Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 206 (5413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Vicşani

Ucraineni contrabandişti, prinşi într-un lan de porumb cu câinele de urmă al poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi ucraineni care se deplasau cu un microbuz burduşit cu ţigări de contrabandă

şi-au abandonat maşina şi au fugit într-un lan de porumb, cu poliţiştii după ei, fiind prinşi după o urmărire în care agenţii s-au folosit de un câine de urmă. S-a întâmplat ieri după-amiază, pe raza satului Vicşani, comuna Muşeniţa.

La vederea maşinii de poliţie care se patrula prin zonă, cei doi bărbaţi care se deplasau cu un microbuz au oprit şi au luat-o la fugă, în lanul de porumb din apropiere.

Poliţiştii au mai chemat în sprijin un echipaj şi au plecat în căutarea fugarilor. După aproximativ 20 de minute de căutări, poliţiştii, ajutaţi de câinele de urmă, care aparţine Poliţiei oraşului Siret, au dat de cei doi ucraineni, care erau ascunşi sub resturi vegetale. 

„S-a folosit somaţia legală, cei doi supunându-se, fiind încătuşaţi de poliţişti şi conduşi la autoutilitara pe care o abandonaseră anterior. S-a stabilit că cei doi suspecţi sunt de naţionalitate ucraineană şi nu comunică în limba română”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

S-a constatat că interiorul microbuzului era burduşit de ţigări de contrabandă. În total erau transportate peste 25.000 de pachete de ţigări de contrabandă, cu o valoare de peste 250.000 de lei.

Aseară, la închiderea ediţiei, cei doi suspecţi urmau să fie audiaţi în prezenţa unui traducător autorizat. Pe numele lor urmau să fie emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, pentru a fi introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucraineni contrabandişti, prinşi într-un lan de porumb cu câinele de urmă al poliţiei.
 Vizualizări articol: 3083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ucraineni contrabandişti, prinşi într-un lan de porumb cu câinele de urmă al poliţiei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 5 sep 2013, 13:32:38
shame on you
Iar o fabricat păiosul cerealier o știre pritocită în afundul minții sale chinuită de un caucemar ast’ noapte.

De fapt trebile or stat așa:
Pe partea ucraineață a bordurii stăteau doi țacheri – Piotr și Pavel – și se dedulceau c-un chiștoc de Plugarul făcut poștalion. C-atâta era agoniseala lor de șomeri fără patalama.
Pe partea Rrumânească a bordurii era un lan de popșoi de toată frumușățea. În care, la un moment luat* o apărut matușca Tinca, bădia Gavrilă și cu sluga lor Ion.
Tăți cu secirili ascuțite, învârtoșite asupra țarinii ca să doboare până la crepuscul tătă vegetația cerealieră.
Da’ nu prea aveau spor finkă și moș Gavrilă, dar și matușca Tinca erau cocoșați de-atâta bătrânețe, voință – da, putirință – nema iar pensia e mică maică și nu ajunge nici de medicamente.
Despre Ion n-are nici un haz de povestit, că acela e un puturos de duplește pământul unde șede. (mai nou se pare că slugoiul a călcat într-un scuipat de șmecher, că cică a auzit iel la forurile Administrative Superioare cum că „Munca l-a creat pe om dar nici lenea n-a omorât pe nimeni”. Așa că toată ziua-bunăziua se opintea și se frăsuia cu icnete și gemete cum că secirea luia nu funcționește eficient dacă nu-i în tandem cu vestitul ciocan … de răchie.
Dă-l în pnot listening a lu’ mamuța luia de pușlama!

Rewind to ucrainian țachers. Ăia de pa partea slavonă a bordurii s-o ginit că-I rostul de făcut un leu rrumânesc cinstiti și neimpozabil și s-o gândit să le propună la moșneși să de arunce o mână de agiutor.
Așa că i-o strigat din depărtare și le-o dat binețe, așa cum se cuvine:
„- Uăi volohilor, uăi, sâni pupaț în koor!”
Rrumânii smechteri, trecuți prin ciur și prin dârmon, le-o replicat pe măsură:
„- Mulțamim de urare, uăi, aseminea și voo!”
1.1  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 5 sep 2013, 13:33:56
La care mujâcii ucraineți s-o pus cu sfada pe capul rrumânilor:
„- Uăi proștilor, uăi,it wasnt me nu așa se culege cucuruzul! Întâi se strâng știuleții de pe cocean și se transportă acasă după care veniți si tăiați cocenii și-i legați! Așa am văzut noi că se face în Jermania, unde am fost la lucru cu AKM-ul prin curțile și casele arienilor.”
--------
Vorbă lungă – sărăcia omului și belșugul pochilor.

Tărășenia s-o isprăvit așa: după ce s-o înțales cu rrumânii asupra plății zilierului ce li se cuvine deuteronomic – adicătelea cinzăci de lei rrumănești (11,134121162914468 de Euro, conform cursului comunicat de BNR pentru data de 4 răpciune 3013 de 1 Euro = 4,4907 Ron), peace signdoo litre de căciulă de vodka Smirnoff plus câte un pac de duhan Kazbek pentru fiștecare lucrător. Demâncare n-o vrut nica ucraineții că cică iia îs obișnuiți cu restriștea, unde mai pui că iei țân tare mult la canoanele postului bisericesc care zic că ”Mâncarea-i fudulie iar beutura-i temelie!”

Așa că s-o apucat rusnacii să desface și să rupă popșoii de pe strujan cu o viteză care ar fi făcut un corn harvester machine să pălească de invidie și rușine.
Mai mult decât atât (fiindcă deja degustaseră o giumătate din tainul de spirt pe post de adălmaș) s-o apucat nebunii să care știuleții acasă la coșemlia baborniței ș-a boșorogului ( că Ion dormea ca porcul la umbra unor brusturi falnici importați din ținutul Fălticenilor – dă-l în pnot listening a mamei lui de pramatie!)
1.2  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 5 sep 2013, 13:35:26
Ei taman atunci s-o nimerit să tăbărască peste ei o ciurdă de melițieni de bordură, cu foamea-n glandă și cu setea-n gâtlej, care s-o vinit să cerceteze ce-i cu atâta activitate în zona lor de competență.
Le-o spus ucraineții ce-i cu ei prin lanul fermierilor moldavani, că n-au zapisurile la iei, dar că la-nserat o să-și ieie sticlele goale ș-o să plece napoi peste fâșie.
Mai mult, i-o-mpins mititelul să le arate și microbuzul cu care-o vinit peste fâșie, care era full de popșoi proaspăt recoltați.
Prostalăii de melițieni de la bordură, când o văzut atât de multă mătase de popșoi, pe dată s-o erecționat în iei simțământul datoriei îndeplinite, motiv pentru care i-o cetluit pe zilierii ucraieni cu câte-o pereche de clanțe și i-o dus la ocnă pe motiv de contrabandă cu tiutiun, vodchi și fimei.

În loc de concluzie: Facerea de bine de cele mai multe ori devine un hazardat futișag de mamuță.
N-am zâs-o Io ci atâta am apucat să traduc din ce urlau ucraineții mânioși foc pe melițieni. Amu ce-i drept mai spuneau iei și altceva – „Iob tvoi mati, durac!” – da asta n-am mai apucat să traduc că nu mai mere google translator și Io nu pricep o boabă paruski!

Abia asta-i știrea gol-goluță și nu fantasmele ce le-o scornit Paiu- flămândul, în speranța c-o să primească pentru articol o primă imediată cu care să meargă să-și cumpere doi covrigi ș-un iaurt.
-----
* Fieseneul o zâs că DĂ și când acolo O LUAT.
Așa că vorba „la un moment dat” devine în vorbirea curentă „la un moment luat”. Tipic Rrumânesc, 'cea mamii ei de țară blegoasă!
2.   Dobavlenie trimis de
( 5 sep 2013, 13:46:57
Uăi băieti, uăi, ce n-am fost atent ( că m-am uitat numai la poze fără să citesc mizeria de articol!)
Tărășenia tătă cică s-o petrecut la Mușănița, care am impresia că e pe lângă orașul Șiret.
Apăi dacă-i așa, atunci cu apocaliptică certitudine c-o să le instrumenteze stilistico-literar dosarul taman Bubulina botoșăneană.
Amin cu ei!
Gatov!
Kaneț!
Muncă silnică pe viață și deportarea în Gulag îi așteaptă!
Păi ce mama mă-sii de Minister Pu*lic, te gioci cu Bubulina?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei