Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 206 (5413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paşapoartele vor putea fi expediate la domiciliul titularului - proiect

Joi, 5 Septembrie 2013 (19:16:51)

Paşapoartele vor putea fi ridicate de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa acestor documente, respectiv de la orice reprezentanţă diplomatică a României în străinătate, existând şi posibilitatea de a fi expediate la domiciliul solicitanţilor, conform unui proiect de HG.

Noile prevederi sunt prevăzute în proiectul Hotărârii Guvernului pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006.

Proiectul de HG a fost lansat în dezbatere publică joi, pentru 10 zile, de Ministerul Afacerilor Interne.

Acest proiect dă cetăţenilor posibilitatea de a opta pentru ridicarea paşaportului de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, respectiv de la orice reprezentanţă diplomatică a României în străinătate, indiferent de locul depunerii cererii de eliberare a documentului de călătorie.

Mai mult, iniţiativa legislativă conferă posibilitatea ca, în funcţie de opţiunea solicitanţilor, paşaportul simplu electronic să fie expediat la domiciliul titularului, sau după caz, la cel al persoanei care a formulat cererea, sub condiţia ca aceştia să suporte cheltuielile de expediţie aferente.

Proiectul supus dezbaterii publice propune şi eliminarea fotocopiilor de pe documente, acest lucru nemaifiind necesar ca urmare a faptului că originalele acestor acte vor fi scanate în momentul depunerii cererii de către cetăţean, precizează iniţiatorii.

Un alt element de noutate, menit a facilita emiterea paşaportului simplu electronic în cazul copiilor ce nu au împlinit vârsta de 14 ani, este acceptarea şi a duplicatelor de pe procurile speciale sau declaraţiile privind acordul celuilalt părinte referitor la eliberarea documentului de călătorie pentru minor, arată MAI.

Această prevedere va fi aplicabilă procurilor sau declaraţiilor celuilalt părinte, autentificate și eliberate începând cu data de 1 ianuarie 2013. Documentele eliberate anterior (în original) vor putea fi folosite în continuare, pe întreaga lor perioadă de valabilitate, această prevedere urmărind a nu crea disconfort cetăţenilor, prin instituirea obligaţiei de a obţine din nou documentele, de această dată după noua procedură, mai precizează MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paşapoartele vor putea fi expediate la domiciliul titularului - proiect.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Paşapoartele vor putea fi expediate la domiciliul titularului - proiect1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei