Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 205 (5412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În ciuda ameninţărilor

Primăria Suceava e decisă să continue campania de strângere a câinilor de pe străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de strângere a câinilor vagabonzi de pe străzile Sucevei va continua, în ciuda piedicilor puse de unele asociaţii de protecţie a animalelor. Asta a declarat ieri primarul Ion Lungu, care a spus că, de săptămâna aceasta, această activitate se va concentra în special în zona şcolilor, astfel încât copiii să fie în siguranţă atunci când vor începe din nou şcoala, pe 16 septembrie.

Edilul sucevean a precizat că tragedia petrecută luni la Bucureşti, unde un copil de 4 ani a fost omorât de câini, iar fratele său de 6 ani a fost muşcat, dar a reuşit să scape de atacul acestora, nu face decât să-i întărească convingerea că decizia de strângere a câinilor de pe străzi este cea mai bună soluţie.

„Cred că noi suntem cu un pas înainte faţă de alte oraşe din ţară, avem făcute adăposturile din lunca Sucevei, pentru a duce acolo câinii pe care îi prindem pe străzi. Nu este uşor, ne luptăm cu morile de vânt, sunt mulţi cetăţeni care spun că ei sunt iubitori de animale şi ascund aceşti câini, iar pe de altă parte, nu avem forţe suficiente pentru a-i prinde pe toţi, în scurt timp”, a spus Lungu.

Edilul sucevean spune că sunt numeroase încercări de stopare a acestei campanii, de strângere a câinilor vagabonzi, fiind primite chiar şi ameninţări în această privinţă:

„Săptămâna trecută am avut o discuţie cu un vicepreşedinte al unei asociaţii de protecţie a animalelor, care m-a avertizat să nu mai strângem câinii de pe străzi, că vor veni cu o ordonanţă preşedinţială să ne interzică acest lucru, pentru că ei nu sunt de acord şi câinii mici şi cei neagresivi trebuie lăsaţi pe străzi. L-am întrebat şi pe el: cine îi categoriseşte, care sunt mici, care sunt mari, care sunt răi sau blânzi? În baza acelui mandat dat de populaţie vom strânge în continuare câinii de pe străzi. Le-am şi arătat celor nemulţumiţi că nu strângem câinii de capul nostru, ci în baza solicitărilor venite de la cetăţeni, care sunt foarte numeroase, din toate cartierele oraşului”.

Primarul Sucevei le-a transmis ieri angajaţilor săi care se ocupă de activitatea de prindere a câinilor vagabonzi să desfiinţeze haitele din preajma unităţilor şcolare, chiar de vor întâmpina opoziţie din partea unor iubitori ai animalelor.

„Mergem înainte cu strângerea câinilor de pe străzi. Câinii vagabonzi reprezintă o problemă nerezolvată în ultimii 25 de ani în România. Din estimările oficiale, în Bucureşti, numărul acestora trece de 50.000. Este ceva de neînchipuit”, consideră primarul Ion Lungu, care a precizat că în Suceava nu sunt mai mult de 3.000 de câini, cu tot cu cei prinşi şi duşi deja la adăposturile din lunca Sucevei.

În opinia sa, gestionarea adăposturilor de câini şi activitatea de prindere a patrupedelor fără stăpân de pe străzi trebuie externalizată, de preferinţă să fie preluată de o asociaţie de protecţie a animalelor, astfel încât aceasta să aibă posibilitatea să angajeze mai mulţi oameni care să se ocupe numai de această activitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava e decisă să continue campania de strângere a câinilor de pe străzi.
 Vizualizări articol: 2317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava e decisă să continue campania de strângere a câinilor de pe străzi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hingherii SRL trimis de
( 4 sep 2013, 13:50:12
Ne-am saturat de balivernele lu' Lungu. Nu e in stare sa faca nimic pentru ca e prea ocupat cu afaceri personale de genul Termica, Oscar Wilde, Padrino, Symmetrica, etc. Din spatele milioanelor de euro adunati pe spinarea noastra ii greu sa mai priveasca si la cei amariti.
2.   Nunta in Bucovina trimis de
( 4 sep 2013, 15:00:40
Vis-a-vis de Consulatul Ucrainei( Fan Courier, SDG ) se produc adevarate nunti canine cu participarea a circa 20 de patrupezi, de la cel cu tata-n gura pan' la cel cu barba sura. Harmalaie toata noaptea dar mai ales dimineata pe la 5,00. Exista si o nasa mare, o nebuna care ii hraneste in fiecare dimineata pe la ora 6,00. Nebuna locuieste in turnul din parcarea MPO, deasupra salonului de coafura. Daca tov. primar nu este in stare sa rezolve situatia, ne oferim noi, locatarii din zona sa ne ocupam de problema. Solutia? NAPALM.
3.   Idem trimis de
( 4 sep 2013, 17:17:01
O alta haita de maidanezi terorizeaza strada Dimitrie Cantemir si mai ales parcarea de langa punctul termic. Javrele sunt protejate de niste vecini ''milosi'' de la bloculGZ5 , scara C, parter. Acesti vecini ''milosi'' ii hranesc le construiesc custi, iar cand vin cei de la ecarisaj ii ascund in casa scarii.
4.   Comentariu trimis de
( 5 sep 2013, 00:43:37
Eu ma inscriu voluntar in adunarea lor, n-am fost muscat niciodata serios, dar am fost latrat destul, o singura data am calcat cu roata din fata la bike un caine, si de vreo 10 ori a trebuit sa folosesc manevra punt kick in the head pentru a potoli un caine pentru a-l determina sa scheuna, facandu-i pe ceilalti caini speriati disparand rapid.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei