urma unui accident. Tragic, a picat cu maşina într-o baltă. Dar şi mai tragic e că în urma ei a rămas un premiu jurnalistic care-i poartă numele. Aici e cea mai mare tragedie. Ce are una cu alta?

Dacă ne uităm în istorie, vedem că e - la scară mai mică, normal - acelaşi mecanism după care Iuliu Maniu a devenit martir al neamului. Că Maniu a murit după o detenţie tragică, e mişcător. Dar pentru faptele lui, pentru felul cum a vătămat statul în numele profitului propriu, şi-a meritat cu prisosinţă anii de puşcărie.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O proastă tragică şi Iuliu Maniu.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
O proastă tragică şi Iuliu Maniu4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei