Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 205 (5412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Doi intelectuali de carton

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multe vedete de carton a mai creat şi perioada postcomunistă! Pe două astfel de vedete le-am avut la catedră, în universitate. Sunt nişte scule cu nume uriaşe, recunoscute naţional. Iar dacă se întâmplă ca pe conductele gândirii lor să scape câte un gaz la anumite momente de mare importanţă, ziarele şi revistele se năpustesc să îl împacheteze şi multiplice în zeci de mii de exemplare.

Prima vedetă e Liviu Antonesei. Purtător de barbă, scriitor, fost om politic pe la câteva partide. Un ins cu predispoziţie clară spre oala cu istericale, de unde îşi alimentează octavele vocii sale greu suportabile. Cunoscut pe plan public drept un scandalagiu infatigabil, care se sfădeşte mereu prin gazete când cu unul, când cu altul. Chiar şi cu rectorul universităţii „Al. I. Cuza”, de unde haleşte nejustificat o leafă frumoasă. Antonesei mai are în jurul capului său - nu tocmai descuiat - şi o faimă de disident, dar am aflat deja cum stă treaba cu disidenţii ăştia. Sunt produse de serie mică ale Securităţii, ale KGB-ului, ale CIA-ului şi ale altor mărci de renume.

A doua vedetă de a cărei aură didactică m-am „bucurat” la universitate – nu m-aş mai fi bucurat! - se numeşte Dan Lungu. Mare scriitor şi ăsta, chiar mai mare ca Antonesei. Folosit de cercurile liberale pentru a-şi strecura incompetenţii în funcţii înalte, după o metodă pe care am explicat-o în tableta de data trecută. Împrietenit la cataramă cu câteva exponate din acest partid de largă respiraţie infracţională. Lungu pare şi el un om politic: balonat, cu o faţă pe care se citeşte suficienţa şi infatuarea.

Cât m-au marcat pozitiv cele două vedete intelectuale? Deloc. A contribuit la asta şi faptul că au strategia didactică bazată pe absenţa de la ore. Pur şi simplu nu vin la vreo trei sferturi din cursuri. Iar atunci când totuşi îşi mută curul, întârzie câte 30-40 de minute. La examene, scriu notele în carnete înmuind cerneala cu vârful sulii.

Şi-acuma, lucrul cel mai trist. Credeţi că s-au scuzat vreodată pentru comportamentul lor? Credeţi că au zis vreodată „scuzaţi-mă, dragi studenţi, am avut o problemă, de aia am lipsit?” Nici vorbă! Fudulia i-a împiedicat. Şi proasta educaţie.

Şi-acuma, alt lucru la fel de trist. Credeţi că rectorul sau decanii lor îndrăznesc să îi atenţioneze sau sancţioneze? Aiurea. Se mulţumesc doar să se plângă pe la colţuri.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi intelectuali de carton.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Doi intelectuali de carton3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dreptate trimis de
( 4 sep 2013, 15:18:42
...uite, de data asta iti dau dreptate!Pana acum te-am taxat de cate ori ai derapat, de data asta insa ai nimerit-o!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei