Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 221 (5428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gata de luptă

Băişanu şi Ursaciuc, prima întâlnire în public înaintea alegerilor din octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adunarea Generală a Organizaţiei Municipale Suceava a PNL care a avut loc ieri, în sala mare a Casei de Cultură, a reprezentat un soi de preludiu al alegerilor din 5 octombrie, când se va stabili noua conducere a Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL. În afara membrilor organizaţiei locale Suceava, în calitate de invitaţi au participat toţi cei patru deputaţi ai PNL, Dumitru Pardău, Radu Surugiu, Constantin Galan şi Alexandru Băişanu, dar şi o mare parte dintre primarii şi viceprimarii din judeţ. Mai voalat sau mai direct, aceştia şi-au prezentat opţiunile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, foarte rare fiind cazurile în care balanţa nu a fost înclinată către una din cele două tabere.

 

Deputatul Galan, luat în balon pentru „greşeli gramaticale”

De la şedinţa de ieri nu au lipsit nici câteva momente mai puţin ortodoxe, confruntarea ducându-se, evident, între cele două tabere.

Contrar uzanţelor, şedinţa Adunării Generale a Organizaţiei Municipale Suceava a PNL a fost condusă de preşedintele de la judeţ, Alexandru Băişanu. Acesta i-a invitat la microfon, rând pe rând, pe toţi invitaţii, iar primele scântei au apărut odată ce a vorbit deputatul Constantin Galan, aflat în tabăra adversă.

„Suntem de un an la guvernare. Voi aţi simţit ceva pentru dumneavoastră? Eu unul nu am simţit mai nimic. Aşteptat mai multe. Când ceilalţi au venit la guvernare, în 24 de ore şi-au pus oamenii în funcţii. Mă opreşte lumea pe stradă şi mă întreabă că nu se cunoaşte nimic”, a arătat deputatul Constantin Galan.

„L-am aplaudat pe domnul Ursaciuc, dar pe domnul Galan nu-l pot aplauda pentru că face greşeli gramaticale. Se vede de la distanţă că sunt mai frumos decât el, iar despre inteligenţă nici nu poate exista grad de comparaţie”, a spus Băişanu cu referire la discursul colegului său din Parlament, pe care l-a rugat „să pună osul la treabă”.

Din partea adversarilor replica a venit de la Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni. „Vă rugăm să nu mai faceţi mişto de noi, pentru că am adus voturi pentru partid. Colegii mei sunt supăraţi, eu sunt doar frustrat faţă de modul în care vă comportaţi”, a arătat Ioan Pavăl.

 

Îndemn la echilibru şi unitate în PNL

Nu toată şedinţa a fost pigmentată cu astfel de schimburi de replici. Au fost şi membri PNL care au făcut apel la unitate şi la echilibru. Adrian Popoiu, primarul din Siret, aflat în tabăra pro-Ursaciuc, a declarat că-şi doreşte la conducere o echipă unită, care să facă mai multe pentru partid, dar care să sprijine mai mult administraţiile locale, în special cele liberale.

De la Rădăuţi a vorbit, printre alţii, şi Petru Carcalete, fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Constat că e o şedinţă de campanie electorală internă, şi asta, într-un fel, este bine, dar problema este că această luptă nu trebuie dusă în faţa presei. De aceea, îi rog pe cei doi candidaţi să nu se mai atace şi să fie constructivi. Pledez pentru unitate şi pentru ca rufele să nu fie spălate în public”, a menţionat Carcalete.

Şi primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a adoptat o poziţie de neutralitate şi s-a declarat supărat pe membrii PNL care au obţinut funcţii importante, dar nu s-au implicat suficient în a-i sprijini pe cei care au luptat să le aducă voturi în campania electorală, fără a nominaliza nici o persoană în acest sens.

O altă critică a fost aceea că liberalii suceveni nu au reuşit să-şi impună propriii oameni, iar unii dintre şefii instituţiilor descentralizate au fost numiţi de la Bucureşti sau Iaşi.

 

Băişanu: „Opoziţia dumneavoastră este un îndemn la raţiune şi moderaţie”

Spre finalul întâlnirii a luat cuvântul şi Alexandru Băişanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL şi candidat pentru un al doilea mandat la alegerile din 5 octombrie.

„Opoziţia dumneavoastră, şi mă refer aici la jumătate din organizaţiile din Gura Humorului şi Siret, este un îndemn la echilibru, raţiune şi moderaţie. S-a spus că am condus partidul discreţionar, dar nu am făcut altceva decât să respect deciziile luate în Biroul Permanent Judeţean. Important este ca şi după aceste alegeri să rămânem uniţi, pentru că dacă vom fi dezbinaţi nu vom reuşi nimic”, a concluzionat Alexandru Băişanu.

 

Marius Ursaciuc: „O candidatură nu este un atentat la unitatea partidului”

Invitat pe scenă pentru a doua oară, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, singurul contracandidat al lui Băişanu, anunţat până acum, pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, a spus că el crede în valorile partidului şi în valorile votului, dar fără a uita să amintească faptul că membrii de partid acţionează cu teamă.

„O candidatură nu este un atentat la unitatea partidului. Am alergat prin acest judeţ şi am simţit frică, şi asta nu este normal. Mă chemau oamenii în beciuri, prin parcări sau prin maşini pentru a discuta cu mine, iar aşa ceva nu poate să însemne decât faptul că oamenilor le este frică. Să vă ajute Dumnezeu să faceţi ce e mai bun pentru PNL pe data de 5 octombrie”, a fost mesajul de final al lui Marius Ursaciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu şi Ursaciuc, prima întâlnire în public înaintea alegerilor din octombrie.
 Vizualizări articol: 2221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 14 voturi
Băişanu şi Ursaciuc, prima întâlnire în public înaintea alegerilor din octombrie3.5514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(23 sep 2013, 14:37:54
politica-i o tapiserie colorată, politicianul.. un detaliu
unii şterg peştii de praf alţii o şterg pe două uşi
şi unii şi alţii se tem de "opoziţie" ( ar fi în doliu)
atenţi la asta nu văd că de "fraţi" vor fi excluşi

ca-ntr-un delir mistic levitează când sunt la putere
inteligenţa negativă şi-o duc la apogeu (şi peste)
aici e simplu : Băişanu-i Băişanu , n-ai ce-i cere !happy
iar Ursaciuc a greşit ( cu securiştii) ... copilăreşte

unii-şi dau (savant) cu părerea: că..reformă, că schimbare
dar, defapt, se schimbă doar locurile de parcarehappy

2.   ;) trimis de
(23 sep 2013, 18:35:33
Sa vedem ce circ o sa mai faceti si de data asta;).
3.   Comentariu trimis de
(24 sep 2013, 09:34:55
eu nu pricep de ce nu l inscaunati pe Galan..? origini securiste are... de etnie are..., de parveneala suta la suta are....parliamentar este...de bulibaseala nici nu mai pomenesc...
Si acu recent s au descoperit cica si niscai gene de ...dar mai bine sunati la psihiatrie Siret..sa va asigurati ca va procopsiti cu un specimen garantat ...
4.   Comentariu trimis de
(24 sep 2013, 09:56:41
Cica Galan nu a simtit nimic..adica ce? nu si a recuperat banii pe care i a dat sa ajunga parliamentar?
Asta e... si Egger ul nu mai construieste...si de balast, nisip si alte cele nu prea mai e nevoie..
de unde? e criza .. asta ati simtit?
Lipiti va de ceva primari, de ceva lucrari, mai pocniti o concurenta prin santiere, poate o speriati cumva..
Lumea te opreste pe strada, in caz ca n ai simtit...sa te intrebe de cele pe care tu le ai promis si de care binisor ai si uitat in prima zi dupa alegeri...
si zici ca nu ti ai recuperat cele 300 000 euroi...e criza...imi pare rau...
5.   Comentariu trimis de
(24 sep 2013, 10:08:42
mersi ..RAGNAROK...avem nevoie de oxigen ...
Bratienii zici ?
Galan stie cine sunt ...? a auzit de ei...? sa fie rudele lui de la Costisa..? Nu ....ca alea erau de etnie...
Uitasem...stie...ca a studiat ...imediat dupa absolvirea liceului, stiintili si politicili la Spiru..
Deci stie ce face..
6.   Comentariu trimis de
(24 sep 2013, 10:11:31
Toti
7.   Comentariu trimis de
(24 sep 2013, 10:21:16
Toti sunt negrii..?
8.   Comentariu trimis de
(24 sep 2013, 10:33:45
Toti sunt negrii..? Ursaciuc ... oamenii il cheama prin beciuri si parcari doar pe el...nu asa se proceda in comunism? nu el are patalama de securist...ce l intriga?
Pana unde ...? Pana cand..?
HEIII ! Ragnarok... ai un raspuns ? pana cand ..atata nimicnicie, prostie, nerusinare... se aduna o gloata de personaje ( care banuiesc ca au o iota de educatie ..) si i aplauda , si le da cuvantul.. si i apreciaza..
Cum se duce Carcalete, un intelectual la urma urmei , si i tine scaunul lui Galan...
care nu i decat un lepadat de tat su , morar cu 8 clase...
Pana aici ii duce lacomia ...dorinta de putere...CE?
are cineva un raspuns cinstit?
9.   Comentariu trimis de
(24 sep 2013, 23:59:23
cunosc doi . ..de Dornesti... si de Radauti... actuali...fosti... poate mai sunt... cine esti Ragnarok?
Toate le stii ..toate le cuprinzi ...
Suferinta....si asta are termen de valabilitate...cica 40 de ani ptr natii natange si ignorante....
ai vazut ,,prost.." suferind? ma intreb...nu intreb...
Eu zic sa privesc un" va cumva, ca o fi spre Vest , Est, dar nu mai e de stat pe acilea...
sa ma scuze patriotismul...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei