Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 221 (5428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În pauza dintre ore

Bărbat încătuşat de poliţişti, după ce a intrat în şcoală şi a bătut doi elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ în vârstă de 38 de ani a fost încătuşat de poliţişti, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a intrat într-un liceu din municipiul Rădăuţi şi a bătut doi elevi, incidentul petrecându-se de faţă cu mai mulţi liceeni, care se aflau în pauza dintre ore.

Incidentul s-a petrecut vineri dimineaţă, între orele 8:50-9:00.

 

Un elev bătut în şcoală, altul în curtea unităţii de învăţământ, sub privirile colegilor lor

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, agresorul, Constantin Rotariu, din Rădăuţi, a fost chemat la liceul respectiv, Colegiul  „Andronic Motrescu”, de către un nepot de-al acestuia, elev al unităţii de învăţământ respective. Acesta din urmă, Alexandru Rotariu, în vârstă de 17 ani, a avut în acea dimineaţă un conflict verbal cu doi elevi de clasa a XII-a, Vasile Bergheva şi Ionuţ Irimiciuc, ambii de 18 ani. Elevii mai mari au venit la clasa în care învăţa adolescentul de 17 ani, cu scopul de a-l intimida, între cei trei având loc o altercaţie.

Elevul mai mic l-a sunat pe unchiul său şi l-a chemat la şcoală, să regleze conturile cu cei doi elevi de-a XII-a.

Conform poliţiştilor, agresorul a ajuns în câteva minute la liceu şi a pătruns în holul şcolii, unde l-a găsit şi l-a lovit cu pumnul pe unul dintre elevii care se luaseră de nepotul său.

După acest incident, unchiul şi nepotul său au ieşit din şcoală, iar în curtea liceului au dat peste celălalt elev, bărbatul de 38 de ani aplicându-i şi acestuia o corecţie.

Agresiunile s-au petrecut sub ochii elevilor care se aflau în pauza dintre ore şi care s-au adunat ciorchine să vadă ce se întâmplă.

 

Agresorul, închis o noapte într-o celulă a poliţiei judeţene

După ce şi-a umflat muşchii cu cei doi elevi de 18 ani, Constantin Rotariu a părăsit apoi incinta Colegiului „Andronic Motrescu”, însă la scurt timp a fost identificat şi dus la sediul Poliţiei Rădăuţi.

Aici, agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind închis într-o celulă de la subsolul poliţiei judeţene, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv loviri sau alte violenţe.

Elevii agresaţi au suferit leziuni minore şi nu s-a impus internarea în spital a acestora.

După o noapte petrecută în spatele gratiilor, a doua zi, Constantin Rotariu a fost dus în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care a decis cercetarea în stare de libertate a agresorului, însă a luat faţă de acesta măsura preventivă a interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile.

 

IPJ Suceava: Toleranţă zero faţă de indivizii care fac scandal în şcoli şi în zona adiacentă a acestora

Referitor la incidentul de la sfârşitul săptămânii de la Colegiul „Andronic Motrescu”, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a precizat că instituţia pe care o reprezintă nu va manifesta toleranţă faţă de cei care tulbură procesul educaţional sau săvârşesc fapte antisociale în zona şi în incinta unităţilor de învăţământ.

„Poliţiştii suceveni recomandă tuturor celor care frecventează mediul şcolar responsabilitate în actele şi faptele pe care le întreprind. Totodată, îi avertizăm încă o dată pe cei care au preocupări ce contravin normelor de convieţuire socială şi regulamentelor şcolare că poliţiştii aplică cu fermitate legea, faptele cu violenţă putând aduce inclusiv pedepse privative de libertate”, a transmis inspectorul principal Epureanu, subliniind ca orice problemă care duce la stări conflictuale ce pot degenera în acte de violenţă să fie sesizate din timp părinţilor, cadrelor didactice sau poliţiştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat încătuşat de poliţişti, după ce a intrat în şcoală şi a bătut doi elevi.
 Vizualizări articol: 3865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Bărbat încătuşat de poliţişti, după ce a intrat în şcoală şi a bătut doi elevi3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scapari ale autorului articolului? trimis de
(23 sep 2013, 11:51:17
S-a prezentat stirea, care intradevar e de interes. Insa.... nu s-a sinchisit sa intrebe directorul ce facea portarul? Dormea? Exista? Sau poate aveau contract cu o firma privata din banii parintilor iar acestia sunt doar in acte si nu si fizic? Este inacceptabil ca sa intre oriceine in scoala in timpul programului. Daca ne trimitetm copii la scoala nu vrem ca orice dement sa isi faca de cap. Mai lipseste mitraliera si suntem ca in SUA.
2.   Comentariu trimis de
(23 sep 2013, 12:12:35
dar era pauza...e greu sa vezi in pauza cine intra si cine iese....poate sunt un parinte si merg pana la cancelarie sa intreb ceva....imi trebuie buletinul sa l arat la portar?...nu are cum sa stie portarul cu ce scop intra o persoana matura de 38 de ani, in scoala.
3.   Batausi trimis de
(23 sep 2013, 17:09:19
acesti indivizi trebuie EUTANASIATI
4.   Au meritat trimis de
(24 sep 2013, 17:44:11
Si-au meritat bataia! Si inca au luat`o prea usor. Cei doi merita cu varf si indesat. Ei umbla prin clase si se iau de toti care sunt mai mici ca ei, ca nah, ei sunt smecheri, clasa a 12-a. Ar trebuii exmatriculati amandoi chiar daca si-au luat bataie pentru ca ei creeaza probleme in scoala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei