Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 211 (5418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Circ

Şefii Poliţiei Suceava, schimbaţi ca şosetele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cine conduce Poliţia judeţeană Suceava? Asta s-au întrebat, nedumeriţi, de la începutul acestei săptămâni, poliţiştii din judeţ şi nu numai, iar răspunsul, oricât de bine documentat a fost, s-a schimbat de la o zi la alta. Deciziile de schimbare a şefilor de la o zi la alta, dispuse de mai marii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), au bulversat pur şi simplu activitatea din cadrul Poliţiei sucevene, fiind pe cât de comice, pe atât de penibile. Cert este că, de ieri, comisarul-şef Ioan Crap a fost împuternicit la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, la o zi după ce, tot printr-o decizie a MAI,  fusese îndepărtat din funcţie.

 

Cine va fi şef astăzi?

Luni, 9 septembrie, comisarul-şef Ioan Crap, care era împuternicit la comanda IPJ Suceava până la mijlocul lunii februarie a anului viitor, a fost anunţat că nu mai este şef. Ordinul de la Bucureşti a venit brusc şi neaşteptat, iar noul şef împuternicit, comisarul-şef Viorel Onea, a organizat imediat o şedinţă cu subalternii, în noua calitate, transmiţându-le directivele sale.

Marţi, 10 septembrie, Onea nu a mai fost însă inspector-şef decât la prima oră a dimineţii. Un nou ordin al MAI sosit la IPJ Suceava a dispus că Ioan Crap revine la comanda Poliţiei judeţene.  

Aşadar, comisarii-şefi Onea şi Crap, foştii adjuncţi ai inspectorului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, au fost fiecare şefi câte o zi în această săptămână. În momentul de faţă comisarul-şef Ioan Crap a revenit pe post însă, mai în glumă mai în serios, ne putem întreba dacă astăzi dimineaţă, când se va duce la serviciu, acesta nu se va trezi din nou subaltern.

 

“Mutările s-au făcut din motive obiective”, singurul răspuns oficial de la MAI

Contactată telefonic, Monica Dajgob, purtător de cuvânt al MAI, a precizat pentru Monitorul de Suceava că tot ce poate spune este că „mutările s-au făcut din motive obiective”. Ea nu a dorit să mai răspundă la nici o altă întrebare şi a spus că nu poate aduce alte precizări suplimentare.

Conform unor surse neoficiale, haosul din ultimele două zile este legat de influenţele politice şi de sprijinul de la partidele aflate la guvernare pe care îl au fiecare dintre cei doi.   

 

„Telenovela” inspectorului şef al IPJ Suceava în 2013 

În acest an, până acum, IPJ Suceava a avut patru şefi.

În prima parte a lui 2013, Poliţia a fost condusă de comisarul-şef Marcian Colman, a cărui împuternicire a expirat în luna iunie. Pe 1 iulie, frâiele instituţiei au fost preluate de comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fost şef al IPJ Suceava, al cărui exil la IPJ Călăraşi expirase. În scurt timp Todiruţ a fost însă trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, fiind acuzat că a participat la achiziţionarea la suprapreţ a sediului Poliţiei municipiului Suceava.  Conform legii, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a fost pus la dispoziţie şi trecut pe o funcţie inferioară până la finalizarea procesului. 

Printr-un ordin al ministrului MAI, de pe 15 august, a fost numit la comandă comisarul-şef Ioan Crap, unul dintre adjuncţii instituţiei. Împuternicirea sa era valabilă, după cum am amintit, până în februarie 2013.

A urmat circul din ultimele două zile, cu Onea şi Crap şefi câte o zi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şefii Poliţiei Suceava, schimbaţi ca şosetele.
 Vizualizări articol: 5601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Şefii Poliţiei Suceava, schimbaţi ca şosetele2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imputernicitul trimis de
(11 sep 2013, 15:56:05
Da, e ridicol si jenant,politistii nu mai stiu cu cine va voteze,ca trebuie sa faca si ei un partizanat,nu ?
Personal,dupa cum am mai spus,il aleg pe Crap dar chiar asa,de ce nu se face un referendum municipal,sa aleaga poporul pe cine vrea uns la fraiele militiei,pe la gras sau pe ala stafie ?Sau sa o propuna pe frumusica sau pe mai multi,care sa faca,prin rotatie, cate o zi !
E de rasul cur.....,si astia sunt la fel ca ceilati, macar de ce nu se face,pe fata,ca in State? Primarul sau ce-o fi el,candideaza cu echipa(ma refer la principalele institutii) si poate schimba cand vrea muschiul lui,pe cineva.
Te apuca greata.
2.   ... trimis de
(11 sep 2013, 18:23:34
Explicatia este foarte simpla: USL cauta un om care sa percuteze imediat la sarcinile de partid. Problema este ca majoritatea oamenilor s-au desteptat si nu mai executa ordine politice. Din acest motiv ii tot schimba pana gasesc unul care sa execute fara sa gandeasca directivele politice. Greu de gasit un astfel de om, deoarece s-a vazut in clar faptul ca justitia incepe (cam plapand) sa se miste putin inspre indepevdenta.
3.   Comentariu trimis de
(12 sep 2013, 09:15:27
sa dea domnul...dar eu cred ca totul e doar sporadic si oportun....pan ce trece furtuna...s au invatat cu bani multi...foarte multi...nu i mai dezveti...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei