Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 211 (5418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ordin MS

Copiii care nu au vaccinurile la zi nu vor fi primiţi la grădiniţă sau la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii cărora din diverse motive nu le-au fost administrate vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de imunizări nu vor fi primiţi în colectivităţi. În baza unui Ordin al Ministerului Sănătăţii, nr. 1955/1995, minorii nu vor putea fi înscrişi la grădiniţă sau la şcoală dacă nu au toate vaccinurile făcute.

„În unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, publice sau private, se vor primi numai copiii şi tinerii care prezintă documente medicale ce atestă starea lor de sănătate şi efectuarea imunizărilor profilactice obligatorii”, se arată în respectivul Ordin.

Secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, medicul de familie Irina Badrajan, a informat ieri că în ultimii ani tot mai mulţi părinţi refuză să-şi vaccineze copiii, de frica unor efecte secundare. Irina Badrajan a ţinut să precizeze că părinţii iau o decizie periculoasă pentru sănătatea copiilor lor dacă sar peste vaccinurile obligatorii, deoarece acestea sunt principalele mijloace de prevenţie împotriva unor boli contagioase.

Ea este de părere că, în ultimul timp, teama de imunizare a apărut din cauza publicităţii negative făcute vaccinurilor, îndeosebi pe internet. Mulţi părinţi şi-au pierdut încrederea în autorităţi şi se tem că imunizările sunt periculoase, după ce surse neoficiale au „bombardat” cu informaţii privind posibilele efecte negative ale administrării vaccinurilor, spune Irina Badrajan.

„Noi dezavuăm acele opinii ostile, acele atitudini care sunt contrare intereselor populaţiei. Dacă există în istoria medicinii nişte paşi extrem de importanţi, aceia sunt reprezentaţi de vaccinuri, care au salvat cele mai multe vieţi. Anumite grupuri au indus ideea că vaccinurile ar putea provoca autism, paralizii sau alte probleme de sănătate, ceea ce este complet neadevărat”, a declarat secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii care nu au vaccinurile la zi nu vor fi primiţi la grădiniţă sau la şcoală.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 22 voturi
Copiii care nu au vaccinurile la zi nu vor fi primiţi la grădiniţă sau la şcoală1.0522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-o credeti voi ! trimis de
(11 sep 2013, 12:16:47
vaccinurile nu mai sunt ce-au fost acum 30 de ani! chiar deloc!
iar ordinul dat de ministerul sanatatii nu este decat o fasaiala, ILEGALA !

primul director de gradinita sau de scoala care va refuza sa primeasca primul copil care cica nu e la zi cu vaccinurile VA FI SI PRIMUL DAT IN JUDECATA !!! si nu este aici locul pt. a expune suita de motive LEGALE pt.care nimeni in romania nu poate dpdv LEGAL sa interzica unui copil accesul la educatie pt. acest motiv stupid al vaccinului !

printre altele, cunosc parinti ai caror copii au varste intre 4 si 7 ani si au ZERO VACCIINARI EFECTUATE. si CURIOS, sunt cei mai sanatosi copii din cati am vazut pana acum.

cunosc de asemenea si copii cu varsta pana in 6 ani, cu parinti foarte bine pozitionati financiar in suceava si ai caror copii au fost vaccinati cu cele mai scumpe si mai COMPLEXE VACCINURI pt.varsta lor, iar acum sunt cei mai bolnavi copii. adica, dpdv al imunitatii sunt praf.

si ministerul sanatatii dar si dumneata doamna irina badrajan veti fi parti in procesele care vi se vor intenta. ordinul dat de ministerul sanatatii nu are temei de LEGALITATE.

INVIT PE DOAMNA BADRAJAN DAR SI REPREZENTANTI AI M.SANATATII SA PARTICIPE MAINE,ADICA JOI 12 SEPTEMBRIE IN SALA MICA A CASEI DE CULTURA DIN SV LA CONFERINTA CARE VA AVEA LOC E X A C T PE ACEASTA TEMA a vavcinului si vaccinarilor la copii.

si daca tot veniti maine la aceasta conferinta, va rog doamna badrajan sa ne explicati cam la ce foloseste mercurul si aluminiul din componenta chimica a vaccinurilor, ok?

intrarea este libera, la orele 18.00 si poate participa ORICINE este interesat.
2.   Invitatie si pt.monitorul de suceava trimis de
(11 sep 2013, 12:32:40
desigur ca fiind o conferinta cu un subiect atat de important si monitorul de suceava este INVITAT sa participe. mai ales ca locul de desfasurare este foarte aproape. numai daca nu vrei, sau daca ai vreun interes ascuns... atunci zici ca nu participi.

repet, pana va intelege si doamna badrajan...atentie la LEGALITATEA spuselor dvs., pana sa dezavuati ceva anume. iar cand vorbiti de anumite grupuri, identificati-le cu nume si prenume, ok?
3.   IARASI M I N C I U N I C I trimis de
(11 sep 2013, 15:59:58
Presupuneri
1. Doamna secretara e sincera si incearca sa-si faca treaba cat mai bine fata de superiori, fara a stii de efectele adverse.
2.Stie de efectele adverse dovedite stiintific si parastiintific si atunci e nesincera.
3.E motivata material de vanzatorii vaccinurilor si isi serveste stapanul.
Concluzii
1. cititi  ☭  ϑ In Romania nu exista nici un vaccin !obligatoriu!
2.Un ordin al Min.Sanatatii se adreseaza medicilor si nu parintilor care sunt singurii in masura sa hotarasca asupra ce face si ce nu face un copil.
3. Parintilor nu li se da sa citeasca prospectul vaccinului pentru a fi informat asupra riscurilor acestuia.
4. Cine isi asuma raspunderea asupra unei erori medicale sau efecte secundare?Doar parintii...si nimeni altcineva

Deci ce avem noi aici/? Shaorma cu de toate?????
4.   Reforma medicinei preventive trimis de
(11 sep 2013, 18:36:34
si mai am o nelamurire...poate ne lamureste doamna badrajan, sau poate ministerul nesanatatii:
sunt cerute la unele scoli,dar mai ales la gradinite, analize ca examenele de exudat nazal si faringian,coprocultura, avizul epidemiologic si coproparazitologic. si toata lumea se conformeaza cu acestea. vi se pare tovarasi ca nu sunt suficiente, sau ca sunt incalcate interesele populatiei in vreun fel?

nu nicidecum. sunt incalcate insa interesele populatiei cand diversi indivizi sunt infiltrati in institutii si servesc unor interese mizerabile.

recomand cu caldura tuturor care inca mai contesta ce-am scris mai sus sa citeasca cartea : VACCINURILE: PREVENTIE SAU BOALA - O noua patologie pediatrica, scrisa de catre Dr. Christa Todea-Gross.

Cartea ofera explicatii foarte detaliate si pt. cei din ministerul nesanatatii si admiratorii lor. dar in primul rand aceasta carte este una esentiala pt. cei ce sunt sau vor fi PARINTI.

si ca bonus, mai are si o prefata exceptionala a prof.univ.dr. Pavel Chirila.
concluzie: in Romania vaccinurile NU SUNT OBLIGATORII ! SI NICI NU VOR FI, indiferent de Ordin ! PUNCT.
5.   Marius-daniel Sava via USV via facekook trimis de
(11 sep 2013, 21:49:28
punem pariu ca dupa ce vei citi cartea ''VACCINURILE: PREVENTIE SAU BOALA - O noua patologie pediatrica'', scrisa de catre Dr. Christa Todea-Gross vei regreta cele scrise pe facekook?

asta doar daca-ti pasa cu adevarat de copilul tau...si sa stii ca cetitul nici nu doare si nici n-a omorat pe nimeni.
numai ca la ceitit nu prea merg ochelarii aia...parerea mea...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei