Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 205 (5412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Expertiză judiciară

Tânărul găsit mort într-o fosă septică nu putea ajunge acolo în urma unui accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul morţii unui tânăr în vârstă de 17 ani din oraşul Cajvana, găsit în luna noiembrie a anului trecut într-o fosă septică după ce a fost lovit de o maşină, rămâne un mare mister care s-a adâncit şi mai mult. Expertizele de specialitate dispuse în acest dosar penal au concluzionat că este foarte puţin probabil ca minorul decedat să fi căzut în fosă din forţa impactului cu maşina care l-a lovit. Cu alte cuvinte, în acest caz ar putea fi vorba de mai mult decât de un accident rutier.

 

Scenariul unei morţi cu totul ieşite din comun

Tragedia care avea să ducă la moartea unui tânăr de 17 ani şi la arestarea preventivă a altuia, în vârstă de 18 ani, s-a petrecut în noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2012.

Conform anchetei de la acea vreme a poliţiei, minorul decedat, Dumitru Pîţu, Gheorghe Ciotu, în vârstă de 18 ani, şi un minor de 14 ani, toţi din Cajvana, au intrat într-un bar din localitate, înainte de miezul nopţii. Acolo au jucat biliard şi au consumat alcool. 

După miezul nopţii, minorii în vârstă de 14 şi 17 ani au părăsit localul, pe jos, fiind urmaţi la zece minute de tânărul de 18 ani, care s-a urcat la volanul unui autoturism Lancia Dedra.

După circa un kilometru, tânărul în vârstă de 18 ani, Gheorghe Ciotu, beat şi fără permis de conducere, i-a lovit pe cei doi tineri. După impact, şoferul l-a urcat în maşină pe minorul în vârstă de 14 ani, pe care l-a dus până în faţa locuinţei, unde l-a lăsat în faţa porţii. Şoferul în vârstă de 18 ani a plecat apoi în afara localităţii, pe un drum lateral, şi a ascuns autoturismul într-o lizieră de salcâmi. Prins în aceeaşi noapte de poliţişti, Gheorghe Ciotu a fost pus să sufle în etilotest, rezultând o concentraţie de 0,89 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Abia a doua zi, în jurul orei 12.00, adevărata tragedie din acest caz avea să iasă la iveală. Un bărbat care locuieşte în imediata apropiere a locului unde s-a produs accidentul a sunat la 112 şi a anunţat că în fosa septică din gospodăria sa, aflată chiar după gardul de la şosea, se află un cadavru. În fosă se afla cadavrul lui Dumitru Pîţu, despre care nimeni nu mai ştia nimic din noaptea anterioară. Acesta era căzut în fosa foarte strâmtă, cu capul în jos.

 

Expertiza de specialitate: Posibilitatea ca, din forţa impactului, corpul victimei să fi ajuns în fosă este mică

Anchetatorii nu au identificat nici un martor care să fi văzut sau auzit ceva, iar şoferul în vârstă de 18 ani a declarat că i-a lovit pe cei doi cu maşina accidental, însă în nici un caz nu l-ar fi aruncat apoi pe Dumitru Pâţu în fosă. Urme şi indicii directe că acesta a fost aruncat în fosă nu au fost găsite, însă, pe de altă parte, este aproape imposibil ca din impactul cu maşina acesta să fi fost aruncat peste un gard şi să cadă cu capul în jos, chiar lângă gard, în fosă.

Pe parcursul anchetei, care se află pe masa unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în urma finalizării necropsiei s-a mai stabilit că minorul în vârstă de 17 ani a murit din cauza leziunilor suferite în urma accidentului, dar şi din cauza apei găsite în plămâni.

De asemenea, din raportul de expertiză solicitat de procurorul de caz, care a analizat toate variantele posibile ale dinamicii impactului, în raport cu locul în care se află fosa, a rezultat că posibilitatea ca, din forţa impactului, corpul victimei să fi ajuns în fosă este foarte mică.

Mai trebuie spus că, pe parcursul anchetei, suspectul din acest caz, Gheorghe Ciotu, care între timp a fost eliberat din arestul preventiv, a fost dus la testul poligraf, acesta ieşind sincer la întrebările relevante.

 

Tânărul care l-a lovit cu maşina pe minorul decedat va răspunde în instanţă pentru cel puţin patru infracţiuni

Din informaţiile pe care le avem, Gheorghe Ciotu, tânărul care l-a lovit cu maşina pe Dumitru Pîţu, poate fi trimis în judecată în momentul de faţă pentru patru infracţiuni: ucidere din culpă, conducere fără permis, conducere cu alcoolemie în sânge de peste 0,80 la mie şi fugă de la locul faptei. În cazul acestei părţi din anchetă cercetările sunt aproape finalizate, astfel că suspectul va fi cel mai probabil trimis în judecată. Cât despre cealaltă parte a anchetei, „moartea suspectă”, mai exact cum a ajuns minorul accidentat de maşină în fosă, există încă doar necunoscute, nefiind exclusă disjungerea cercetărilor într-un dosar separat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul găsit mort într-o fosă septică nu putea ajunge acolo în urma unui accident rutier.
 Vizualizări articol: 4378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Tânărul găsit mort într-o fosă septică nu putea ajunge acolo în urma unui accident rutier4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei