Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 214 (5421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implicare

Primarul Ion Lungu va participa la deschiderea anului şcolar la zece şcoli din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La fel ca în fiecare an, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va fi prezent la festivitatea de deschidere a anului şcolar în toate cartierele oraşului.

„Pentru al zecelea an consecutiv particip la deschiderea anului şcolar în toate cartierele din municipiul Suceava. Anul acesta voi fi alături de elevii, părinţii şi profesorii din zece şcoli, colegii şi licee”, a spus Lungu.

Cele zece unităţi de învăţământ sunt: Şcoala Gimnazială Nr. 8 (cartierul George Enescu), Şcoala Gimnazială Nr. 9 (cartierul Obcini), Şcoala Gimnazială nr. 7 (Iţcani), Şcoala Gimnazială Nr. 10 (Burdujeni), Şcoala Gimnazială Nr. 11 (Burdujeni),  Şcoala Gimnazială Nr. 6 (Burdujeni Sat),  Şcoala Gimnazială Nr. 5 (Burdujeni), Colegiul Naţional „Petru Rareş” (Centru), Liceul cu Program Sportiv (George Enescu),  Colegiul Naţional „Spiru Haret” (George Enescu).

Edilul sucevean a precizat că, deşi se confruntă cu mari probleme financiare, cauzate de criză, Primăria Suceava a făcut eforturi să asigure condiţii cât mai bune de educaţie tinerilor suceveni, fiind făcute investiţii şi lucrări de reparaţii de aproximativ două milioane de euro.

„Am un regret că nu s-au rezolvat problemele de investiţii mari la două-trei unităţi de învăţământ sucevene – Colegiul Naţional <Ştefan cel Mare>, cu investiţia de la sala de sport, Colegiul Naţional <Petru Rareş>, cu investiţia de extindere a corpului de clădire, dar şi campusul Liceului Sportiv, unde cam 90% din lucrări sunt executate, dar investiţia este blocată, pentru că la toate aceste investiţii lipsesc fondurile care ar fi trebuit să fie alocate de la nivel naţional. În măsura în care se va lămuri problema finanţării acestor obiective de investiţii, vom veni şi noi cu o parte de cofinanţare, să poată fi date în folosinţă cât mai repede. Astăzi nu se poate pune problema, deoarece banii necesari pentru întreaga lucrare nu pot fi acoperiţi de la bugetul local”, a adăugat Ion Lungu.

Primarul Sucevei şi-a exprimat dorinţa ca investiţia de la CN ”Petru Rareş” să poată fi finalizată anul viitor, cu atât mai mult cu cât în 2014, la această unitate de învăţământ va avea loc un eveniment deosebit, olimpiada internaţională de astro-fizică şi astrologie, care va fi realizată cu sprijinul Primăriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Ion Lungu va participa la deschiderea anului şcolar la zece şcoli din Suceava.
 Vizualizări articol: 2569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Primarul Ion Lungu va participa la deschiderea anului şcolar la zece şcoli din Suceava3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei