Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 214 (5421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Candidatură

Primarul Marius Ursaciuc a intrat oficial în cursa pentru preşedinţia PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi-a lansat ieri, în mod oficial, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Organizației Judeţene Suceava a PNL.

Laitmotivul sub care a fost lansată această candidatură este „Nu comentăm trecutul, vrem să construim un viitor pentru PNL Suceava”. Alături de Ursaciuc au fost prezenţi deputaţii PNL Dumitru Pardău, Constantin Galan şi Radu Surugiu, primarii Ioan Pavăl (Dumbrăveni), Adrian Popoiu (Siret), Tudor Zdrob (Fundu Moldovei), consilierul judeţean Brânduşel Nichitean şi fostul senator Tiberiu Prodan.

Marius Ursaciuc a precizat că în momentul de faţă sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca în cadrul PNL Suceava să aibă loc o competiţie corectă, legală şi statutară. Ursaciuc a arătat că a decis să-şi lanseze de la Gura Humorului candidatura pentru şefia PNL Suceava considerând că „atunci când pleci la un drum, pleci de acasă”. El a subliniat că îl onorează faptul că alături de el sunt membri importanţi ai PNL Suceava, precizând că aceştia îi împărtăşesc convingerea că PNL poate mai mult decât în momentul de faţă.

„Toţi aceştia au certitudinea că PNL Suceava poate mai mult şi vor să se creeze un cadru în care toţi cei care au înclinaţii de dreapta îşi pot găsi un loc”, a ţinut să precizeze Marius Ursaciuc.

El a precizat că această candidatură este justificată şi de rezultatele pe care PNL le-a obţinut în Gura Humorului de-a lungul timpului, amintind de cel mai mare scor obţinut într-o localitate urbană la ultimele alegeri europarlamentare, de obţinerea în mandatul trecut a 12 din cele 17 posturi de consilieri locali în Humor, în timp ce în acest mandat, zece dintre cei 13 consilieri locali ai USL sunt din partea PNL.

„Cred că putem construi o filială judeţeană puternică, în care tot liberalii să-şi manifeste creativitatea, iar ca literă de statut să fie comunicarea şi luarea de decizii colective. Nu aş vrea să îi vedeţi pe aceşti oameni care sunt lângă mine ca o echipă, ci ca pe un nucleu, hotărât să demonstreze performanţa. Dorinţa noastră este ca nu obedienţa să fie singurul criteriu de promovare în PNL Suceava, ci competenţa”, a declarat Marius Ursaciuc, care deţine în momentul de faţă funcţia de vicepreşedinte al PNL Suceava.

De precizat că Marius Ursaciuc se află la cel de-al treilea mandat de primar în Gura Humorului.

 

Dumitru Pardău: Este important să convingem colegii că acest partid poate fi condus normal şi statutar, nu prin intimidare şi şantaj

Marius Ursaciuc a beneficiat de cuvântul de susţinere al celor care au fost alături de el la lansarea în cursa electorală din cadrul PNL Suceava, deputatul Dumitru Pardău declarând că primarul din Gura Humorului este un om de echipă, calitate care lipseşte cel mai mult în acest moment la nivelul actualei conduceri a PNL Suceava.

„Urmează o etapă importantă, cu alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, şi avem nevoie de o echipă responsabilă şi credibilă pentru locuitorii judeţului Suceava. Cei care conduc PNL Suceava trebuie să fie credibili, iar echipa pe care o susţine Marius Ursaciuc este formată din oameni credibili”, a spus Pardău.

El a subliniat că actualul preşedinte al PNL Suceava, Alexandru Băişanu, şi-a demonstrat limitele, fiind un slab comunicator. „Când conduci partidul doar în interes personal e prea mult pentru o organizaţie politică. Trebuie să schimbăm acest fel de a conduce. Organizația trebuie condusă în interesul populaţiei. Noi vom face o campanie în interiorul PNL Suceava, dar este important să convingem colegii că acest partid poate fi condus normal şi statutar, nu prin intimidare şi şantaj”, a precizat Pardău.

La rândul său, deputatul PNL Constantin Galan a atras atenţia că în momentul de faţă PNL Suceava este condus de o singură persoană, şi anume Alexandru Băişanu. „Trebuie să luptăm pentru o echipă care să reprezinte fiecare zonă a judeţului Suceava”, consideră Galan.

Un alt deputat PNL de Suceava care şi-a declarat susţinerea faţă de Marius Ursaciuc este Radu Surugiu, care consideră că în rândul liberalilor suceveni trebuie să existe o atmosferă colegială de colaborare, ceea nu se întâmplă în momentul de faţă. Surugiu a arătat că PNL Suceava are nevoie de un lider care poate să-i unească pe toţi membrii de partid, acesta fiind Marius Ursaciuc.

 

Primarul din Siret consideră că, în prezent, în PNL există o lipsă de transparență şi comunicare

Unul dintre primarii care ieri şi-au declarat pentru prima dată în mod oficial susţinerea faţă de Marius Ursaciuc, şi anume edilul din Siret Adrian Popoiu, a precizat că Siretul este alături de acesta deoarece în momentul de faţă în PNL Suceava există un blocaj, lipsă de transparenţă şi de comunicare, iar deciziile Biroului Permanent Judeţean nu sunt puse în practică de către actuala conducere. „Îmi doresc o echipă funcţională la conducerea PNL Suceava”, a precizat Adrian Popoiu.

Prezent alături de Ursaciuc, primarul PNL din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a subliniat faptul că alături de edilul din Gura Humorului sunt mai mulţi membri importanţi ai partidului, şi nu doar cei care au fost prezenţi ieri la lansarea oficială a candidaturii acestuia.

„Am ales să fiu alături de Marius Ursaciuc deoarece este unul dintre primarii care a demonstrat că o primărie nu este ceva de apucat. A demonstrat că este un om şi un primar gospodar, care poate reprezenta cu cinste PNL Suceava. Şi cu siguranţă vom fi mai mulţi colegi de partid alături de el la viitoarele noastre întâlniri”, a declarat Ioan Pavăl.

De asemenea, consilierul judeţean PNL Brânduşel Nichitean a insistat asupra faptului că liberalii suceveni au nevoie de o echipă puternică de conducere, care să obţină rezultate la alegeri.

„Trebuie să fie rezultatele PNL şi nu rezultatele unui grup de cumetreală. PNL Suceava trebuie să ajungă în primele 15 organizaţii din ţară pentru a avea un cuvânt de spus la Bucureşti. Iar preşedintele PNL Suceava nu trebuie să meargă la Bucureşti numai în interesul lui”, consideră Nichitean.

După discursurile susținătorilor săi, primarul din Gura Humorului a ţinut să adauge că se simte mai puternic în cursa pentru preşedinţia PNL Suceava, subliniind faptul că în calitate de lider al liberalilor suceveni îşi va asuma rolul de liant pentru a obţine performanță politică. Ursaciuc a precizat că indiferent de rezultatele alegerilor din PNL Suceava, va rămâne în continuare primar liberal în oraşul Gura Humorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Marius Ursaciuc a intrat oficial în cursa pentru preşedinţia PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 3313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Primarul Marius Ursaciuc a intrat oficial în cursa pentru preşedinţia PNL Suceava3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei