Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Dragoste” la plic

Minoră obligată să se drogheze de către un individ care apoi a forţat-o să facă sex cu el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzaţii extrem de grave îi sunt aduse unui tânăr din oraşul Vicovu de Sus, Ovidiu Gheorghe Ursachi (32 de ani), care a fost arestat ieri de Tribunalul Suceava, respectivul fiind încătuşat după ce, susţin procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, respectivul a obligat o minoră să se drogheze, pentru ca mai apoi să întreţină cu ea relaţii sexuale împotriva voinței acesteia.

Ursachi, poreclit „GJ” sau „Ficiu”, a fost arestat preventiv alături de un alt tânăr din aceeași localitate, Constantin Georgiţă (24 de ani), după ce cei doi, susțin anchetatorii, au încercat să transporte în municipiul Suceava şi să îi vândă unui băiat de poliţist 100 de plicuri de etnobotanice.

 

O ameninţa că va da cu maşina peste ea, dacă nu vrea să iasă la un suc cu el

La începutul acestui an, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Ovidiu Ursachi i-a vândut unei adolescente în vârstă de 17 ani un praf de culoare albă pe care aceasta l-a prizat.

În urma cercetărilor efectuate în acest caz, a ieşit la iveală o poveste cutremurătoare, spusă chiar de minora respectivă.

În faţa anchetatorilor, minora a declarat că înaintea sărbătorilor pascale de anul trecut, într-una din zile, în timp ce mergea spre liceu, a fost abordată de către acest Ursachi care i-a propus să o ducă el la şcoală cu maşina.

Fata a refuzat, însă ulterior a fost contactată telefonic de acelaşi individ, care a invitat-o la un suc, ameninţând-o chiar cu acte de violenţă, dacă nu va accepta.

Procurorii au explicat în faţa instanţei de judecată că una dintre ameninţări era că va da cu maşina peste minoră.

Adolescenta şi-a schimbat numărul de telefon, iar câteva luni nu a mai fost contactată de către inculpat. Spre finele anului trecut, însă, Ursachi, arată anchetatorii, s-a dus din nou la liceu la victimă şi, foarte insistent, i-a cerut să se întâlnească cu el.

 

I-a dat să bea dintr-o sticlă de suc, iar minorei i s-a făcut rău dintr-odată

În cele din urmă, înainte de Crăciun, minora a acceptat şi, fără ştirea părinţilor, s-a dus să se vadă cu individul poreclit „GJ”. Cu maşina acestuia au mers până în municipiul Rădăuţi, unde bărbatul de 32 de ani i-a dat să bea dintr-o sticlă de suc, iar victima povesteşte că imediat i s-a făcut rău. Îi venea să vomite, vedea în ceaţă şi i-a amorţit faţa, le-a declarat ea anchetatorilor.

Tânărul i-a spus că are el medicamentul pentru astfel de situaţii şi a scos din buzunar o pungă în care se aflau mai multe plicuri de culoare albastră. „Inculpatul a desfăcut un plic, iar din interior a scos pe telefonul mobil un praf de culoare albă pe care l-a întins și a făcut o ”liniuță”, cerându-i amenințător să o tragă pe nas. Fiind amenințată cu bătaia de acesta, s-a conformat și a tras acel praf pe nas, după care și inculpatul a făcut la fel”, susţin procurorii DIICOT Suceava.

 

„I-a cerut să nu mai spună nimănui că a întreținut relații sexuale cu ea cu forța, amenințând-o cu moartea”

După acest episod, cei doi au mers într-un apartament de pe strada Putnei din Rădăuţi, unde se aflau două fete, tot minore, eleve la un liceu din localitate, cărora Ursachi, descriu anchetatorii în actele înaintate instanţei, le-a dat câteva plicuri, cerându-le să-şi facă liniuţe şi să consume din acel praf.

După ce au plecat din Rădăuţi, a mai povestit la audieri minora în cauză, s-au dus în  Vicovu de Sus, unde tânărul a oprit maşina pe o uliţă lăturalnică, a blocat uşile şi a forţat-o pe minoră să facă sex cu el.

„Ulterior i-a cerut să nu mai spună nimănui că a întreținut relații sexuale cu ea cu forța, amenințând-o cu moartea. În jurul orei 03:30 a lăsat-o în apropierea locuinței sale, iar ea s-a strecurat în casă, intrând pe geam în camera sa. A doua zi a fost contactată telefonic de inculpat care i-a cerut din nou să nu mai spună nimănui ce s-a întâmplat, iar după câteva zile acesta a venit chiar la școală la ea și a amenințat-o cu acte de violență în cazul în care va povesti cele petrecute”, mai arată procurorii.

Victima şi-a schimbat din nou numărul de telefon mobil, însă, nu după multă vreme a fost contactată din nou de către Ursachi, care a dus-o din  nou în acel apartament din Rădăuţi şi, din nou, a forţat-o, spunea minora, să tragă pe nas o liniuţă.

Din povestea conturată de anchetatori, rezultă că adolescenta a devenit consumatoare de produse psihotrope şi a acceptat în mai multe rânduri să se întâlnească cu acesta, cel mai probabil pentru a obţine „pliculeţele cu vise”.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către de către ofiţerii Antidrog, sub conducerea procurorilor DIICOT.

 

Transport de 100 de pliculeţe cu etnobotanice, interceptat de poliţiştii Antidrog

Procurorii DIICOT Suceava l-au trimis după gratii pe Ursachi pentru alte acuzaţii, şi anume că a încercat să transporte şi să livreze pe raza municipiului Suceava unui alt dealer 100 de pliculeţe cu etnobotanice, care conţineau şi substanţe din categoria drogurilor de risc.

Destinatarul era un anume Ionuţ Păstrăv (25 de ani), alias „Recu” din municipiul Suceava, fiul unui subofiţer de poliţie, tânăr arestat preventiv în luna iulie a acestui an în dosarul unei grupări de dealeri de etnobotanice pe raza municipiului Suceava.

Constantin Georgiţă, zis „Cuperi”, era unul dintre consumatorii care cumpărau frecvent „vise” la plic de la Păstrăv, iar acesta din urmă i-a cerut să îi aducă 100 de plicuri de etnobotanice. „Cuperi” a luat legătura cu Ovidiu Gheorghe Ursachi şi împreună cu acesta, pe 19 aprilie a.c., au plecat spre Suceava, să livreze marfa.

Cei doi se aflau într-o maşină Audi A 4 condusă de către un alt tânăr din zona Vicov, Ioan Schipor. Ce nu ştiau ei era că poliţiştii Antidrog intraseră deja pe fir şi ştiau de tranzacţia ce urma să fie efectuată.

În baza informaţiei oferite de ofiţerii BCCO, poliţiştii din Dărmăneşti au oprit autoturismul Audi, însă, în urma controlului celor trei tineri şi al bagajelor acestora nu au găsit substanţe interzise.

La aproximativ trei minute după ce i-au lăsat să-şi continue drumul, poliţiştii au găsit în locul în care a fost oprit autoturismul un număr mare de plicuri din material plastic, de culoare albastră, semitransparente, confecţionate artizanal. În interiorul fiecărui plic albastru se afla o cantitate mică de substanţă sub formă de praf, de culoare albă.

În urma analizelor de laborator, s-a stabilit că era vorba de etnobotanice care conţineau substanţe interzise de lege.

Anchetatorii au depus la dosar mai mult interceptări ale unor convorbiri telefonice în care suspecţii discută despre plicurile „pierdute” în drum spre Suceava.

Relevantă în acest sens este o convorbire dintre Constantin Georgiţă şi prietena acestuia, care se afla în Italia în acel moment, şi căreia tânărul i-a povestit cum au fost urmăriţi de poliţie, cum au scăpat de plicurile cu etnobotanice şi cum, din cauză că a fost intermediar în toată această afacere, Ovidiu Ursachi i-a pretins suma de 250 de euro, luându-i drept gaj actele maşinii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minoră obligată să se drogheze de către un individ care apoi a forţat-o să facă sex cu el.
 Vizualizări articol: 5990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Minoră obligată să se drogheze de către un individ care apoi a forţat-o să facă sex cu el4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei