Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 211 (5418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Flutur: USL trebuie să-şi asume răspunderea pentru haosul de la începutul anului şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că USL trebuie să-şi asume eşecul guvernării în domeniul educaţiei. Flutur a declarat că în momentul de faţă, educaţia este cel mai mare eşec „al celui mai slab Guvern de după anul 1989”.

„USL trebuie să-şi asume nereuşita, prin demiterea responsabililor de proasta pregătire a noului an școlar. Nu au făcut nimic din ce au promis înainte de preluarea guvernării şi nici unul din obiectivele asumate de USL în programul de guvernare nu a fost atins. USL a pus educația sub zodia improvizației și a intereselor de partid, iar rezultatul este un eșec general al politicilor în domeniu”, a spus Flutur.

El a adăugat că la începutul acestui an şcolar zeci de școli nu au încă avize sanitare de funcționare, iar Ministerul Educației Naţionale nu a alocat bani pentru igienizarea acestora. Mai mult, liderul PDL Suceava a arătat că prin neplata abonamentelor profesorilor şi elevilor navetişti, abandonul şcolar a crescut, iar prin decizia Guvernului de a plafona nivelul abonamentelor, odată cu începerea anului şcolar, abandonul va creşte şi mai mult.

Gheorghe Flutur a explicat că în acest mod, USL încalcă articolul 32 din Constituţia României care garantează dreptul la învăţătură, şi ignoră Legea Educaţiei Naţionale, în care se precizează foarte clar că că statul asigură cetăţenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învăţământ.

„În plus, Guvernul USL îngrădeşte drepturile constituţionale ale copiilor la învăţătură şi prin tăierea banilor pentru reabilitarea şi continuarea lucrărilor de construcţie a şcolilor. Aş mai aduce în discuţie şi alte exemple de eşecuri ale USL, precum refuzul de a creşte alocaţiile, locuri insuficiente în clase, deficitul de cadre didactice şi personal auxiliar în multe instituţii de învăţământ”, a precizat Flutur. El a subliniat că PDL solicită USL ca în săptămâna care a mai rămas până la începerea anului şcolar să rezolve problema transportului şcolar pentru elevii şi profesorii navetişti şi să renunţe la a lua din banii pentru naveta şcolară.

În acelaşi timp, preşedintele PDL Suceava a declarat că democrat-liberalii cer intervenţia promptă în igienizarea şcolilor şi pregătirea corespunzătoare pentru începutul de an școlar, plecând de la asigurarea combustibililor pentru transportul elevilor și până la manualele necesare elevilor.

„În loc de a sprijini primăriile pentru finanţarea unor investiţii în şcoli, pentru descentralizarea deciziilor, USL politizează şcoala românească, centralizează deciziile în educaţie şi lasă pe umerii primarilor răspunderea alocării de fonduri. Această politică a USL vine din incompetenţă, din dezinteres şi desconsiderarea intereselor elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, totul fiind subjugat intereselor mărunte ale USL. Iar eşecul USL în educaţie înseamnă un dezastru naţional, un atac la viitorul acestei ţări”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: USL trebuie să-şi asume răspunderea pentru haosul de la începutul anului şcolar.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Flutur: USL trebuie să-şi asume răspunderea pentru haosul de la începutul anului şcolar5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sigur ca da trimis de
(11 sep 2013, 21:05:20
Punctual: scolile nu au aviz sanitar pentru ca in guvernarea PDL nu s-a construit reteaua de apa; neplata nevetei nu se intampla numai din cauza guvernarii USl, stiti cumva la scolile cu primari PDl s-a platit totul la zi?? acolo nu lipsa banilor e cauza ci lipsa de respect fata de ceea ce inseamna scoala (studiati cazul Salcea); sunteti convinsi ca PDL istii respecta legea??? Fiti seriosi! Pacate au avut si vor avea toate guvernele si toate aliantele si toate partidele dar asa cum au batjocorit PDL istii nu cred sa mai faca altii.
2.   Comentariu trimis de
(12 sep 2013, 00:35:14
oamenii pdl-ului sunt mult mai buni in opozitie decat la guvernare din cate se vede.asa sa ramana inca o suta de ani de acum incolo.ei au rezolvat problemele din invatamint mult mai usor.au inchis scolile una dupa alta si au taiat salariile la dascali pentru ca acestia sa plece de buna voie din sistem,sa nu le plateasca naveta.sa le fie rusine ca mai au tupeul sa discute despre asemenea subiecte.
3.   ;) trimis de
(12 sep 2013, 23:39:50
Flutur mai are tupeu sa vorbeasca despre haosul din scoli? Dar ce au facut ei cat au fost la putere? Nimic si-au batut joc de oameni si au adus tara in starea care se afla acuma si din cauza lor trebuie sa traga altii. Si mai are si tupeul sa spuna ca USL sa isi asune ceea ce au lasat ei in urma RUSINE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei