Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii

Sucevean dat jos din avion, băgat într-o celulă şi călcat în picioare de poliţiştii de frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Suceava a trăit o experiență de coșmar pe Aeroportul „Henri Coandă” -Otopeni din Bucureşti, după ce, susţine el, a fost dat joc din avionul cu care urma să ajungă la muncă, în Anglia, dus într-o celulă şi bătut cu sălbăticie de mai mulţi poliţişti de frontieră.

„M-au călcat în picioare la propriu. Ţigan borât, moldovean împuţit... mă înjurau întruna şi mă loveau”, povestea ieri suceveanul, Vasile  Bolohan (37 de ani) care şi-a scos certificat medico-legal şi şi-a angajat deja o casă de avocatură din capitală, pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi.

„Am familie, am copil şi nu am crezut niciodată că se poate întâmpla aşa ceva. Poate multă lume o să zică că am făcut eu cine ştie ce scandal, că nu se poate altfel să aibă aşa o reacţie. Uite că se poate. Nici eu nu aş fi crezut dacă îmi povestea cineva aşa ceva, dar acum că am trăit-o pe propria-mi piele sunt stupefiat că astfel de torturi încă mai au loc într-o ţară europeană, cum ne pretindem. Ştiu că nu va fi uşor să lupt contra unui sistem corupt, dar nu voi renunţa până când cei vinovaţi de asemenea abuzuri extrem de grave vor fi pedepsiţi. Cine ştie pe câţi au mai bătut şi fie din motive financiare sau alte motive au renunţat să mai facă plângeri şi să se lupte cu sistemul...”, era revoltat suceveanul.

 

Ce s-a întâmplat   

Sâmbătă după-amiază (21 septembrie),  Vasile Bolohan, din municipiul Suceava, se afla în Aeroportul „Henri Coandă”, urmând a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Londra-Luton.

După ce a trecut de toate filtrele din aeroport, suceveanul povesteşte că s-a îmbarcat în aeronavă, iar aici una dintre stewardese l-a întrebat la un moment dat dacă a consumat băuturi alcoolice.

„Am recunoscut că am băut ceva înainte, explicându-i că nu sunt în stare de ebrietate şi nu voi deranja pe nimeni. Mi-a spus că va discuta cu căpitanul aeronavei, care va stabili dacă voi putea zbura sau nu”, explică suceveanul.
Cu aproximativ zece minute înainte de decolare, la bordul avionului au venit patru poliţişti de frontieră, dintre care doi în civil, şi i-au cerut să coboare din avion, întrucât nu are voie să călătorească sub influența băuturilor alcoolice.

A încercat să-i înduplece să-l lase să plece cu acel avion, explicându-le că trebuie să ajungă la serviciu în Anglia, dar poliţiştii respectivi au fost de neclintit.

„Din acel moment au început să se răstească la mine. În cele din urmă, m-am resemnat cu ideea că voi pierde acest avion, gândindu-mă că a doua zi vor pleca cu un alt zbor. Nu m-am opus solicitărilor şi am coborât cu poliţiştii, iar la scurt timp, în aeroport, au început să mă înjure, să mă ameninţe şi să mă facă ţigan borât şi moldovean împuţit. În acelaşi timp, mă loveau cu picioarele peste gambe pentru a mă împiedica. Recunosc că nu am mai suportat şi i-am răspuns şi eu unuia dintre poliţişti, iar imediat m-au pus la pământ şi m-au încătuşat.

Vasile Bolohan explică că, deşi are tenul mai închis la culoare, nu este de etnie romă, şi chiar şi aşa apelativele ce i-au fost adresate nu se justifică cu nimic, mai ales că nu făcuse nimic altceva decât că se urcase în avion sub influența băuturilor alcoolice. Fusese în vizită la o rudă din Bucureşti şi, spune suceveanul, a consumat o cantitate destul de mică de băuturi alcoolice: „Am trecut de toate filtrele din aeroport şi nimeni nu mi-a spus nimic. Nu mă clătinam, nu vorbeam tare, nu făceam nimic anormal. Doar în avion, s-a sesizat una dintre stewardese că miroseam a alcool. Şi de aici a început tot coşmarul...”

 

„Au urmat două ore de bătaie ca în lagărele nemţeşti, în două reprize”

Vasile Bolohan arată că după ce a fost plimbat prin tot aeroportul cu cătuşele pe mână, a fost dus într-o celulă, unde a fost pus să se dezbrace. „Mi-au rupt ceasul de la mână, lanţul de argint şi mi-au distrus ochelarii de soare. Au urmat două ore de bătaie ca în lagărele nemţeşti, în două reprize.  Primele lovituri mi-au fost aplicate în timp ce mă aflam cu cătuşele la spate strânse foarte tare şi în imposibilitate de a îmi proteja corpul şi faţa”, susţine bărbatul.

Vasile Bolohan declară că a fost bătut de doi dintre poliţiştii, în timp ce alţi cinci priveau nepăsători de pe margine.

„După cele două ore de groază, 19:00 - 21:00, mi-au redat şireturile, cureaua, hainele şi m-au lăsat să mă îmbrac, spunându-mi ca îmi vor da drumul imediat după ce voi da o mică declaraţie”, continuă suceveanul.

Ulterior, i s-a pus în faţă un document, în care era menţionat că aş fi insultat şi agresat poliţiştii de frontieră. „Nu am semnat aşa ceva şi le-am spus că voi merge să fac plângere împotriva lor. Chiar dacă eram acuzat de săvârşirea unei contravenţii, chiar a unei fapte penale, acei poliţişti nu aveau dreptul de a mă agresa, înjura, batjocori din pura lor plăcere”, completează Vasile Bolohan.

 

Telefon la Poliţia de Frontieră: „Reveniţi mâine dimineaţă”

A fost lăsat să plece din aeroport în jurul orei 3.30 dimineața şi s-a dus direct la Spitalul Universitar de Urgență, pentru investigații şi pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Luni dimineaţă, suceveanul s-a deplasat la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, pentru a-şi scoate certificat medico-legal.

„Agresorii pot fi identificaţi de pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere video ale aeroportului. Sunt dispus chiar să particip şi la o recunoaștere din grupă pentru a-i indica pe cei doi care m-au luat la bătaie. Şi ceilalţi sunt în egală măsură vinovați, pentru că au asistat la acele abuzuri fără a interveni. Vineri, am bilet de avion spre Anglia. Sper să nu mi se mai întâmple nimic. Am împuternicit avocaţii să facă toate demersurile pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi”, a completat Vasile Bolohan.

Ieri după-amiază, am încercat să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General  al Poliţiei de Frontieră, pentru a lua şi un punct de vedere referitor la aceste acuzaţii extrem de grave, însă ni s-a comunicat să revenim a doua zi dimineaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean dat jos din avion, băgat într-o celulă şi călcat în picioare de poliţiştii de frontieră.
 Vizualizări articol: 1523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 14 voturi
Sucevean dat jos din avion, băgat într-o celulă şi călcat în picioare de poliţiştii de frontieră5.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oribil trimis de
(25 sep 2013, 11:52:26
Sper sa ca intr un fel sau altul sa fie trasi la raspundere animalele alea. Cred ca si ziarul Monitorul ar trebui sa procedeze ca un ziar european si sa porneasca propria investigatie ptr a i demasca pe batausii care lovesc un om legat.
Wizz air are si partea sa de vina, in avion iti ofera bauturi ca te poti face muci, daca omul nu era recalcitrant de ce l au dat jos????
Eu nu mai zbor demult cu wizz
2.   Bataie ca-n codru.. trimis de
(25 sep 2013, 12:36:57
mda, fara comentarii, atitudine ca pe vremea nazismului...pacat.....
3.   Comentariu trimis de
(25 sep 2013, 13:03:16
eu mi-s moldovean moldovean. din falticeni. ieri am venit de la bucuresti cu autocarul .
in el au urcat unul din siret si unul din botosani. miroseau putin a bautura dar nu se clatinau la urcare. ei , cam pe la buzau bautura li s-a urcat la cap si au inceput sa vb tare si pornografic de cea mai joasa speta . pana la urma i-am amenintat ca vb cu soferul sa opreaca si ii dau jos dupa ce-i bat putin . cu greu s-au linistit .
din punctul meu de vedere trebuiau sa-l dea jos din avion . cu bataia nu stiu.
intrebare : de ce a baut inanite de a pleca , cu avionul.cu autocarul,etc?
ps: in avion nu se bea nelimitat. stewardesa impune limita . si de ce ai bea in avion pt o calatorie de 3 ore?
4.   Sunteti siguri ca e adevarat? trimis de
(25 sep 2013, 14:27:10
Asta e varianta lui. pentru a avea o imagine completa ar trebuie sa avem si punctul de vedere al Politiei de frontiera. Eu, sincer, nu cred ca (daca) l-au batut a fost degeaba. Stewardesa nu cred ca l-a mirosit, probabil s-a bagat in seama aiurea si tipa s-a prins ca este baut. Cine stie, poate a facut si un mic circ inavion? Despre astea fiti sigur ca nu va recunoaste nimic.
4.1  RE: Sunteti siguri ca e adevarat? trimis de
(25 sep 2013, 14:28:58
Si dupa cum il vad (dupa fata) nu pare a fi un tip care canta in corul bisericii. Probabil cineva care va verifica aspectele va constata ca are de a face cu un personaj certat cu legea!!!
5.   E grele,e mulți !(așa spun ei) trimis de
(25 sep 2013, 15:21:11
Indiferent de articol,nu mă interesează ce a făcut rromânașul nostru în aeroport,eu vreau să vă spun altceva.Când eram în armată(stagiul militar) am bătut în ei ca la fasole. Ceea ce aș face cu dragă inimă și astăzi .Mamă, mamă dar ce m-am răcorit! Bucureșteni împuțiți !Am dat și prin Italia de ei,îi auzeam prin stațiile radio ce ziceau de moldoveni.Binențeles pe canalul 22 frecvența FM.Mă băgam incognito în discuția lor și le umpleam frigiderul de carne fresca.Să-i vezi numai cât sunt de încrezuți și ce porcării fac pe stradă.Pe unul l-am trimis în vârf de munte zicându-i că acolo e Roma.Cred că l-au coborât cu elicopterul de acolo.
5.1  RE: E grele,e mulți !(așa spun ei) trimis de
(25 sep 2013, 15:24:50
Mă refeream la bucureșteni,mâncale-a�
5.2  RE: E grele,e mulți !(așa spun ei) trimis de
(25 sep 2013, 15:28:53
@6.1 Sigur că-mi amintesc.Păi aștia sunt milițienii făcuți la apelul bocancilor.Dacă spui ceva de ei imediat le sare muștarul și-și apără haita.Marș cotarlelor !
5.3  RE: E grele,e mulți !(așa spun ei) trimis de
(25 sep 2013, 15:34:57
Pe gaborul ăsta de frontieră Kio dacă-l urci la zece mii de metri face căcuța garantat.Pe tipul din articol sigur îl durea în paișpe.Mă gândesc că poate un pic frica de zbor l-a făcut să ia un pic mai mult la bord.Pe stewardesa respectivă o vom da pe mâna leului să nu mai aibă ce scopa (termen italian) piloții.Benvenuti a bordo!
6.   Air crash investigation trimis de
(25 sep 2013, 21:05:57
Ragna,Coandă-aista nu-i ceala cu fumurile ce ies din coada samaliotului?Dacă da ce cătară doganierii la miciurinul ista di Vasâli ? Nu mai bine își vedeau ei de stewardele lor mâncătoare de sugiuc?Mergi în avion și încep ele să-ți explice cât ești tu de prostbig grinouă ieșiri pe stânga,două pe dreapta,domnul Dio sus,bunica jos,ma vafanculo va che non vi capisce neanche la mia nona da trecento ani fa.Lasă-mă dracului cu semnele tale de muto surdă și mai bine dă-mi o parașută că știu eu ce să fac cu ea.
7.   Clar... trimis de
(25 sep 2013, 22:32:57
Cum spunea Vasilica al nostru, stirea a ajuns peste tot, am prins-o la protv, cand a fost intrebat cat a baut, si a raspuns 300 de wiskey, Oricat de betiv ai fi, dupa 300 de tarie, cam se observa ca esti baut, si in mod sigur mai si mirosi. Din cate a recunoscut si el mai sus, dupa ce l-au imbrancit, nu a stat cu mana in san, ci a lovit un politist....... greseala din partea mea. Bine ca nici bataia care a incasat-o nu e normala, si cum spunea cineva mai sus, draw game.
8.   Nu dati cu piatra ca nu stiti tot adevarul !!!! trimis de
(25 sep 2013, 22:58:43
Eu unul as fi mai retinut in epitetele aduse politistilor, atata timp cat nu avem declaratiile lor si ale celorlalti pasageri. Cred ca tupeul si atitudinea aroganta afisata de acest individ in avion a condus la aceasta. Ca si intr-un divort, adevarul e al, aceluia care il expune primul.
8.1  RE: Nu dati cu piatra ca nu stiti tot adevarul !!!! trimis de
(25 sep 2013, 23:07:36
......in competarea ultimei propozitii
De obicei noi oamenii luam ca buna, prima opinie, dar se adevereste ca ne inselam.
9.   Safe flight trimis de
(26 sep 2013, 00:45:00
Ce tari au fost polițiștii! L-au neutralizat pe ăla de nu mai știa săracu nici unde s-a
pornit.
Dar dacă-n avion s-ar fi oploșit niscai teroriști din ăia bazați, cu ceva gileturi pe la gâtul pasagerilor, și nu ca să-i bărbierească, atunci cum ar fi procedat zmeii ăia patru?
Eu cred că mai întâi ar fi trebuit să dea cu toții fuga la baie, să scape de accesele de tuse la kur provocate de specificul situației.
Altfel, faptul că patru buhai l-au smardoit pe unu beat, nu poate decât să mă dezguste și să mă indigneze.
Siguranță și încredere, ce mai...
10.   Si cum stam la recolta pe hectar ? trimis de
(26 sep 2013, 01:14:38
Nu am rabdare nici timp sa citesc "aberatii din viatza" de genu practicat profesinal de "journalisti" ca o chichat o perjan glod. Daca vreo propaganda face si 100 de jde mii de fani din iunivers din "piatra seaca" sant fericit si ii laud.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei