Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 206 (5413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moartea lui Ionuţ lasă în urmă durere şi revoltă faţă de o problemă cotidiană

Joi, 5 Septembrie 2013 (19:17:27)

Ionuţ, copilul sfâşiat de câini vagabonzi în Bucureşti, a fost condus pe ultimul drum, joi, de membri şi apropiaţi ai familiei, dar şi de zeci de oameni care nu l-au cunoscut, dar care şi-au exprimat astfel revolta faţă de ceea ce i s-a întâmplat acestuia şi faţă de ceea ce trăiesc zilnic.

Pe la capela Bisericii Sf. Gheorghe de pe Calea Griviţei au trecut, de dimineaţă, zeci de oameni, să aprindă o lumânare la căpătâiul copilului despre care au tot auzit în ultimele zile. Moartea lui, de o violenţă înspăimântătoare, survenită, nici mai mult, nici mai puţin, decât în timpul unei ieşiri la joacă, în apropierea unui parc din Bucureşti, i-a făcut pe mulţi locuitori ai Capitalei să se revolte faţă de problemele pe care le întâmpină zi de zi.

"Toţi cei din Bucureşti sunt expuşi unui pericol zilnic", a spus o femeie în vârstă, arătând că oamenii obişnuiţi nu ies din vile cu bodyguarzi după ei şi nu merg în jeep-uri, precum cei aleşi să se ocupe de problemele lor.

Şi astfel, în faţa bisericii, oamenii şi-au luat la rând ofurile: că au fost muşcaţi de câini de mai multe ori, că la ei în parc sunt haite, că-şi duc copiii la şcoală înarmaţi cu ciomagul - realităţi care, ziceau ei, "nu se văd din spatele geamurilor fumurii".

Critici virulente la adresa politicienilor şi primarilor s-au auzit, astfel, din toate părţile. "Iau măsuri numai pentru buzunarul lor", "de ce n-au rezolvat până acum?", "e vorba numai de interes financiar, nu de protecţia animalelor", "să se facă referendum pentru demiterea primarilor, nu pentru eutanasierea câinilor"- sunt doar câteva dintre opiniile celor veniţi la funeraliile copilului de patru ani.

Peste toate astea, propunerea primarului Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetăţenii să se pronunţe pentru sau împotriva eutanasierii nu este văzută cu ochi buni, iar asta cel puţin de către femeia care vorbise despre pericolul zilnic la care sunt expuşi bucureştenii de rând. "E o cheltuială în plus. Au legislaţie, pot să dea ordonanţă de urgenţă. În momentul în care câinii nu sunt adoptaţi, trebuie eutanasiaţi. Nu avem nevoie de referendum", a spus ea.

Problema care trebuia de mult rezolvată a fost, de altfel, pe buzele tuturor. O problemă pe care toţi o cunoşteau prea bine şi care făcea parte din cotidian, dar care acum a dus la producerea unei tragedii. Felul în care a murit un copil de patru ani şi ce e în sufletul părinţilor acestuia sunt lucruri care nu lasă însă loc de nicio dezbatere.

Unii oameni, în schimb, caută o aşa-zisă logică a celor întâmplate, gândind că a fost tras un semnal de alarmă, că sunt necesare soluţii şi că tragedia nu li se va mai întâmpla altor copii şi părinţi.

Alţii nu găsesc consolare. "Un copil intră azi în pământ CA SĂ CE? Ca să se trezească alţii SĂ CE?", a spus cea care l-a îngrijit pe Ionuţ la creşă, în timp ce naşa îşi aminteşte cum copilul şi-a serbat ultima oară ziua de naştere şi era..."ca un îngeraş".

 

Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moartea lui Ionuţ lasă în urmă durere şi revoltă faţă de o problemă cotidiană.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moartea lui Ionuţ lasă în urmă durere şi revoltă faţă de o problemă cotidiană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei