Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 221 (5428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitate

22 de tineri bursieri ai Institutului Aspen au conferenţiat elevilor Colegiului “Alexandru cel Bun” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

22 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, recunoscuţi pentru competenţele lor profesionale şi implicarea în proiecte sociale, bursierii ai Institutului Aspen România, au venit la Gura Humorului pentru cel de-al treilea modul al Young Leaders Program 2013, dedicat proiectelor comunitare.

Aceştia au susţinut la Colegiul „Alexandru cel Bun” cinci workshop-uri în domeniile în care profesează: IT, Finanţe, Media-Arte, Cetăţenie activă şi Dezvoltare locală, în cadrul cărora au vorbit, într-o atmosferă relaxată, despre satisfacţiile muncii lor, dar şi despre dificultăţile pe care ei înşişi le-au întâmpinat la început de drum.

În cadrul întâlnirii cu participanţii la programul Institutului Aspen România, elevii claselor a XII-a din cadrul învăţământului vocaţional şi tehnic au avut ocazia să discute şi să pună întrebări cu privire la cele cinci domenii dezbătute.

Todi Pruteanu, unul dintre participanţii la acest program, a arătat: “Confuzia valorilor, insuficienţa modelelor şi, nu în ultimul rând, situaţia îngrijorătoare a orientării în carieră a noii generaţii ne-au făcut să ne îndreptăm atenţia spre cei care se pregătesc pentru examenul de maturitate”.

 

Premii pentru elevii colegiului

Pentru participare, câţiva dintre elevii humoreni au fost recompensaţi. Astfel, cinci dintre aceştia vor beneficia de un program de internship în cadrul agenţiei Raiffeisen Bank din localitate. De asemenea, 50 de elevi vor avea ocazia să viziteze fabrica Egger din Radăuţi şi să afle despre cum se dezvoltă o afacere sustenabilă.

Premiul special acordat de membrii Programului Aspen Young Leaders 2013 în cadrul acestui proiect constă în organizarea şi acoperirea costurilor unei excursii la Bucureşti pentru cinci elevi ai liceului. Cei cinci au fost selectaţi în baza unor eseuri pe care le-au avut de scris pe temele care le-au trezit interesul. Ei vor avea posibilitatea de a vedea cum se lucrează în corporaţiile, instituţiile publice sau organizaţiile non-guvernamentale reprezentate de cei 22 de participanţi Aspen Young Leaders 2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22 de tineri bursieri ai Institutului Aspen au conferenţiat elevilor Colegiului “Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
22 de tineri bursieri ai Institutului Aspen au conferenţiat elevilor Colegiului “Alexandru cel Bun” Gura Humorului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei