Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 221 (5428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Clase noi

Şcoala din Breaza, inaugurată în prezenţa preşedintelui CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială din Breaza a fost inaugurată sâmbătă, la eveniment fiind prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, dar şi alte oficialităţi, printre care prefectul de Suceava, Florin Sinescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gheorghe Lazăr, senatorul Neculai Bereanu sau deputatul Dumitru Pardău, aceştia alăturându-se gazdelor, primarul Gheorghe Lesenciuc şi directorul şcolii, Nicoleta Lisca.

Lucrările de reabilitare au fost posibile cu ajutorul Primăriei Breaza, al Consiliului Local și al Consiliului Județean Suceava, astfel încât elevii pot beneficia acum de condiţii optime pentru educaţie.

Școala Gimnazială dispune de 14 săli de clasă, reamenajate și utilate cu echipamente moderne. Potrivit atestărilor documentare, clădirea veche a școlii din Breaza a fost dată în funcțiune în anul 1930. La acea vreme avea doar patru săli de clasă, din care numai trei corespunzătoare, un lot experimental de 21 de ari, o bibliotecă cu 296 de volume și o sală de direcțiune. Odată cu trecerea anilor, numărul claselor au crescut de la patru săli la zece, în anii 1962-1963.

„Mă bucur că elevii acestei școli vor studia într-un mediu utilat corespunzător, ce le va oferi pregătirea corespunzătoare pentru atingerea unor bune rezultate în decursul studiilor. Sper ca de aici să se ridice oameni valoroşi, care să facă cinste nu doar comunităţii locale, ci întregului judeţ”, a declarat Cătălin Nechifor.

 

În drumeţie, alături de ambasadorul Irlandei

De la Breaza, preşedintele CJ Suceava s-a deplasat la Suceviţa, pentru a participa la o acţiune caritabilă. Evenimentul, denumit „Drumeție pentru O nouă Viață” şi organizat de Fundația "O nouă viață", în parteneriat cu Primăria Sucevița, Camera de Comerț și Industrie Suceava și Consiliul Județean Suceava, a fost unul special, deoarece fiecare participant care a luat parte la drumeție a contribuit la strângerea de fonduri pentru îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități.

Drumeția a constat în parcurgerea unui traseu montan de 2-3 ore, de dificultate medie, în localitatea Sucevița. Prin această acțiune s-a dorit construirea unui sentiment de comunitate, sensibilizarea societății și consolidarea relațiilor sociale între diferite grupuri.

Alături de oficialităţile locale şi judeţene, acţiunea s-a bucurat de participarea ambasadorului Irlandei la Bucureşti, Gerald Corr, şi a prim-secretarului Ambasadei Irlandei, David Costello. La drumeţie au mai fost prezenţi directorul adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie, Lucian Grigoriu, primarul comunei Sucevița, Dorin Pânzar, viceprimarul orașului Siret, Leonard Cristian Mocrei, precum și numeroși reprezentanți ai vieții sociale, culturale și ai mediului de afaceri din țară și străinătate.

Organizatorii au anunţat că fondurile primite în urma desfășurării acestei acțiuni vor fi folosite pentru achiziționarea unui minibus utilat cu rampă pentru persoanele aflate în scaun cu rotile, crearea unui fond medical, dezvoltarea Centrului Socio–Vocațional, dezvoltarea unei sere complet utilate, precum și sprijinirea programului comunitar prin care vor oferi o masă caldă și alimente persoanelor defavorizate din comunitate.

Ultima manifestare la care Cătălin Nechifor a participat sâmbătă a fost Festivalul Hribului, organizat la Vama de Asociația Turistică Vama – Bucovina.

Manifestarea din acest an, ajunsă la cea de-a cincea ediţie, este inclusă în cadrul proiectului "Etno-folclor și artă populară în inima Bucovinei", finanțat prin Programul Operațional 2007-2013 și a inclus un seminar pe teme de gastronomie pe bază de produse ecologice, o expoziție culinară tradițională, dar şi o paradă a portului popular.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala din Breaza, inaugurată în prezenţa preşedintelui CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şcoala din Breaza, inaugurată în prezenţa preşedintelui CJ Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Păcat... trimis de
(23 sep 2013, 15:41:58
Școala arată superb după ultima investiție. Efortul domnului primar Lesenciuc este vizibil în estetica și calitatea lucrării. Am fost colegă de liceu cu acea doamnă Lisca și mărturisesc o profundă dezamăgire: un absolvent al unui liceu agricol, cu note de 1 și 2 la treaptă, cu un colegiu chinuit pe la „Universitatea” din Bîrlad, cu o sociologie pe la SH (second-hand sau Spiru Haret), picată pe la definitivate, titularizată chinuit, a ajuns la conducerea școlii pe care habar nu are cum și în ce direcție s-o îndrepte. Domnule primar, aveți o piatră de gâtul dumneavoastră în persoana acelui om.
Deși nu mai locuiesc în Breaza, îmi pare rău de ceea ce se întâmplă acolo, la școală, și nu mă îndoiesc de faptul că domnul primar se va dumiri cum stau treburile.

PĂCAT

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei