Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 206 (5413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Din cauza lipsei de hrană, câinii de la adăpostul pentru comunitari riscă să se sfâşie între ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 250 de câinii de la adăpostul pentru comunitari din Rădăuţi riscă să se sfâşie între ei sau să ajungă din nou pe străzile din municipiu, dacă administraţia locală nu va găsi o soluţie pentru asigurarea hranei acestora, pentru că firma care le asigura mâncarea până acum a oprit livrarea produselor din cauza datoriilor acumulate de primăria locală.

„În urma unor discuţii pe care le-am avut cu personalul de la adăpostul pentru câini comunitari am aflat că, începând cu ziua de marţi, animalele de acolo nu mai beneficiază de hrană, întrucât firma care livra până acum mâncarea pentru animale a decis sistarea acesteia. Această situaţie se datorează faptului că societăţii comerciale în cauză nu i-au mai fost achitate facturile de circa un an şi jumătate, în condiţiile în care valoarea contractului este de aproximativ 30 de mii de lei pe an, iar datoriile acumulate de primărie se ridică la aproape 44 de mii de lei. Aşa că 218 câini, care sunt acum în adăpost, nu mai au ce să mănânce şi, deocamdată, nu există nici o soluţie...”, a declarat consilierul local Traian Andronachi.

Consilierul UNPR spune că situaţia de la adăpostul pentru câini comunitari este cunoscută de primărie, însă este ignorată total. „Am aflat că cei de la adăpost au întocmit şase adrese către primărie pentru rezolvarea problemei, adrese care au rămas fără răspuns, mai mult, de fiecare dată când responsabilul adăpostului a încercat să discute cu cei în drept de la primărie, a fost refuzat sau ignorat”, a mai afirmat Andronachi.

 

„Nimeni nu îşi doreşte să vadă sau să audă cine ştie ce grozăvii cu câini care se mănâncă între ei”

Situaţia de la adăpostul de animale poate duce la un masacru printre câinii de acolo, însă nu trebuie exclusă posibilitatea ca animalele fără stăpân să ajungă din nou printre blocurile sau pe străzile din Rădăuţi.

„Cred că e necesar ca rădăuţenii să ia cunoştinţă de situaţia de la adăpostul pentru câini comunitari, pentru că nimeni nu îşi doreşte să vadă sau să audă cine ştie ce grozăvii cu câini care se mănâncă între ei sau chiar cu câini comunitari eliberaţi pe străzile municipiului, mai ales acum după tragedia de la Bucureşti, tragedie în care un copil a fost ucis de maidanezi. De aceea mi-am propus să intervin atât la primărie, cât şi la colegii mei din deliberativul local pentru dezamorsarea acestei situaţii deosebit de periculoase pentru urbea noastră”, a mai arătat consilierul local Traian Andronachi.

De partea cealaltă, viceprimarul municipiului, Dumitru Ciubotariu, nu a putut preciza cu exactitate modul cum va fi rezolvată situaţia de la adăpost, însă s-a declarat optimist: „Vom găsi un alt furnizor, în nici un caz nu vom supune câinii la înfometare”. Cât priveşte modul cum s-a ajuns la datoria de circa 44 mii de lei, viceprimarul a arătat că la momentul încheierii contractului dintre primărie şi firma care asigura hrana animalelor nu se afla în funcţie şi de aceea preferă să-şi rezerve dreptul de a nu răspunde, pentru „a nu da nişte răspunsuri nepotrivite”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din cauza lipsei de hrană, câinii de la adăpostul pentru comunitari riscă să se sfâşie între ei.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din cauza lipsei de hrană, câinii de la adăpostul pentru comunitari riscă să se sfâşie între ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei