Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Suceveanul Eusebiu Gafiţa, câştigătorul Trofeului „Corabia de aur”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Eusebiu Gafiţa, în vârstă de 14 ani, a câştigat marele premiu, Trofeul „Corabia de aur”, în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Populară şi Uşoară, desfăşurat, în perioada 20-22 septembrie, în oraşul Corabia, din judeţul Ot. Adolescentul a impresionat juriul cu piesele de muzică populară „Doina lui Finiş” şi cu bătuta „Zii pe strune ţărănească". Eusebiu Gafiţa, care acum studiază la o şcoală de muzică din Bucureşti, a reuşit să impresioneze juriul cu vocea sa şi să îşi treacă în palmares un nou premiu important. Trofeul câştigat la Corabia ar putea însemna pentru sucevean o rampă de lansare, la fel cum a fost pentru alţi artişti, astăzi consacraţi, precum Constantin Enceanu, Constantin Măgureanu, Neta Soare sau Steliana Sima.

 

2.000 de oameni l-au aplaudat pe câştigătorul trofeului

La a 40-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Populară şi Uşoară „Corabia de aur” s-au înscris 33 de concurenţi din toată ţara, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 30 de ani. În urma preselecţiilor au mai rămas 30, 16 la secţiunea muzică populară şi 14 la secţiunea muzică uşoară. Misiunea juriului, al cărui preşedinte a fost Titus Andrei, directorul de programe al Radio România, a fost, cu siguranţă, una foarte grea în alegerea câştigătorului marelui premiu, pentru că toţi concurenţii au fost foarte bine pregătiţi.

Duminică seară, la Gala Laureaţilor, Eusebiu Gafiţa a urcat pe scenă pentru a-şi ridica premiul, în aplauzele a peste 2.000 de oameni, aflaţi în Piaţa Independenţei din oraşul Corabia. Eusebiu îmbină armonios muzica clasică (studiază vioara) cu folclorul, care i-a adus până acum cel mai mult succes. Ca planuri de viitor, el ne-a spus că îşi propune „îmbogăţirea repertoriului cu noi piese de folclor şi continuarea studiului teoriei muzicale şi al viorii”. În luna aprilie a acestui an, Eusebiu a câştigat Locul I la Festivalul “Ecoul Pietrei Craiului” Zărneşti – Braşov, din juriu făcând parte Felicia Filip şi Mirabela Dauer. În luna mai, suceveanul a câştigat Locul I la Festivalul - Concurs Interjudeţean de Folclor „Vasile Mucea”. De doi ani, Eusebiu face parte din Orchestra Populară Hora (atât ca solist instrumentist, cât şi ca solist vocal), orchestră formată din elevi de la liceele de muzică “George Enescu” şi “Dinu Lipatti” din Bucureşti, avându-l ca dirijor pe profesorul Lucian Goiana. Eusebiu face parte şi din orchestra Şcolii de Muzică Nr. 4 Bucureşti (orchestră de muzică clasică, condusă de profesoarele Mariana Mustatea şi Hortensia Orcula), unde suceveanul este elev în clasa a VIII-a.

 

Cântă de la vârsta de 5 ani

Suceveanul a început să cânte la vârsta de 5 ani, pe când era preşcolar la Grădiniţa „Pinocchio” Fălticeni, în cadrul concursului naţional „Voinicelul”, unde a obţinut diferite premii. A continuat apoi cu spectacole susţinute ca membrul al Clubului Copiilor din Fălticeni, unde a activat timp de trei ani, ca solist de muzică populară şi toboşar. La vârsta de 7 ani a câştigat premiul de popularitate în cadrul celei mai vizionate emisiuni-concurs pentru copii, „Vreau să fiu mare vedetă”. A participat la Festivalul Cântecului de Cătănie de la Cluj, la vârsta de 8 ani, unde Marioara Murărescu i-a oferit „Premiul tinereţii”. Drumul pe cărările muzicii îl poartă cu succes pe Eusebiu în toate colţurile ţării şi nu numai: Premiul I la Festivalul „Dobroge, Mândră Grădina”, Premiul I la Festivalul de la Cumpăna, trofeul şi marele premiu la concursul „Rapsodia Românească 2008”, trofeul şi marele premiu obţinute la festivalul „Troiesmis” de la Turcoaia – Tulcea 2008, trofeul obţinut la concursul de muzică uşoară „Dan Spătaru” Bucureşti, trofeul şi marele premiu obţinute în anul 2011, la Festivalul de muzica uşoară şi folclor de la Râmnicu Vâlcea, secţiunea folclor, premiul I ca solist vocal, premiul I la vioară şi premiul special al juriului la Festivalul Internaţional „Trixie”, din Bulgaria, în 2011. Anul trecut, Eusebiu a obţinut  Trofeul Festivalului - Concurs Internaţional de Folclor Românesc „În Grădina cu Flori Multe”, ediţia a VIII-a, desfăşurat la Cernăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Eusebiu Gafiţa, câştigătorul Trofeului „Corabia de aur”.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceveanul Eusebiu Gafiţa, câştigătorul Trofeului „Corabia de aur”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei