Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 211 (5418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Reţetă americană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă limitez la două scurte observaţii asupra meciului cu turcii, al cărui rezultat nu-l pot cunoaşte la ora redactării acestor rânduri. Am citit că argumentul păstrării ca titular a lui Stancu ar fi acela că îi cunoaşte bine pe adversari. Nu cumva e taman pe dos, fundaşii au avantaj când cunosc atacantul pe care trebuie să-l neutralizeze? Şi o paralelă legată de atitudine... Acum un an, tot o echipă turcească, şi tot antrenată de Terim, venea în România să compenseze rezultatul nefavorabil din meciul tur. CFR-ul avea nevoie de egal, ca şi noi acum, dar n-a ştiut să gestioneze situaţia şi Galata a învins lejer cu 3-1. Sâcâitoare mai e şi aducerea asta aminte...

Şi acum, tenis. Încep cu Wawrinka despre care anticipasem că la US Open îl vom vedea în format de Slam. A ajuns pentru prima oară într-o semifinală, unde l-a întins în 5 seturi pe Djokovic. Îmi făcusem şi planul de bătaie pentru înfrângerea sârbului: un Wawrinka proaspăt e dinamită, aşa că va câştiga primul set, apoi trebuie să ţină ritmul şi să câştige al doilea set în tie-break, după care, de la 2-0, se putea odihni un set, chiar două... Din păcate, Wawrinka n-a tratat momentul tie-break-ului ca un moment de „a fi sau a nu fi”, n-a dat totul acolo. E drept, şi-a adjudecat setul următor, dar deja energia se subţiase. Cealaltă semifinală n-a avut pic de suspans, aşa că open-ul american oferea reţeta ideală: number one cu number two şi la feminin, şi la masculin. La fete a câştigat numărul 1 de fapt şi de drept, la masculin doar numărul 1 de drept! Fiindcă Nadal, prin ceea ce a reuşit în acest an, este întâiul jucător al lumii chiar dacă în clasamentul ATP Djokovic încă figurează ca lider.

Meciul dintre Djokovic şi Nadal nu m-a dat pe spate. Schimbul acela de 54 de lovituri a însemnat tensiune paroxistică, dar numai în registrul „dă tare şi fugi”. Subtilităţile au fost prea puţine pentru gustul meu. Mă frapează această încăpăţânare a lui Djokovic de a-l bate pe Nadal cu armele sale, ale spaniolului. Şi dacă tot face asta din punct de vedere tehnic şi tactic, de ce nu-i copiază şi răutatea? Ca şi la Paris, sârbul l-a avut în mână pe Nadal şi n-a putut închide. La un moment dat, parcă era căzut în autoadmiraţie. Apoi, serviciul... Poate fi axiomă, nu-l baţi pe Nadal dacă nu-l deranjezi cu serviciul. Nu zic să fi servit ca Isner, dar măcar ca Wawrinka! Încerc o previziune: Djokovic îl va destabiliza iarăşi pe Nadal doar după ce acesta îi va lua şi fotoliul de lider.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţetă americană.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Reţetă americană4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei