Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 211 (5418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De meserie hoţ

Un tânăr de 20 de ani din Fălticeni, condamnat de şapte ori pentru furturi şi tâlhării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din municipiul Fălticeni, în vârstă de doar 20 de ani, a adunat şapte condamnări pentru fapte de furt şi tâlhărie. Răzvan Vasile Lucan a început să fie cercetat de poliţie pentru furturi încă de la vârsta de 13 ani şi a revenit în atenţia poliţiei acum câteva zile, după ce a comis un furt dintr-un restaurant. El nu mai dăduse bătăi de cap poliţiştilor de mai bine de patru ani de zile, perioadă în care a fost închis în urma unei condamnări la patru ani de închisoare cu executare.

 

A „rezistat” în libertate mai puţin de jumătate de an

Duminica trecută, administratorul unui restaurant din municipiul Fălticeni a sesizat poliţia că din vestiarul societăţii, unde se aflau bunurile angajatelor, au fost furate trei poşete. În poşete se aflau sume de bani, documente personale şi chei, fiind calculat un prejudiciu total de 2.180 de lei. 

Poliţiştii au stabilit că autorii au intrat în restaurant pe o uşă descuiată, pe care se face aprovizionarea, iar de acolo au ajuns în vestiarul personalului de serviciu. După ce au furat sumele de bani, două brăţări şi o pereche de chei, hoţii au aruncat poşetele în apropiere.

Răzvan Vasile Lucan era deja filat de anchetatorii de la Poliţia municipiului Fălticeni, el fiind suspect şi în alte furturi comise mai recent, iar poliţiştii au găsit asupra lui o parte din banii furaţi din poşete, două brăţări din metal şi cheile de la maşina uneia dintre angajatele restaurantului. S-a stabilit că acesta a comis furtul împreună cu un complice, Daniel Palamar, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Fălticeni.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, Ovidiu Ficioru, a precizat că  tânărul în vârstă de 20 de ani a fost eliberat din penitenciar pe 25 aprilie 2013, după ce a ispăşit o condamnare la patru ani de închisoare pentru infracţiunile de furt calificat şi tâlhărie. Cum infracţiunile pentru care a fost condamnat sunt comise în perioada în care acesta era minor, conform Codului Penal Lucan nu este recidivist.

Totuşi, având în vedere trecutul său infracţional, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, luni, iar în cursul zilei de ieri Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni l-a înaintat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Fălticeni a emis mandat de arestare pe numele său pe o perioadă de 29 de zile.

 

Lucan, infractor periculos încă de când avea 15 ani

Răzvan Vasile Lucan era „vedetă” în presa locală încă din anul 2008, când avea vârsta de 15 ani.

Atunci, poliţiştii probaseră pe numele său în jur de 40 de infracţiuni, furturi de maşini, din magazine şi locuinţe, dar şi câteva tâlhării. Printre altele, acesta atacase  bătrâni din Fălticeni, pe timp de noapte, în timp de victimele ieşeau din localuri, furându-le sume de bani sau alte bunuri de valoare şi furase o maşină, la volanul căreia s-a urcat. Conform anchetei poliţiei de la acea vreme, când autoturismul furat a rămas fără benzină, Lucan i-a dat foc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr de 20 de ani din Fălticeni, condamnat de şapte ori pentru furturi şi tâlhării.
 Vizualizări articol: 2009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tânăr de 20 de ani din Fălticeni, condamnat de şapte ori pentru furturi şi tâlhării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei